Σήμερα (6 μ.μ.) η επίσημη «πρώτη» του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

KAKOUMBA

• Στην έβδομη καλοκαιρινή του μεταγραφή και την απόκτηση αριστερού μπακ προχώρησε ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ανακοινώθηκε και επίσημα η μεταγραφή του Άλεξ Κακούμπα από την Ουγκάντα με διετές συμβόλαιο.
Ο Άλεξ Κακούμπα είναι 27 χρονών, γεννημένος στις 12 Ιουνίου του 1991 και είναι διεθνής με την Εθνική Ουγκάντας. Ο Κακούμπα έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του καριέρας στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με την Σπόρτινγκ ντα Κοβίλια, την Εστορίλ και την Φεϊρένσε, στην οποία αγωνίστηκε δανεικός την τελευταία διετία.
Ο Αφρικανός ακραίος αμυντικός βρίσκεται από την Κυριακή στα Γιάννινα, πέρασε από εργομετρικά τεστ και χτες από αιματολογικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια ανακοινώθηκε η απόκτησή του. Στον ΠΑΣ ο Κακούμπα θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 15.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΣ ο Κακούμπα, χαρακτήρισε «επαγγελματική πρόκληση για μένα να αγωνιστώ σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα από αυτό της Πορτογαλίας και ανυπομονώ να παίξω με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα», για να προσθέσει ότι ελπίζει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που του έδειξε Διοίκηση και Τεχνική ηγεσία.
«Πρώτη» και αγιασμός σήμερα
Παρότι έγινε χτες το απόγευμα η πρώτη προπόνηση της νέας σεζόν, η «πρώτη» του ΠΑΣ θα γίνει σήμερα και επίσημα, μαζί με τον αγιασμό της ομάδας για τη νέα σεζόν, στις 18:00 στο κεντρικό γήπεδο του ΠΕΑΚΙ Ανατολής.
Ο αγωνιστικός χώρος των γηπέδων στο ΠΕΑΚΙ έχει βελτιωθεί σημαντικά μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν στον χλοοτάπητα, με την ελπίδα να μπορεί ο ΠΑΣ να τα χρησιμοποιεί και τους χειμερινούς μήνες και να μην «επιστρατεύονται» γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα από την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Παρών φυσικά στην «πρώτη» του ΠΑΣ και τον αγιασμό και ο Γιάννης Πετράκης. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός αναμένεται σήμερα το πρωί στα Γιάννινα από την Κρήτη και θα ξεκινήσει την έκτη του σεζόν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Η «πρώτη» του ΠΑΣ θα γίνει παρουσία και του προέδρου της ομάδας, Γιώργου Χριστοβασίλη, αλλά φυσικά και με τα επτά νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Σιόντης, Παμλίδης, Λουκίνας, Λέο, Κούζικ, Κάστρο και Κακούμπα θα βρίσκονται αύριο στο ΠΕΑΚΙ μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες του ΠΑΣ.
Επέστρεψε ο Κόντε
Τον δρόμο της επιστροφής πήρε και ο Ισπανός επιθετικός Πέδρο Κόντε, ο οποίος βρίσκεται από χτες το βράδυ στα Ιωάννινα. Παρά το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, του ΑΠΟΕΛ και ομάδων από τη Σαουδική Αραβία, επίσημη πρόταση δεν έφτασε ποτέ στον ΠΑΣ Γιάννινα και έτσι ο Ισπανός επιθετικός συνεχίζει μέχρι νεωτέρας στους Ηπειρώτες.
Ο πρόσφατα παντρεμένος Ισπανός θα ξεκινήσει προπονήσεις με τον ΠΑΣ, όμως έχοντας εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει και να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.
Το μεταγραφικό σίριαλ του Κόντε συνεχίζεται, αλλά ο ίδιος δείχνοντας επαγγελματισμό επιστρέφει στις προπονήσεις του ΠΑΣ, μέχρι να υπάρξει κάτι ανακοινώσιμο για την παραχώρησή του.