Ηττήθηκαν (2-1) οι Εκπαιδευτικοί Ιωαννίνων από τους συναδέλφους τους των Τρικάλων

on .

EKPAIDEYTIKOI

• Ολοκληρώθηκαν χτες τα 21α Ακριτίδεια 2018, το πανελλήνιο πρωτάθλημα εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στα Ιωάννινα, με τη διεξαγωγή του τελικού.
Η ομάδα των εκπαιδευτικών του νομού Ιωαννίνων έφτασε μέχρι τον τελικό, ωστόσο κατέκτησε την 2η θέση καθώς ηττήθηκε στον χτεσινό τελικό με 0-2 από την αντίστοιχη ομάδα των Τρικάλων.
Ο αγώνας έγινε κάτω από αφόρητη ζέστη με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο και την ομάδα των Ιωαννίνων να χάνει τις κλασικότερες ευκαιρίες
Στο πρώτο μέρος οι Γιαννιώτες Εκπαιδευτικοί δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που είχαν, έχοντας σε κακή μέρα τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Μπάμπη Νταλάκα
Οι φιλοξενούμενοι όμως κατάφεραν κόντρα στη ροή του αγώνα να κάνουν το 0-1 στο 21' με τον Μπιρσίμη.
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι χάνοντας ευκαιρίες για γκολ και σφράγισαν τη νίκη τους στο 60' και πάλι με σκόρερ τον Μπιρσίμη.
Διαιτησία: Μπίτας (Σιαμέτης-Γεωργίου).
Εκπαιδευτικοί Νομού Ιωαννίνων: Μαλισόβας Λ., Γάλιος, Τσέκας, Τσουμάνης, Στοίλας, Στεργίου, Γεωργάκης, Τσιούπης, Νταλάκας, Μάντζιος, Μαλισόβας Χ.
Συμμετείχαν και οι Κάντας, Κύργιος, Σκαργιώτης, Κιτσιτζής, Γκόγκος, Τσόδουλος.
Εκπαιδευτικοί Νομού Τρικάλων: Κολέτσιος, Τζόκας, Αυγέρης, Τρικάλης, Ραπτοτάσιος, Μπούκας, Τσέλιος, Σιούτας, Παπαδάκος, Μπιρσίμης, Κόττας.
Συμμετείχαν και οι Βουλογάκης, Τσίντζος, Μέμτσας, Μπαρμπάτσης, Γκούσδοβας, Γκοντζιάς, Παππάς, Μαυρίκος, Κωνσταντίνος.
Η ομάδα του νομού Ιωαννίνων είχε προκριθεί το Σάββατο στον τελικό των 21ων Ακριτίδειων 2018, επικρατώντας στον ημιτελικό της αντίστοιχης ομάδας της Χαλκίδας.
Η ομάδα του Μίλτου Μάστορα μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε με ένα γκολ στη λήξη του πρώτου μέρους και με ένα γκολ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης να κάνει την ολική ανατροπή και να πάρει τη πρόκριση στον τελικό.
Στο 20' του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα της Χαλκίδας πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν ο Μαλισόβας απέκρουσε το πρώτο σουτ αλλά στην επαναφορά ο Πηλιχός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη τερματοφύλακα για το 0-1.
Η ομάδα των Ιωαννίνων όχι μόνο δε πτοήθηκε αλλά προσπαθούσε με κάθε τρόπο και κυρίως από στατικές φάσεις να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Στη τελευταία ουσιαστικά φάση του πρώτου μέρους, ο Μπάμπης Νταλάκας ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα του, πετυχαίνοντας το 7ο συνολικά γκολ σε αυτό το πρωτάθλημα.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 38' οι Γιαννιώτες εκπαιδευτικοί κατόρθωσαν να κάνουν την ολική ανατροπή με τον Βαγγέλη Μάντζιο να στέλνει με συρτό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Φουσίκα για τo 2-1. Η ομάδα της Χαλκίδας είχε οριζόντιο δοκάρι λίγο αργότερα με τον Γκίκα. Μέχρι το φινάλε η ομάδα των Ιωαννίνων διαχειρίστηκε με σχετική ευκολία το προβάδισμά της, ενώ θα μπορούσε και με κάποια σουτ των Νταλάκα, Μάντζιου και Κύργιου να ανεβάσει κι άλλο το δείκτη του σκορ. Στα τελευταία λεπτά αποβλήθηκε ο αναπληρωματικός της Χαλκίδας Βελλής για έντονες διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές.
Διαιτησία: Αρβανίτης (Σπυρογιώτης-Μπαδήμας)
Εκπαιδευτικοί Νομού Ιωαννίνων (Μίλτος Μάστορας): Μαλισόβας Λ., Πήλιος, Σίντος, Τσουμάνης, Στοΐλας, Στεργίου, Γεωργάκης, Τσιούπης, Νταλάκας, Μάντζιος, Μαλισόβας Χρ.
Αγωνίστηκαν και οι: Τσέκας, Τσόδουλος, Κύργιος, Καϊτατζής
Εκπαιδευτικοί Χαλκίδας: Φουσίκας, Μπουλούκος, Φαρακλιώτης, Σταματούκος, Σφυράκης, Μπουρίκας, Μουρτζάκης, Μπόκαρης, Λαφαζάνης, Σαρρής, Πηλίχος.
Αγωνίστηκαν και οι: Γκίκας, Παπάνης.