Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασίας στον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

MPERIOS THODORHS

• Στην τελευταία εβδομάδα των καλοκαιρινών τους διακοπών βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς το Σαββατοκύριακο επιστρέφουν στη βάση τους και ξεκινάει η νέα σεζόν με τις εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις.
Ο χρόνος  λοιπόν μετράει αντίστροφα για την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος είχε ήδη γίνει γνωστό. Σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, ο ρυθμός προγραμματισμού ήταν ταχύτερος, τόσο στα οργανωτικά όσο και στα μεταγραφικά θέματα της ομάδας της Ηπείρου.
Εργομετρικά και αιματολογικές
Ήδη η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχει ανακοινώσει το αναλυτικό πρόγραμμα της καλοκαιρινής προετοιμασίας και δείχνει φέτος, μέχρι στιγμής, να κινείται πιο οργανωμένα και μεθοδικά στον προγραμματισμό της. Οι παίκτες του ΠΑΣ θα χωριστούν σε δύο γκρουπ και το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου - 01 Ιουλίου θα γίνουν τα εργομετρικά τεστ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αιματολογικές εξετάσεις την Δευτέρα και την Τρίτη 2 και 3 Ιουλίου αντίστοιχα.
«Πρώτη» την ερχόμενη Δευτέρα
Η πρώτη προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της νέας σεζόν έχει οριστεί για το απόγευμα της Δευτέρας 2 Ιουλίου στις 18:30 στο ΠΕΑΚΙ της Ανατολής, τα γήπεδα του οποίου έχουν βελτιωθεί μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν στον χλοοτάπητα.
Η ομάδα της Ηπείρου θα κάνει, όπως συνηθίζει, το πρώτο στάδιο προετοιμασίας στα Γιάννενα με διπλές προπονήσεις, πρωί-απόγευμα, μέχρι την Κυριακή 15 Ιουλίου, όταν και θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι.
Προς αποχώρηση ο Μπέριος
Μπορεί οι Μιχαήλ, Σκόνδρας και Τζημόπουλος να ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον ΠΑΣ για άλλα δύο χρόνια, μέχρι το καλοκαίρι του 2020, όμως δεν θα συμβεί το ίδιο και με τον τέταρτο κεντρικό αμυντικό του ΠΑΣ, τον Θοδωρή Μπέριο.
Ο πρόσφατα παντρεμένος κεντρικός αμυντικός δεν πήρε το χρόνο συμμετοχής που είχε σε προηγούμενες σεζόν και το μέλλον του στον ΠΑΣ είναι αβέβαιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι καταλυτικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη παίζει και το γεγονός ότι οι σχέσεις του Μπέριου με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη είχαν διαταραχθεί μετά από ένα επεισόδιο κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν.
Βέβαια το συμβόλαιο του Μπέριου με τον ΠΑΣ ολοκληρώνεται σε δύο χρόνια, τον Ιούνιο του 2020, ωστόσο δεν αποκλείεται να λυθεί κοινή συναινέσει η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.
Αναζητείται ξένος επιθετικός
Από τις πέντε μεταγραφές που έχει κάνει ο ΠΑΣ, οι τέσσερις είναι στο επιθετικό και μεσοεπιθετικό κομμάτι. Παμλίδης και Λουκίνας είναι κλασικά φορ περιοχής, με διαφορετικά βέβαια χαρακτηριστικά ο καθένας, ενώ Ζαν Μπαπτίστ Λέο και Κούζικ είναι εξτρέμ που αγωνίζονται στα «φτερά» της επίθεσης.
Η διαφαινόμενη αποχώρηση του Κόντε με μεταγραφή, αυτομάτως σημαίνει ότι ο ΠΑΣ πρέπει να κινηθεί για την απόκτηση ενός έμπειρου «ενδεκαδάτου» επιθετικού.
 Ήδη ο Γιάννης Πετράκης έχει τσεκάρει αρκετές περιπτώσεις που ενδιαφέρουν τον ΠΑΣ και η διοίκηση του ΠΑΣ κάτω από άκρα μυστικότητα προσπαθεί να «βολιδοσκοπήσει» περιπτώσεις παικτών, έτσι ώστε να βρεθεί ο αντί-Κόντε.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί ξένος επιθετικός και οι διαπραγματεύσειος βρίσκονται σε εξέλιξη. Στόχος φυσικά είναι να επιτευχθεί συμφωνία και ο παίκτης να έρθει στα Γιάννενα ακόμα και στα τέλη της εβδομάδας προκειμένου να είναι στην πρώτη προπόνηση.
Νέος πρόεδρος ο Μπαταγιάννης
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μπαταγιάννης είναι από χτες ο νέος πρόεδρος της Super League στη θέση του Γιώργου Στράτου. Ο Μπαταγιάννης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία καθώς η ΑΕΚ αποφάσισε την τελευταία στιγμή να αποσύρει την υποψηφιότητα του δικηγόρου Πέτρου Καϊμακάμη.