Εβδομάδα εξελίξεων σε πολλά μέτωπα στον ΠΑΣ

on .

PAS

• Το δυναμικό ξεκίνημα της περασμένης  εβδομάδας με την ανακοίνωση επέκτασης του συμβολαίου του Αλέξανδρου Νικολιά, δεν είχε και την ανάλογη συνέχεια όσον αφορά τα μεταγραφικά τεκταινόμενα στην ομάδα της Ηπείρου.
Εκτός από την αποδέσμευση του νεαρού Λάμπρου Ζαχαρού την περασμένη Πέμπτη, οι διοικούντες της ΠΑΕ τηρούν σιγή ιχθύος σχετικά με μεταγραφές και αποδεσμεύσεις, μιας και το ενδιαφέρον όλων πέφτει στην πώληση ή μη του Ισπανού στράικερ Πέδρο Κόντε στον ΠΑΟΚ, καθώς επίσης και το αντίτιμο που θα λάβει ο ΠΑΣ σε περίπτωση πώλησης.
Όπως είχε γράψει σχετικά και στο φύλλο του Σαββάτου ο «Π.Λ.», η διοίκηση του ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τον Φινλανδό Πούκι ο οποίος φέρεται να είναι πρώτος στόχος του δικέφαλου του Βορρά σαν back up του βασικού Σέρβου φορ Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ωστόσο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θέλουν να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που η μεταγραφή του Φινλανδού επιθετικού «στραβώσει», γι’ αυτό εντείνουν και τις επαφές με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την περίπτωση του Κόντε. Στα υπέρ του Κόντε είναι η συχνή του επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα καθώς την περσινή χρονιά σε 31 αγώνες σκόραρε 20 φορές, αλλά και ο μηδαμινός χρόνος προσαρμογής μιας και ο Κόντε είναι γνώστης του ελληνικού πρωταθλήματος. Σε κάθε περίπτωση ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ Λουτσέσκου θα ήθελε ο επιθετικός που θα αποκτηθεί να ενσωματωθεί στο γκρουπ των παικτών που θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο προετοιμασίας.
Ανάλογα λοιπόν με την έκβαση της μεταγραφής Κόντε θα κινηθεί και η γιαννιώτικη ΠΑΕ. Σε περίπτωση πώλησης θα δαπανηθεί ένα σεβαστό ποσό για την αντικατάσταση του Ισπανού σε συνάρτηση βέβαια με το αν θα υπάρξουν και έμψυχα ανταλλάγματα από πλευράς ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση που δεν πουληθεί ο Κόντε, το βάρος θα πέσει στην μεταγραφή ενός ποιοτικού μέσου και ενός αμυντικού στην αριστερή πλευρά.
Το σημαντικό είναι για τον Γιάννη Πετράκη, να έχει στην διάθεσή του κατά την διάρκεια του βασικού σταδίου προετοιμασίας της ομάδας, όσο το δυνατόν περισσότερα από τα κομμάτια του παζλ με τα οποία θα δημιουργήσει την ομάδα της επόμενης χρονιάς. Επόμενη χρονιά, η οποία προβλέπεται εξόχως δύσκολη και απαιτητική, ειδικά αν περάσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του αρμόδιου Υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη, το οποίο θα συζητηθεί και με το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League την μεθεπόμενη Δευτέρα 25 Ιουνίου.
Ακόμα ένα φιλικό
Στο μεταξύ, χθες έγινε γνωστό από την ΠΑΕ ακόμη ένα φιλικό στις 17 Αυγούστου με αντίπαλο τον νεοφώτιστο στην Football League Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Βόλου στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες». Το φιλικό αυτό αναμένεται να είναι η πρόβα τζενεράλε των Ηπειρωτών πριν την έναρξη του πρωταθλήματος για την σεζόν 2018-2019 που είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 25-26 Αυγούστου.
Εισιτήρια διαρκείας
Εντωμεταξύ, σχετική ηρεμία επικρατεί και από το μέτωπο των εισιτηρίων διαρκείας. Κύκλοι της ΠΑΕ διαρρέουν ότι η σχετική ανακοίνωση αργεί γιατί ακόμα δεν έχει διασαφηνιστεί από πλευράς Super League για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά το επόμενο πρωτάθλημα, τις αγωνιστικές, αν θα υπάρξουν play off κλπ. Ως εκ τούτου, η ΠΑΕ, αν δεν υπάρξει ξεκάθαρος προγραμματισμός από πλευράς διοργανώτριας, δεν μπορεί να προχωρήσει σε έκδοση εισιτηρίων διαρκείας. Πάντως, τιμολογιακά, αναμένεται οι τιμές να είναι σχετικά μειωμένες σε σχέση με πέρσι.