Ανασκόπηση Β' Ομίλου Γ' Ερασιτεχνικής

on .

RAFTANAIOI
• Επιστροφή στη Β’ κατηγορία για Αετορράχη και Χαροκόπι, ανέβηκαν και οι Ραφταναίοι.
Πολύ καλό πρωτάθλημα έγινε τη φετινή χρονιά στον δεύτερο όμιλο της Γ΄κατηγορίας με μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική αφού κυριολεκτικά στο νήμα κρίθηκε η τρίτη θέση που οδηγούσε στην Β’ κατηγορία αφού στο ντέρμπι Ραφταναίοι-Κραψήτες Καππαδόκες οι Ραφταναίοι πήραν τη νίκη στέλνοντας τους Καππαδόκες στο μπαράζ όπου και εκεί ηττήθηκαν από τη Λαψίστα.
Αετορράχη και Χαροκόπι επιστρέφουν στη Β’ κατηγορία μετά τη σύντομη παραμονή του ενός χρόνου στη Γ΄.
Αετορράχη 59 βαθμοί
Κάνοντας έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο η Αετορράχη κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια στον δεύτερο όμιλο της Γ’ κατηγορίας και να επιστρέψει στην Β΄.
Η ομάδα του Σωτήρη Βλαχογιώργου είχε βάλει από την αρχή του πρωταθλήματος ως στόχο την άνοδο της και μπόρεσε να ξεχωρίσει μέσα από τις 12 ομάδες που συμμετείχαν σε αυτό τον όμιλο. Η νέα χρονιά λοιπόν θα την βρει και πάλι εκεί όπου ανήκει αλλά χωρίς προπονητή τον κ. Βλαχογιώργο μιας και οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους.
Χαροκόπι 57 βαθμοί
Την καρδάρα με το γάλα κόντεψε να χύσει το Χαροκόπι το οποίο αν και φαινόταν να εξασφαλίζει από νωρίς την άνοδο του, στον δεύτερο γύρο τέσσερις συνεχόμενες ήττες το έφεραν να κινδυνεύει να μείνει εκτός προνομιούχου τριάδας. Ωστόσο μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο οι παίκτες του Χαροκοπίου πήραν τους βαθμούς που ήθελαν και επέστρεψαν στη Β’΄κατηγορία, όπου εκεί αναζητούν ήδη προπονητή αφού ο Χρήστος Αντωνίου δεν θα συνεχίσει τη νέα χρονιά στην ομάδα.
Ραφταναίοι 55 βαθμοί
Μετά από προσπάθειες τριών ετών οι Ραφταναίοι πέτυχαν φέτος να πάρουν το εισιτήριο ανόδου και να πανηγυρίσουν την επιστροφή τους μετά από αρκετά χρόνια στην Β’ κατηγορία.
Μια ομάδα με σταθερά καλή πορεία και με παίκτες που έδειξαν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στα παιχνίδια, άξιζε και δίκαια πήρε την άνοδο.
Στην ομάδα θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά ως προπονητής ο Δημήτρης Νίκου.

KAPPADOKES

Κραψήτες Καππαδόκες  50 βαθμοί
Στο μπαράζ με τη Λαψίστα έχασαν την άνοδο οι Κραψήτες Καππαδόκες.
Μια καταπληκτική πορεία με εννέα συνεχόμενες νίκες έφτασε την ομάδα του Σωτήρη Δογορίτη να διεκδικεί την τελευταία αγωνιστική στο παιχνίδι με τους Ραφταναίους ακόμη και την απευθείας άνοδο της, αλλά εκεί ηττήθηκε και πήγε στο μπαράζ με τη Λαψίστα όπου και εκεί γνώρισε την ήττα.
Άκρως επιτυχημένη η χρονιά για τους Κραψήτες Καππαδόκες που άλλαξαν αγωνιστικό πρόσωπο από την ώρα που πήγε ο Σωτήρης Δογορίτης ο οποίος θα παραμείνει και τη νέα χρονιά.
Χρυσοβίτσα 47 βαθμοί
Άργησε να πάρει μπροστά η Χρυσοβίτσα και έχασε πολύτιμο έδαφος στην αρχή του πρωταθλήματος μένοντας πίσω αρκετά στον βαθμολογικό πίνακα.
Η Χρυσοβίτσα κατάφερε να μπει γερά στην διεκδίκηση της συμμετοχής της στο μπαράζ ανόδου από τον Ιανουάριο και μετά όπου ενισχύθηκε μεταγραφικά, αλλά η ήττα από τους Κραψήτες Καππαδόκες την πρότελευταια αγωνιστική του πρωταθλήματος της έκοψε τα φτερά.
Ατρόμητος 46 βαθμοί
Πολύ καλή ήταν η πορεία του Ατρόμητου ο οποίος επαναδραστηριοποιήθηκε φέτος και πάλι στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.
Μια ομάδα νεανική έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο πρωτάθλημα και ήταν άκρως ανταγωνιστική.
Συρράκο 44 βαθμοί
Μπορεί να ξεκινάει κάθε χρονιά με φιλοδοξίες το Συρράκο, αλλά κάπου στραβώνει στην πορεία του πρωταθλήματος το όλο πράγμα και δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους του.
Έτσι και φέτος ξεκίνησε με όνειρο την άνοδο, η οποία στο τέλος έμεινε μόνο όνειρο, αφού οι ποδοσφαιριστές δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση και να πάρουν την άνοδο στη Β’ κατηγορία.
Βοτονόσι 43 βαθμοί
Αρκετά καλή  σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν η πορεία του Βοτονοσίου η οποία τερμάτισε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.
Ρωμανό 42 βαθμοί
Βασισμένη σε παίκτες από τη γύρω περιοχή του Ρωμανού, αλλά και από το χωριό η ομάδα έκανε μια σχετικά καλή πορεία αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να του δώσει την ευκαιρία για να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο.
Μηλιά 20 βαθμοί
Μια ομάδα που σε κάθε αγωνιστική περίοδο δεν έχει πρωταγωνιστικούς στόχους και αυτό άλλωστε το δείχνει και η βαθμολογική της θέση.
Στηρίχτηκε σε ποδοσφαιριστές από το χωριό, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου.
ΠΑΟ Ιωαννίνων 16 βαθμοί
Λίγα πράγματα και φέτος από την ομάδα του ΠΑΟ Ιωαννίνων, μια ομάδα που περισσότερο βλέπει το πρωτάθλημα ως ψυχαγωγία και παίζει ίσα-ίσα για να βγάλει τη χρονιά, παρά για κάτι καλύτερο.
Μουζακαίοι 16 βαθμοί
Φιλότιμες προσπάθειες κατέβαλε και φέτος στο πρωτάθλημα η ομάδα των Μουζακαίων.
Μπορεί οι στόχοι για κάτι παραπάνω να μην υπάρχουν, ωστόσο καταφέρνουν να κατεβαίνουν κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα και να κάνουν αυτό που αγαπάνε που δεν είναι άλλο από το να παίζουν ποδόσφαιρο χωρίς να τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.
Περιστέρι 7 βαθμοί
Σε σχέση με πέρυσι όπου δεν μπόρεσε να σταυρώσει ούτε βαθμό, μπορούμε να πούμε ότι το Περιστέρι φέτος έκανε καλή προσπάθεια και πάλεψε όσο μπορούσε τα παιχνίδια.
Βέβαια οι επτά βαθμοί που συγκέντρωσε δεν είναι κάτι το σπουδαίο, όμως η προσπάθεια που έγινε αυτή ήταν που μετράει.
Επισκοπικό 3 βαθμοί
Η βαθμολογία από μόνη της δείχνει ότι η πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας ήταν το Επισκοπικό.