Με play off και play out το νέο πρωτάθλημα;

on .

ZAXAROS LAMPROS

• Τη διεξαγωγή αγώνων κατάταξης play off και play out στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Super League εισηγήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, έτσι ώστε τη σεζόν 2019-2020 οι ομάδες να μειωθούν από τις 16 στις 12.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου φαίνεται πως εγκατέλειψε το σχέδιο για συμμετοχή 20 ομάδων και  πρόταση που φέρεται να προκρίνεται τις τελευταίες ώρες είναι εκείνη της διεξαγωγής της Super League της περιόδου 2018-19 με 16 ομάδες, όπου μάλιστα μετά το πέρας των 30 αγωνιστικών θα γίνουν play off για την ανάδειξη του πρωταθλητή (από τις θέσεις 1-6), αλλά και play out. Σε αυτά θα συμμετάσχουν οι ομάδες που τερμάτισαν από την 9η έως την 14η θέση, με τους δύο πρώτους να σώζονται και τους υπόλοιπους να υποβιβάζονται, όπως και οι δύο τελευταίοι, ο 15ος με τον 16ο της κανονικής διάρκειας.
Έτσι η σεζόν 2019-20 θα ξεκινήσει με 12 ομάδες στη Super League 1, μαζί με τις δύο που θα έχουν ανέβει από τη Football League, 12 ομάδες στη Super League 2 που θα τη δημιουργήσουν οι έξι που θα υποβιβαστούν και άλλοι έξι από την Football League, ενώ επίσης 12 ομάδες θα έχει και η Football League, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη ο τρόπος..
Η διοργανώτρια Super League θα πάρει θέση για τις εισηγήσεις Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιουνίου, καθώς τότε θα γίνει Δ.Σ., προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις Βασιλειάδη, αλλά και να αναδειχτεί νέος πρόεδρος και αντιπρόεδρος, μιας και ολοκληρώνεται η θητεία των Στράτου και Δάρα..
Παρελθόν ο Ζαχαρός
Εκτός από τις μεταγραφικές κινήσεις και τις ανανεώσεις συμβολαίων, υπάρχουν και αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών από το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα, ενόψει της νέας σεζόν.
Έτσι μετά τους Καρανίκα, Μανθάτη, Γαρουφαλιά, Σολτάνι, Μπετρά, Γιαννίκογλου και Χέλκβιστ, παρελθόν αποτελεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Λάμπρος Ζαχαρός. Ο 20χρονος μέσος αποκτήθηκε πέρσι από τον Αχαρναϊκό, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελε στον ΠΑΣ και δεν είχε καμία συμμετοχή στα επίσημα παιχνίδια της ομάδας.
Παρότι το συμβόλαιο του Ζαχαρού με τον ΠΑΣ είχε ισχύ ενός χρόνου ακόμα, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2019, αποφασίστηκε η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας, με την ΠΑΕ να εύχεται στον νεαρό ποδοσφαιριστή καλή συνέχεια στην επαγγελματική του καριέρα.