Πρώτα οι ανανεώσεις και μετά οι μεταγραφές

on .

PAS SHMA

• Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος πλησιάζει και η μεταγραφολογία άρχισε για  τα καλά και για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με αρκετά ονόματα να βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πιθανούς  μεταγραφικούς  στόχους  αλλά και για τις πιθανές αποχωρήσεις από το ρόστερ των Ηπειρωτών.
Καταρχήν, οι δύο αγωνιστικές που απομένουν είναι διαδικαστικού χαρακτήρα  για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το κυριακάτικο παιχνίδι  στη Λαμία και το τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο "Ζωσιμάδες"  δεν  θα έχουν βαθμολογικό άγχος. Η ομάδα της Ηπείρου βρίσκεται στην 11η θέση με 31 βαθμούς και δεν υπάρχει άγχος, αλλά ούτε και κίνητρο, αφού έχει μεν εξασφαλίσει την παραμονή της, ωστόσο έμειναν μακριά από τη διεκδίκηση της πεντάδας.
Το πρώτο και πλέον σημαντικό θέμα αφορά  την παραμονή  του  Γιάννη Πετράκη στην τεχνική ηγεσία  των  Ηπειρωτών. Το ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών στην Αθήνα έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όμως ακόμα δεν έχει επέλθει οριστική συμφωνία. Για τον Ρεθυμνιώτη τεχνικό ενδιαφέρονται και άλλες ομάδες, με αυτή που ακούγεται πιο έντονα να είναι ο Άρης, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή του στη Super League μετά από 4 χρόνια απουσίας.
Η διοίκηση του ΠΑΣ επιθυμεί διακαώς να συνεχιστεί η πετυχημένη συνεργασία με τον Πετράκη, κάτι που έδειξε και με το εμφατικό τρόπο στην ανακοίνωση της για το ρεκόρ του Ρεθυμνιώτη τεχνικού, ο οποίος ξεπέρασε τον Αντώνη Γεωργιάδη σε συμμετοχές στον πάγκο του ΠΑΣ. Η αναφορά της ΠΑΕ πως αποτελεί τιμή να βρίσκεται στον πάγκο της ο Κρητικός κόουτς και η ευχή να ζήσουν μαζί ιστορικές στιγμές στο μέλλον, αν μη τι άλλο δείχνει την ξεκάθαρη επιθυμία της διοίκησης Χριστοβασίλη να συνεχίσει με τον Πετράκη στον πάγκο. Το θέμα Πετράκη αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ημερών και φέτος αναμένεται να μην μετατραπεί σε σίριαλ, κάτι άλλωστε που αποδεικνύει και το γεγονός ότι το ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών έγινε νωρίτερα χρονικά συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές.
Ποιοι φεύγουν
Πέραν της ανανέωσης του Αποστόλη Σκόνδρα, γενικά στα μεταγραφικά του ΠΑΣ επικρατεί νηνεμία, με άλλα 12 συμβόλαια πάντως να λήγουν κι αρκετοί παίκτες να βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου.
Καταρχήν, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται πλέον η συμφωνία του Ατρομήτου με τον Ηρακλή  Γαρουφαλιά, με τον νεαρό μέσο να συνεχίζει την καριέρα του στο Περιστέρι. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση του Καρίμ Σολτάνι, καθώς ο Αλγερινός δεν προσέφερε στον ΠΑΣ όσα περίμεναν οι Ηπειρώτες, ενώ δύσκολα θα παραμείνει και ο Φρανκ Μπετρά.
Από εκεί και πέρα, είναι πολύ πιθανή η αποχώρηση του τερματοφύλακα Κώστα Περιστερίδη. Ο Χανιώτης πορτιέρο επέστρεψε από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και ρήξη χιαστών, ωστόσο δεν πήρε τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε και το πιθανότερο είναι να αναζητήσει ομάδα που θα αγωνίζεται περισσότερο.
Ο Κόντε
Φυσικά σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την μεταγραφολογία που υπάρχει για τον Κόντε. Το συμβόλαιο του Ισπανού με τον ΠΑΣ λήγει το καλοκαίρι του 2019, όμως θεωρείται δεδομένο ότι θα βρεθεί ομάδα, είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό, η οποία θα καλύπτει τη ρήτρα του Κόντε, η οποία είναι κοντά στα 900.000 ευρώ. Αντίθετα, πιο ευοίωνο είναι το μέλλον στα Γιάννενα του Μάκη Γιαννίκογλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 25χρονος Καβαλιώτης τερματοφύλακας έχει ήδη συμφωνήσει με τον ΠΑΣ για ανανέωση της συνεργασίας για ακόμα ένα χρόνο.
Εκεί που τα πράγματα περιπλέκονται είναι όσον αφορά το κέντρο της άμυνας. Ο ΠΑΣ θέλει να κρατήσει τον αρχηγό Αλέξη Μιχαήλ, ο οποίος είναι και ο παλιότερος παίκτης της ομάδας, όπως και τον Θέμη Τζημόπουλου, όμως η περίπτωση του διεθνή με την Εθνική Νέας Ζηλανδίας είναι σαφώς πιο περίπλοκη. Τα συμβόλαια που λήγουν είναι των παρακάτω ποδοσφαιριστών: 1) Κώστας Περιστερίδης 2) Μάκης Γιαννίκογλου 3) Αλέξης Μιχαήλ 4) Θέμης Τζημόπουλος 5) Αλέξανδρος Αποστολόπουλος 6) Μιχάλης Μπουκουβάλας 7) Νίκος Καρανίκας 8) Ηρακλής Γαρουφαλιάς 9) Καρίμ Σολτάνι 10) Φίλιπ Χέλκβιστ
Σε απολογία για το πανό κατά του Κούγια
Σε απολογία κλήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League για το πανό που ανέβηκε με περιεχόμενο κατά του Αλέξη Κούγια, του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ. Ο ίδιος ο Κούγιας παρακολούθησε από το «Ζωσιμάδες» την κυριακάτικη αναμέτρηση του ΠΑΣ με τη Λάρισα, από το μπουθ των αστυνομικών δυνάμεων και ζήτησε να γίνει αναφορά για το πανό στην έκθεση και της αστυνομίας, αλλά και του παρατηρητή αγώνα.