Στην Γ’ Εθνική ο ΠΑΣ Γιάννινα-VIKOS

on .

MPASKET BIKOS PAS GIANNINA 22 4 18

• Την άνοδο του στην Γ Εθνική πανηγυρίζει από το βράδυ του Σαββάτου ο ΠΑΣ Γιάννινα-Vikos, ο οποίος επικράτησε με 55-72 του IBC στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου της Α ΕΣΚΑΒΔΕ.
Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας οι φίλοι του γιαννιώτικου μπάσκετ παρακολούθησαν την ομάδα του Κώστα Σδράκα να κερδίζει και το δεύτερο παιχνίδι και να φτάνει στην άνοδο.
Η άνοδος ήταν ουσιαστικά το επισφράγισμα της πετυχημένης πορείας του ΠΑΣ Γιάννινα-VIKOS στη φετινή Α ΕΣΚΑΒΔΕ που φάνηκε αποφασισμένος να κάνει το βήμα παραπάνω και να φτάσει στο στόχο της πολυπόθητης ανόδου.
Μια άνοδος που πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλους τους συντελεστές της επιτυχίας αλλά κυρίως από τον έκτο παίχτη του ΠΑΣ, τον κόσμο του που έδωσε σε ένα ακόμη παιχνίδι βροντερό παρών με παλμό και συνθήματα.
Από το ξεκίνημα του ματς, ο ΠΑΣ έδειξε τις προθέσεις του και πήρε μια διαφορά δέκα πόντων με το τέλος της πρώτης περιόδου (17-27).
Στη δεύτερη περίοδο το IBC ήταν πιο προσηλωμένο στο παιχνίδι και με όπλο την καλή άμυνα δέχθηκε μόλις 7 πόντους στην εν λόγω περίοδο.
Το τρίποντο του Ματσάγγα λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ροκάνισε και άλλο τη διαφορά βάζοντας ξανά το ΙΒC στη διεκδίκηση του παιχνιδιού (31-34).
Το μέτριο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν μια παρένθεση που έκλεισε για τους παίχτες του Κώστα Σδράκα που έκαναν ένα εκρηκτικό τρίτο δεκάλεπτο με το επιμέρους σκορ 12-27, με τη διαφορά πολύ σύντομα να έχει διψήφιο αριθμό.
Η άμυνα των γηπεδούχων φαινόταν να έχει παραδοθεί στις ορέξεις των παιχτών του ΠΑΣ που με μπροστάρηδες τους Πάτρα, Πανταζή και Πανάρα άνοιξαν τη ψαλίδα μεταξύ των δυο ομάδων στους 18 πόντους με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο το IBC φαινόταν να συμβιβάζεται στο παρκέ με την ήττα, μην έχοντας άλλα αποθέματα, ενώ ο ΠΑΣ έλεγχε απόλυτα το ματς αυξάνοντας τη διαφορά ακόμη και στους 21 πόντους και τα τελευταία λεπτά να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα.

MPASKET BIKOS PAS GIANNINA 1 22 4 18

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους ανθρώπους του ΠΑΣ να πανηγυρίζουν έξαλλα την άνοδο και τους φίλους να αποθεώνουν τον Πρόεδρο Γιάννη Μάντζιο, τον προπονητή Κώστα Σδράκα και φυσικά τους παίκτες. Παρών στο κλειστό γυμναστήριο ήταν εκτός των άλλων και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης.
Τα δεκάλεπτα: 17-27,31-34,43-61,55-72
Διαιτητές: Τσίγας, Γεροδήμος
IBC (Παπαδόπουλος): Κωστούλας, Ματσάγγας 7(1), Κρικώνης, Κακατσίδης, Μάλλιος 7, Πρέντζας 7(1), Κουλουμπής, Κρανής, Πατραμάνης 6, Χρύσης 21(1), Τσιρώνης, Δάσκαλος 7(1)
Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα (Σδράκας): Μιχαήλ 6, Πανάρας 13(2), Μουζακίτης 6(2), Αναγνώστου 2, Τώνης, Μακρής, Καρασίμος, Μάντζιος Δ. 1, Πάτρας 20, Πανταζής 8(2), Μάντζιος Π. 9(1), Γιωτάκης 5.
Η Διοικούσα Επιτροπή
Με ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Μπάσκετ Ανδρών του ΒΙΚΟΣ Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ, συγχαίρει τους αθλητές της ομάδας και τον προπονητή της Κώστα Σδράκα για την τεράστια χαρά που έδωσαν στους απανταχού φίλους της ομάδας. Παράλληλα απευθύνει ευχαριστίες «προς την εταιρεία ΒΙΚΟΣ και τον κ. Κων/νο Σεπετά που αγκάλιασαν αυτό το όνειρο και μαζί με την μεγάλη οικογένεια του Ερασιτέχνη ΠΑΣ και ιδιαίτερα τον νέο Πρόεδρο κ. Γιώργο Οικονόμου και τον τέως Πρόεδρο κ. Χρίστο Τσάγκα, άνοιξαν τον δρόμο στο μεγάλο αυτό brand name του Ελληνικού αθλητισμού για να ακουστεί πλέον και μπασκετικά σε μεγάλες Εθνικές Κατηγορίες στους Άνδρες. Ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους υπόλοιπους χορηγούς του Σωματείου που με την ουσιαστική υλική αλλά και ηθική τους στήριξη, συνέβαλαν τα μέγιστα προς αυτή την επιτυχία».
Για το τέλος άφησε τους φιλάθλους που έδιναν δυναμικό «παρών» σε κάθε αγώνα και ήταν πάντα ο 6ος παίχτης.