Τα Σερβιανά ζούνε το όνειρο τους

on .

serv 2
• Μεθυσμένη πολιτεία είναι από το απόγευμα του Σαββάτου ένα μικρό χωριό 400 κατοίκων τα Σερβιανά του Δήμου Δωδώνης και ο λόγος είναι ο Θρίαμβος Σερβιανών που τη φετινή χρονιά έκανε το ακατόρθωτο για πολλούς να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία του και να πανηγυρίζει την άνοδο του στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Στόχος το κύπελλο, ήρθε και το πρωτάθλημα
Μια χρονιά που ξεκίνησε με στόχο την κατάκτηση του κυπέλλου και εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίαμβο για την ομάδα των Σερβιανών αφού ήρθε και η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ομάδα-οικογένεια, σημαντική η συμβολή του Αλέκου Τάτση
Μια χρονιά που έπρεπε η ομάδα να χτιστεί από την αρχή αφού ήρθαν αρκετοί νέοι παίκτες, έμπειροι μεν, αλλά θα έπρεπε να δέσουν και με τους υπόλοιπους και αυτή τη δουλειά την ανέλαβε ο νέος προπονητής Αλέκος Τάτσης.
Τι κατάφερε αυτός ο άνθρωπος;
Κατάφερε να κάνει αυτό που έπρεπε. Να δημιουργήσει μια ομάδα-οικογένεια, να έχει την εμπιστοσύνη διοίκησης και ποδοσφαιριστών, να είναι φίλος τους εκεί που πρέπει, αλλά και να τους βάζει τις φωνές σε οτιδήποτε άσχημο έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο.

Τα εύσημα και στη διοίκηση
Βέβαια είναι αδύνατο να μην πιστωθούν τα εύσημα και στην διοίκηση που φάνηκε εκ του αποτελέσματος ότι όλες οι επιλογές που έκανε το καλοκαίρι, αλλά και οι προσθήκες του χειμώνα την έβγαλαν ασπροπρόσωπη.

Όλοι έβαλαν τη δική τους πινελιά
Προσωπικά δεν μου άρεσε ποτέ να βγάζω κάποιον παίκτη ως τον καλύτερο κυρίως στο ερασιτεχνικό και εδώ σε αυτή τη περίπτωση την επιτυχία την πιστώνονται όλοι οι παίκτες.
Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, όλοι έβαλαν τη δική τους πινελιά για να φτάσει σήμερα ο Θρίαμβος Σερβιανών να πανηγυρίζει το νταμπλ.

Αφιερωμένο στον Άγγελο
Ήταν αδύνατο η μεγάλη αυτή επιτυχία να μην αφιερωθεί στον άνθρωπο που πριν από λίγες μέρες τους λύγισε όλους με τον αδόκητο χαμό του, τον Άγγελο Κωστή.

Μένει ο Τάτσης, αρχίζει ο προγραμματισμός
Στις δηλώσεις του ο Αλέκος Τάτσης εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε ότι θα παραμείνει και τη νέα χρονιά στην ομάδα και ήδη σιγά-σιγά αρχίζει να γίνεται ο προγραμματισμός μιας και η νέα χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη και θα πρέπει να βρεθούν άνθρωποι που θα βοηθήσουν κυρίως οικονομικά αυτή την προσπάθεια.

serviana
Ο αγώνας
Η κούραση, η ζέστη, το άγχος, αλλά και η καλή απόδοση της Μουσιωτίτσας κυρίως στο πρώτο ημίχρονο δυσκόλεψαν πολύ τους παίκτες του Αλέκου Τάτση που δεν έκαναν και το καλύτερο τους παιχνίδι, αλλά πήραν αυτό που ήθελαν έστω και στις καθυστερήσεις.
Η Μουσιωτίτσα άνοιξε το σκορ στο 11’ με δυνατό σουτ του Σπαλιάρα έξω από την μεγάλη περιοχή.
Ο Θρίαμβος έφτασε στην ισοφάριση στο 39’ όταν ο Διαμαντόπουλος έκανε την σέντρα και ο Τσιαφίτσας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζώτου κάνοντας το 1-1.
Η Μουσιωτίτσα κατάφερε και πάλι να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 40’ με τον Φερούλη να εκτελεί πλάγιο, η μπάλα έφτασε στον Σιουκουλλάνη που κέρδισε τις κόντρες και με σουτ έκανε το 2-1.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 πριν το τέλος του πρώτου μέρους στο 44’ με σουτ του Τσιαφίτσα.
Τη νίκη και την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος έδωσε στο 96’ ο Μουζακίτης που επωφελήθηκε από τις κόντρες μέσα στην περιοχή και με σουτ έκανε το τελικό 2-3.

Πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια
Μπορεί η κούραση να ήταν εμφανής στα πρόσωπα των παικτών του Θρίαμβου ωστόσο πανηγύρισαν στα αποδυτήρια και το σύνθημα ήταν «Αυτό είναι σωστό, πρωτάθλημα και κύπελλο επάνω στο χωριό», ενώ αποθεώθηκε και ο πρόεδρος της ομάδας Παναγιώτης Νάσσης.
Διαιτησία: Μπούμπας (Τσάντας-Πάνος Σ.).
Μουσιωτίτσα: Ζώτος (89’ λ.τρ. Δήμος), Ταίρης, Τσόκρης, Κίτσος, Νικόπουλος, Σπαλιάρας, Αλεξίου (72’ λ.τρ. Κολιούσης), Σιουκουλλάνη, Φερούλης, Σταμούλης, Ναυρόζογλου.
Θρίαμβος Σερβιανών: Κυρικλίδης, Μπάλλας (84’ Μαλάμος), Κομπίλας, Τζίμας, Βραχνός, Γιάκος (66’ Βύζας), Αλεξίου, Ρέψης (16’ λ.τρ. Ηλίας), Ριστάνης (58’ Μουζακίτης), Τσιαφίτσας, Διαμαντόπουλος.



ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Χαρούμενος ήταν ο προπονητής του Θρίαμβου Σερβιανών Αλέκος Τάτσης για την κατάκτηση του νταμπλ ο οποίος στις δηλώσεις του ανέφερε ότι τα «κλειδιά» της φετινής επιτυχίας είναι η ομοιογένεια και οι συνεχείς προπονήσεις. Ακόμη ο κ. Τάτσης είπε ότι σχεδόν έχει συμφωνήσει με την διοίκηση της ομάδας να είναι αυτός που θα οδηγήσει τον Θρίαμβο και στη Γ’ Εθνική. Αναλυτικά:  
«Οι στιγμές αυτές τόσο για εμένα, όσο και για τους παίκτες μου είναι απερίγραπτες, νιώθουμε πάρα πολύ όμορφα και ωραία και νομίζω ότι δικαιώθηκαν οι κόποι μας. Αν και είχαμε πει από την αρχή ότι είχαμε στόχο το κύπελλο, το οποίο και κατακτήσαμε και ήταν μεγάλη χαρά για εμάς, από εκεί και πέρα ήρθε άλλος ένας στόχος  που είχαμε βάλει μετά από μια αναπροσαρμογή στόχων με τη διοίκηση. Είναι μια τεράστια δικαίωση για τα παιδιά και ένα μεγάλο στοίχημα για τον εαυτό μου. Θεωρώ ότι αυτές οι στιγμές για εμένα είναι ένα ξεκίνημα στην προπονητική μου καριέρα και εύχομαι να ζήσω πολλές τέτοιες στιγμές. Από εδώ και πέρα έμειναν τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, η ομάδα θα αγωνιστεί σαν να θέλουμε σε κάθε ματς τους τρεις βαθμούς. Το σημερινό παιχνίδι ήταν κομβικής σημασίας γιατί πήραμε μαθηματικά το πρωτάθλημα, αν και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας μου, αλλά τους καταλαβαίνω απόλυτα γιατί είχαν τρομερό άγχος και αυτό φάνηκε από την προθέρμανση και είπαμε ότι το παιχνίδι ήταν καθοριστικό για εμάς και κάπως έτσι κύλησε, που για εμάς δεν ήταν ότι καλύτερο, αλλά κρατάμε τους τρεις βαθμούς».
Για τον τραυματισμό του Ρέψη: «Ο Χρήστος έβγαλε ένα τραυματισμό σε σημείο που ήδη είχε το πρόβλημα. Τον πιέσαμε και εμείς λίγο παραπάνω και νομίζω δεν ήταν έτοιμος για τέτοιο φορτίο. Θα ξεκουραστεί για να γίνει καλά και αυτός και ο Παράσχης».
Για τα σημεία «κλειδιά» της φετινής επιτυχίας: «Είναι η ομοιογένεια στα αποδυτήρια. Είμαστε μια οικογένεια με τα παιδιά και αυτό φάνηκε από την αρχή της χρονιάς, είναι πάρα πολύ καλοί χαρακτήρες και εξαιρετικοί άνθρωποι πάνω από όλα και από τη στιγμή που τα αποδυτήρια είναι μια οικογένεια αυτό θα βγει και στο γήπεδο. Φυσικά και η συμμετοχή των παικτών στην προπόνηση και φέτος τους πίεσα παραπάνω και παρόλα αυτά τα παιδιά σε κάθε προπόνηση ήταν 20 άτομα και νομίζω ότι αυτό ήταν το δεύτερο «κλειδί» της επιτυχίας».
Για τον αγώνα κυπέλλου με το Νέο Αμφίλοχο: «Είναι ένα παιχνίδι πρόκληση για εμάς. Παίζουμε με μια ομάδα που έχασε στο νήμα την συμμετοχή της στα μπαράζ για την άνοδο στην Β’ Εθνική και είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι, θα κοιτάξουμε οι τραυματίες να γίνουν καλά, θα το παλέψουμε και ότι βγει».
Για την επόμενη μέρα στη Γ’ Εθνική: «Έχει γίνει μια συζήτηση από την πλευρά μου με την διοίκηση από την στιγμή που είδαμε ότι από την αρχή η ομάδα είναι στην πρώτη θέση. Από εδώ και στο εξής θα κοιτάξουμε τις επόμενες ημέρες να βάλουμε τις βάσεις για τη νέα χρονιά, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να είμαστε έτοιμοι για τη Γ’ Εθνική».
Για το αν θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας: «Μια κουβέντα που κάναμε με τη διοίκηση έδειξε ότι εκεί θα καταλήξουμε. Η διοίκηση θα με καλέσει κάποια στιγμή να μιλήσουμε για τη νέα χρονιά και να δώσουμε τα χέρια».
•••••••
Ο πρόεδρος του Θρίαμβου Σερβιανών Παναγιώτης Νάσσης στις δηλώσεις του τόνισε ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήρθε μέσα από μια ομαδική προσπάθεια, ενώ επεσήμανε ότι γίνονται επαφές με ανθρώπους να βοηθήσουν την ομάδα στη Γ΄Εθνική και όπως είπε η ομάδα θα είναι έτοιμη για την παρθενική της συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα. Αναλυτικά:
«Δεν θα το πίστευα αν μου έλεγε κάποιος στην αρχή ότι θα κάναμε το νταμπλ. Ξεκινήσαμε  με ένα προγραμματισμό και βασικό στόχο την κατάκτηση του κυπέλλου. Στο πρωτάθλημα ξεκινήσαμε καλά και περνώντας ο καιρός είδαμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε και το πρωτάθλημα. Τα πράγματα ήρθαν τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος να έχουμε πάρει το πρωτάθλημα και αυτό οφείλεται σε μια μεγάλη προσπάθεια των παιδιών, του προπονητή, της διοίκησης και όλα κύλησαν αρμονικά».
Για τη νέα χρονιά στη Γ’Εθνική: «Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλες κουβέντες. Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις με αρκετούς που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και πιστεύω ότι θα κάνουμε κάτι καλό. Είναι δύσκολα τα πράγματα, δύσκολες εποχές, αλλά καθημερινά έχουμε επαφές και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να κατέβουμε και στη Γ’ Εθνική».
Για το γηπεδικό και το πρόβλημα που υπάρχει με τα αποδυτήρια και την κατασκευή κερκίδας: «Είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε μιλήσει με το Δήμο, έχουμε πάρει κάποιες υποσχέσεις και πιστεύω ότι θα διορθωθούν και αυτά. Διαφορετικά θα είναι ένα δύσκολο κομμάτι πάλι, να ξεκινήσουμε σαν τους ζητιάνους. Γυρίσαμε στο γήπεδο μας πριν δύο χρόνια, τώρα να ξεκινήσουμε πάλι να τρέχουμε από γήπεδο σε γήπεδο είναι δύσκολο. Πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά».
Για το αν υπάρχει πριμ ανόδου, αλλά και για την κατάκτηση του κυπέλλου: «Θα μιλήσουμε με την υπόλοιπη διοίκηση και σίγουρα κάτι θα γίνει».
Για το πόσο δύσκολο είναι για τη διοίκηση το φορτίο του προγραμματισμού για την Γ’ Εθνική: «Πραγματικά είναι δύσκολο φορτίο. Είναι δύσκολες οι εποχές. Πιστεύουμε ότι θα βρούμε τον κατάλληλο κόσμο, προχωρώντας, βλέποντας και μαθαίνοντας, πιστεύω θα ανταπεξέλθουμε».
Για τον αν βοηθάει το χωριό: «Δεν έχω κανένα παράπονο, όλο αυτό τον καιρό έχει στηρίξει την ομάδα και αυτό φαίνεται από την παρουσία του στο γήπεδο. Αλλά συζητάμε για άλλο επίπεδο, άλλο ερασιτεχνικό, άλλο Γ’ Εθνική. Άλλες απαιτήσεις, μεγαλύτερα οικονομικά ποσά, δεν είναι απλά τα πράγματα, αλλά μέρα με τη μέρα τα φτιάχνουμε και πιστεύουμε θα είμαστε έτοιμοι».
Για το που αφιερώνουν το πρωτάθλημα: «Αφιερώσαμε και τη νίκη στο κύπελλο στον Άγγελο Κωστή, του αφιερώνουμε και το πρωτάθλημα, γιατί ήταν ένας άνθρωπος που το άξιζε, έτρεξε για αυτή την ομάδα, πάλεψε, μάτωσε, ήταν πραγματικά ένας εργάτης».

agrotikos

Αγροτικός Αστέρας-Πέραμα 3-0
• Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά επικράτησε με 3-0 της Προοδευτικής Περάματος για την 27η αγωνιστική της Hall of Brands A Ερασιτεχνικής και έφτασε τους 48 βαθμούς όσους και το Πέραμα.
Το γεγονός ότι οι δυο ομάδες δεν είχαν κάποιο βαθμολογικό κίνητρο,τους έδωσε τη δυνατότητα να παίξουν απαλλαγμένες από το άγχος, ελεύθερα και να ευχαριστηθούν το ποδόσφαιρο, έχοντας τη διάθεση να παίξουν επιθετικά και να δημιουργήσουν ευκαιρίες με κάθε τρόπο.
Στο 6’ ο Ζήσης εκτέλεσε φάουλ με τον Ζότα να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ στο 13’ γύρισμα του Μπαρίμη από πλάγια δεξιά με τον Οικονόμου να μπλοκάρει.
Το 1-0 για την ομάδα του Θανάση Χαρίση διαμορφώθηκε στο 17’ με σουτ του Μακρή από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.
Στο 23’ σουτ του Σερένο και στο 27’του Φώτη δεν είχαν αποτέλεσμα.
Στο 31’ ο Ζήσης σούταρε με τον Ζότα να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, διατηρώντας το μηδέν στην εστία του.
Στο 36’ ο Καρασάς έκανε το σουτ εντός περιοχής με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ζότα.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έφτασαν με αξιώσεις στο 47’ στη περιοχή του Οικονόμου αλλά το σουτ που έκανε στην κίνηση κατέληξε άουτ.
Στο 55’ ο Τάτσης έκανε το σουτ με τον Ζότα να διώχνει.
Στο 57’ ο Μανούρης πάσαρε με το κεφάλι στον Φώτη που σούταρε εξ επαφής με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 63’ ο Γκόνης εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να φεύγει άουτ.  Στο 64’ ουσιαστικά κλείδωσε το τρίποντο της νίκης για τους γηπεδούχους.
Ο Γκόνης χόρεψε την άμυνα των αντιπάλων του και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Οικονόμου για το 2-0.
Στο 75’ ο Ζήσης έκανε το σουτ  με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ζότα.
Στο 82’ ο Σερένο εκτέλεσε φάουλ για τον Αγροτικό, η μπάλα προσέκρουσε στο χέρι του Στόλη με τον διαιτητή Γ. Πασχάλη να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι.
Ο Σερένο το εκτέλεσε εύστοχα και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, υπό το βλέμμα του θείου του Λουτσιάνο ντε Σοουζα που ήταν παρών στο γήπεδο του Παρακαλάμου.
Στο 88’ ο Μακρής από πλεονεκτική θέση έχασε ευκαιρία να πετύχει και άλλο τέρμα, με το 3-0 να παραμένει ως το τέλος.
Διαιτησία: Πασχάλης Γ. (Παπαδόπουλος Ν.- Σιαμέτης Α.)
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Θανάσης  Χαρίσης): Ζότα Ζ., Μπαρίμης, Τάσσος, Ζότα Ρ., Πανίδης (70’ Ντρίκος), Ζότα Α. (61’ Δρίβας), Μακρής, Καραβάς, Γκόνης, Σερένο, Παππάς (60’ Μπενέκος).
Προοδευτική Περάματος (Νίκος Γκούρας): Οικονόμου, Νούτσος, Τζάλλας, Τσακανίκας, Στόλης, Ζήσης, Τάτσης, Ντόβας, Μανούρης, Φώτης, Καρασάς.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

αποτελέσματα 27η

Αετός Νήσου-Βελισσάριο    α.α. 3-0
Μουσιωτίτσα-Σερβιανά    2-3
Αγροτ. Αστέρας-Πέραμα    3-0
Αμπελόκηποι-Ελεούσα    2-3
Πράμαντα-Χουλιαράδες    1-0
Κρύα-Ανατολή    1-3
Ροδοτόπι-Κατσικά    2-0
ΠΑΣ Κράψης-Μικρασιάτες    2-3

επόμενη αγωνιστική 28η

Bελισσάριο - Μικρασιάτες
Ελεούσα - Μουσιωτίτσα
Χουλιαράδες - Αμπελόκηποι
Αγροτ. Αστέρας - Πράμαντα
Πέραμα - Κρύα
Ανατολή - Ροδοτόπι
Σερβιανά - Αετός Νήσου
Κατσικά - Κράψη

βαθμολογία 27η

1. Σερβιανά     74    74-20
2. Ανατολή     65    81-22
3. Ελεούσα     53    65-28
4. Χουλιαράδες     49    37-24
5. Κατσικά     48    55-27
6. Πέραμα     48    46-26
7. Αγροτ. Αστέρας    48    52-36
8. Μουσιωτίτσα     35    47-48
9. Ροδοτόπι      31    36-40
10. Πράμαντα     30    34-40
11. Αετός Νήσου    30    41-49
12. ΠΑΣ Κράψης    29    28-36
13. Μικρασιάτες     26    29-38
14. Κρύα     22    28-48
15. Αμπελόκηποι     11    19-80
16. Βελισσάριο     -7    7-95