Τη νίκη «ψάχνει» ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης

on .

PAS APOLLON SHMATA

• Το τελευταίο του... χαρτί για την πεντάδα παίζει σήμερα το απόγευμα (7:30 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Ζωσιμάδες» στην εξ' αναβολής αναμέτρηση που ολοκληρώνει την 25η αγωνιστική της Super League.
Μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, οι Ηπειρώτες έχασαν σημαντικό έδαφος και υποχώρησαν στην 11η θέση, όντας 6 βαθμούς μακριά από Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη που μοιράζονται την 5η θέση με 36 βαθμούς. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό. τα κουκιά πλέον είναι μετρημένα και αν ο ΠΑΣ θέλει να έχει στόχο τις τελευταίες αγωνιστικές, η νίκη μονόδρομος στο σημερινό παιχνίδι.
Πέραν όμως από το βαθμολογικό κίνητρο, η ομάδα της Ηπείρου καλείται να νικήσει για το γόητρο και την αξιοπρέπειά της κόντρα σε μια ομάδα που «καίγεται» για βαθμούς, καθώς παλεύει με αντίπαλο την Κέρκυρα για την παραμονή της.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ ολοκληρώθηκε χτες με πρωινή προπόνηση, η οποία περιελάμβανε παιχνίδια τακτικής σε συνδυασμό με μεταφορά μπάλας και οικογενειακό διπλό.
Με έξι απουσίες
Ο προπονητής Γιάννης Πετράκης αντιμετωπίζει ουκ ολίγα προβλήματα, αφού δεν θα έχει στη διάθεση του έξι ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα θα απουσιάσουν οι τραυματίες Σολτάνι, Μπετρά και Ντόλοβατς, οι τιμωρημένοι λόγω κίτρινων καρτών Μπέριος και Γαρουφαλιάς και ο Αποστολόπουλος που αποβλήθηκε στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Αντίθετα, την τελευταία στιγμή συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Νικολιάς, ο οποίος ξεπέρασε έναν μικροτραυματισμό που είχε.
Να σημειωθεί ότι ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός πήρε για πρώτη φορά στην αποστολή τον νεαρό Γιώργο Γώγο που έγινε επαγγελματίας μόλις τον περασμένο μήνα.
Η αποστολή του ΠΑΣ για τον αγώνα με τον Απόλλων Σμύρνης είναι η εξής: Βελλίδης, Περιστερίδης, Τσικάρσκι, Καρανίκας, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Γώγος, Λίλα, Ζαχαρός, Βιδάλ, Μανθάτης, Νικολιάς, Γιάκος,  Χαλκιαδάκης, Χέλκβιστ, Κόντε.
Για λόγους τακτικής έμειναν εκτός οι τερματοφύλακες Γιαννίκογλου και Βενετικίδης, αλλά και οι νεαροί Ζώγκος, Παπαδόπουλος, Λιάσος. Σχετικά με τον καταρτισμό της ενδεκάδας, η απουσία του Αποστολόπουλου θα σημάνει την επιστροφή του Καρανίκα από δεξιά, ενώ αριστερά θα παίξει και πάλι ο Μπουκουβάλας. Στο κέντρο της άμυνας Μιχαήλ και Τζημόπουλος έχουν το προβάδισμα, χωρίς να αποκλείεται πάνως να παίξει και ο Σκόνδρας. Απόντος του Γαρουφαλιά, θα παίξει ο Λίλα, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι ίδιοι, δηλαδή Βιδάλ, Μανθάτης, Γιάκος, Χαλκιαδάκης και Κόντε.
Κάλεσμα στον κόσμο από τους αρχηγούς
Κάλεσμα στον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει την προσπάθεια απηύθυναν οι αρχηγοί της ομάδας, Αλέξης Μιχαήλ, Θέμης Τζημόπουλος και Άντι Λίλα.
Συγκεκριμένα, στο δελτίου Τύπου με την ανακοίνωση της αποστολής η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανέφερε το κάλεσμα των τριών αρχηγών προς τον κόσμο της ομάδας να στηρίξει τις προσπάθειες των παικτών στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Γενική είσοδος 10 ευρώ
Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχει ορίσει γενική είσοδο 10 ευρώ σε όλες τις θύρες.
Η διάθεση των εισιτηρίωνγ θα γίνεται σήμερα Μεγάλη Τετάρτη από τις 12:00 μέχρι και την έναρξη του αγώνα από τα εκδοτήρια του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων.
Διαιτητής ο Παπαδόπουλος
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος από την ΕΠΣ Μακεδονίας ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει την εξ αναβολής αναμέτρηση της Μεγάλης Τετάρτης ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 25η αγωνιστική της Super League.
Βοηθοί του Μακεδόνα ρέφερι ορίστηκαν να είναι ο συντοπίτης του Λάζαρος Δημητριάδης και ο Γιώργος Κελαζόγλου από την ΕΠΣ Χαλκιδικής, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την ΕΠΣ Άρτας. Τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Γιάννης Σπυρόπουλος από την ΕΠΣ Φθιώτιδας.
Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο
Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιωαννιτών βρέθηκε χτες αντιπροσωπεία του ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου μέσω του χορηγού να στηρίξει την κοινωνική δομή του Δήμου και τους συμπολίτες που έχουν αυτή την εποχή μεγάλη ανάγκη.
Ήταν μια μικρή συμβολική κίνηση από την ομάδα της Ηπείρου, ενόψει των ημερών του Πάσχα και της Ανάστασης.
Στην Παδιατρική Κλινική ο Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα
Την Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων επισκέφθηκε χτες αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα μοιράζοντας δώρα στα παιδιά που αυτές τις άγιες ημέρες νοσηλεύονται και τις περνούν μακριά από τα σπίτια τους, δίνοντας τους λίγη χαρά και ευχές για ταχεία ανάρρωση.
Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί το ξεκίνημα μιας σειράς κοινωνικών δραστηριοτήτων που συμφωνήθηκαν κατά την ίδρυση του συνδέσμου, ενώ ευχαρίστησαν και το προσωπικό του νοσοκομείο για τη φιλοξενία και την ευκαιρία για συνεισφορά.
Χωρίς Τσόβιτς και  Κοντοέ ο Απόλλωνας
Με δύο απουσίες τους Ιβάν Τσόβιτς και Γιάννη Κοντοέ ταξίδεψε χτες ο Απόλλων Σμύρνης για τα Γιάννενα για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ.
Ο Γιώργος Παράσχος πήρε 20 ποδοσφαιριστές στην αποστολή, ενώ χτες η "Ελαφρά Ταξιαρχία" προπονήθηκε σε γήπεδο των Ιωαννίνων.
Αναλυτικά την 20μελή αποστολή αποτελούν οι εξής ποδοσφαιριστές: Χουάντερσον, Ταΐρης, Κύργιας, Ναδάλες, Παπάζογλου, Στάθης, Κούρος, Μπαρτολίνι, Τσουκαλάς, Κονέ, Ζησόπουλος, Μενδρινός, Ανιέτε, Χουάρερζ, Ντεβέσα, Στόουκς, Σιατραβάνη, Αλμπάνης, Ελμπάζ και Καστιγέχος.