«Βόλτα» στην Ναύπακτο και τώρα τελικός!

on .

pas basket
• Πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του μπασκετικού ΠΑΣ Γιάννενα, οι γιαννιώτες ολοκλήρωσαν την σειρά των ημιτελικών κερδίζοντας και στην Ναύπακτο τον τοπικό ΠΑΣ με 53-93 και περιμένει το νικητή του ζευγαριού Βόνιτσα-IBC για μια θέση στην Γ’ Εθνική.
Το Σαββατιάτικο παιχνίδι ήταν ακόμα ένα όπου ο ΠΑΣ Γιάννενα VIKOS έδειξε από τα πρώτα λεπτά ποιος θα είναι το αφεντικό μη αφήνοντας περιθώρια στους Ναυπακτιώτες να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.
Ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Κώστα Σδράκα, έχτισαν μια διαφορά 11 πόντων, ενώ έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 52-29 έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον Πανάρα ο οποίος εκτελούσε έξω από την γραμμή των 6,75.
Στο ίδιο μοτίβο κύλησε ο αγώνας και στην επανάληψη με τους Γιαννιώτες να παίζουν εκπληκτική άμυνα και να μην αφήνουν περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους. Η διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου εκτινάχθηκε στους 36 πόντους 41-77.
Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικά με τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα να κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Το τελικό σκορ 53-93 αντικατοπτρίζει την διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων και κρίνεται καθ’ όλα δίκαιο.
Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Πάτρας και Πανάρας έχοντας 27 και 23 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τους ηττημένους ο Βουρλούμης είχε 12 πόντους.
Δεκάλεπτα: 13-24, 16-28, 12-25, 12-16
ΠΑΣ Ναυπάκτου (Σταθάτος): Πολύχρονος 11(2), Φρέγκου 8, Κόκλας 4, Αμπλάς 2, Σταθάτος Π., Χαντζής, Κακούσης 3, Μπίρμπας 9, Αδαμόπουλος 2, Βουρλούμης 12(2), Κατσίκας, Σταυρόπουλος 2.
ΠΑΣ Γιάννινα (Σδράκας): Μιχαήλ 8(2), Πανάρας 23(6), Μουζακίτης 15(3), Τσίρμπας-Αναγνώστου, Γκλινάμος, Μακρής 2, Καρασίμος 4, Μάντζιος Δ. 1, Πάτρας 27(2), Πανταζής 4(1), Μάντζιος Π. 6, Γιωτάκης 3.
***
• Στην πιο αμφίρροπη και επεισοδιακή σειρά εξελίσσεται το ζευγάρι της Βόνιτσας με το IBC, με τους Γιαννιώτες να κάνουν το Σάββατο το break στην Βόνιτσα και να είναι μια νίκη μακριά από τους τελικούς με τον ΠΑΣ Γιάννενα VIKOS, όπου θα διεκδικήσουν μια θέση στην Γ’ Εθνική.
Μετά την ένσταση που κατέθεσαν οι Γιαννιώτες και αφορούσε το ματς του προηγούμενου Σαββάτου όπου έχασαν, το αρμόδιο όργανο της ΕΣΚΑΒΔΕ δικαίωσε το IBC και διέταξε επανάληψη του αγώνα.
Έτσι λοιπόν σε ένα εξόχως «εχθρικό» κλίμα οι Γιαννιώτες κλήθηκαν να κάνουν το πρώτο βήμα για τους τελικούς και δικαιώθηκαν νικώντας με 75-78. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά με βραχεία κεφαλή (23-24) με την πρωτοπορία να εναλλάσσεται σχεδόν σε κάθε επίθεση.
Το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου βρήκε τους γηπεδούχους προηγούμενους με 43-39 και την ένταση μεταξύ των παικτών των δυο ομάδων στο «κόκκινο».
Το δεύτερο ημίχρονο προμηνύονταν εκρηκτικό και κυριολεκτικά οι δυο ομάδες πάλευαν για τη νίκη. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δυο ομάδες ισόπαλες 58-58 και όλα θα κρίνονταν στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Γιάννη Παπαδόπουλου με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά, κατάφεραν να «δραπετεύσουν» από την Βόνιτσα με μια τεράστια νίκη 75-78. Πλέον οι Γιαννιώτες χρειάζονται νίκη στο ματς της 15ης Απριλίου για να οριστικοποιήσουν την συμμετοχή τους στην τελική φάση, όπου εκεί τους περιμένει ο ΠΑΣ Γιάννενα VIKOS.
Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Πρέντζας με 31 πόντους και 5 τρίποντα και τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Χρύσης και Ματσάγγας με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.
Δεκάλεπτα: 23-24, 43-39, 58-58, 75-78.
Βόνιτσα (Βαβέτσης): Τζέφριος, Τσατάλας 23, Γάκης 7(1), Καραμπάς 2, Σολδάτος 3(1), Θειακός 18(1), Βαβέτσης 5(1), Γεωργούλας 13(1), Βασιλειάδης 2, Παπαγιάννης.
IBC (Παπαδόπουλος): Κωστούλας, Ματσάγγας 12, Κρικώνης 7, Κακατσίδης, Κουλουμπής, Πρέντζας 31(5), Κρανής, Μάλλιος 6, Πατραμάνης, Χρύσης 13(1), Τσιρώνης 1, Δάσκαλος 8(1).