ΠΑΣ Γιάννινα – Κέρκυρα σε φιλικό «ετοιμότητας»

on .

PAS

• Την ευκαιρία να... ξεσκουριάσει από την αγωνιστική απραξία των τελευταίων 20 ημερών θα έχει σήμερα το απόγευμα (4:30 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος υποδέχεται την Κέρκυρα στο "Ζωσιμάδες" σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα, κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη.
Οι  Ηπειρώτες έχουν μείνει χωρίς αγώνα από το Σάββατο 3 Μαρτίου, όταν κατά σύμπτωση είχαν αντιμετωπίσει και τον σημερινό τους αντίπαλo,  τον ΑΟΚ Κέρκυρα, στο νησί των Φαιάκων και είχαν έρθει ισόπαλοι 1-1 για την 24η αγωνιστική της Super League. Υπενθυμίζεται ότι το παιχνίδι του ΠΑΣ με τον Απόλλωνα στα Γιάννενα αναβλήθηκε καθώς εκείνη την ημέρα ο Υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε την διακοπή του πρωταθλήματος.
Ο Γιάννης Πετράκης και το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ δίνουν μάχη με τον χρόνο, ώστε να κρατήσουν τους παίκτες  σε αγωνιστική ετοιμότητα και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ορίστηκε και το σημερινό φιλικό με τους Κερκυραίους.
Χωρίς τους διεθνείς ο ΠΑΣ
Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους 4 διεθνείς του ΠΑΣ, οι οποίοι απουσιάζουν από τις προπονήσεις. Ο Τζημόπουλος βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Νέας Ζηλανδίας για το φιλικό με τον Καναδά στην Ισπανία, ο Λίλα στην Εθνική Αλβανίας για το φιλικό με τη Νορβηγία, ο Μανθάτης στην Εθνική Ελπίδων και ο Γώγος στην Εθνική Παίδων.
Μάλιστα ο Μανθάτης αγωνίστηκε χτες σε ολόκληρο το παιχνίδι στη νίκη της Ελλάδας με 4-0 επί του Σαν Μαρίνο για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, σε μια αναμέτρηση που αγωνίστηκε και ο πρώην αμυντικός του ΠΑΣ και νυν της Άρσεναλ Μαυροπάνος, ο οποίος και δοκάρι.
Ο Γιάννης Πετράκης θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, προκειμένου να τσεκάρει τον βαθμό ετοιμότητας και θα δοκιμάσει και διάφορα σχήματα, ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος.
Δεν υπέγραψαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Τέσσερις ομάδες από τις συνολικά 16 της Super League δεν υπέγραψαν το έγγραφο με τις προτάσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και πλέον είναι αρκετά αμφίβολο το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πάλι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου - 1 Απριλίου.
Συγκεκριμένα, οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ξάνθη και Λάρισα δεν συμφώνησαν με τους όρους και ως εκ τούτου δεν υπέγραψαν το σχετικό έγγραφο της πολιτείας, θέτοντας σε κίνδυνο την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Το χρονικό περιθώριο για να υπογράψουν όλες οι ΠΑΕ τις δεσμεύσεις που έχει ζητήσει ο Γιώργος Βασιλειάδης εκπνέει σήμερα  Παρασκευή και η Super League θα στείλει τα σχετικά έγγραφα τηρώντας τις προθεσμίες, ανεξάρτητα από το πόσοι έχουν υπογράψει. Χωρίς όμως την υπογραφή των τεσσάρων αυτών ομάδων, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν θα συναινέσει σε επανέναρξη του πρω­ταθλήματος το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Από πλευράς Super League, η διοίκηση του συνεταιρισμού θα προκηρύξει έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για την επόμενη εβδομάδα ώστε να συζητήσουν θεσμικά όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει και τις αντιρρήσεις συγκεκριμένων ΠΑΕ.