Α' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

on .

SERBIANA

Σερβιανά-Ελεούσα 4-2
• Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε στο γήπεδο Σερβιανών όπου ο τοπικός Θρίαμβος αν και βρέθηκε να χάνει 1-2 από την Ελεούσα στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος να κάνει την ολική ανατροπή στο σκορ και να πάρει τη νίκη με 4-2, μια νίκη που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήμΖατος.
Το πρώτο ημίχρονο είχε πολλά νεύρα κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων, αφού το άγχος για τη νίκη δεν επέτρεπε στην ομάδα του Αλέκου Τάτση να έχει την απόδοση προηγούμενων παιχνιδιών.
Από την άλλη πλευρά η Ελεούσα έδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι ότι είναι μια ομάδα που «χτυπάει» όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως αντιπάλου και αυτό έκανε και μέσα στα Σερβιανά.
Το σκορ άνοιξε στο 20’ ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Δημήτρης Βελτσίστας με πλασέ έκανε το 0-1.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Ρέψη.
Η Θύελλα πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ στο 43’ όταν ο Πάκος προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Κυρικλίδη, όμως ο Βελτσίστας που καραδοκούσε τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-2.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Θρίαμβος ξεκίνησε δυνατά και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 56’ όταν ο Διαμαντόπουλος εκτέλεσε πλάγιο και ο Ρέψης από κοντά έκανε το 2-2.
Η ολική ανατροπή στο σκορ έγινε για τους γηπεδούχους στο 68’ με τον Διαμαντόπουλο να εκτελεί κόρνερ και ο Παράσχης έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Στο 90’ σουτ του Γιάκου η μπάλα στο δοκάρι.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ηλίας εκμεταλλεύτηκε λάθος του τερματοφύλακα Γεωλδάση Γ. και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.
Διαιτησία: Μπαλατσούκας (Παπαδημητρίου-Αντωνίου).
Θρίαμβος Σερβιανών: Κυρικλίδης, Μπάλλας (46’ Βραχνός), Κομπίλας (46’ Αλεξίου), Τζίμας, Πάκος, Γιάκος, Τσιαφίτσας, Ρέψης (47’ λ.τρ. Ριστάνης), Παράσχης (79’ Μουζακίτης), Ηλίας, Διαμαντόπουλος.
Ελεούσα: Γεωλδάσης Γ., Γιώτης, Μητρογιάννης, Οικονόμου Γ., Γεωλδάσης Π. (58’ Μιχαήλ), Κωνσταντινίδης, Γρίβας, Μπλέτσας, Βελτσίστας, Πεπόνης (74’ Οικονόμου Π.), Πότσης Θ.

KRAPSH

Κράψη-Αμπελόκηποι 1-0

Μια σπουδαία νίκη έστω και δύσκολα πήρε ο ΠΑΣ Κράψης από την μαχητική ομάδα των Αμπελόκηπων και παραμένει πάνω από τη ζώνη των αγώνων μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία.
Ο αγώνας μπορεί να μην είχε πολλές φάσεις, είχε όμως δύο ομάδες που διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι το τέλος.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Αμπελόκηποι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Τσακμάκη.
Η Κράψη ήταν όμως η ομάδα που είχε δύο καλές στιγμές στο 5’ με τον Μάη (σουτ άουτ) και στο 10’ με τον Γιαννακούλη (απέκρουσε το σουτ ο Τόμπρας).
Η ομάδα του Λάζαρου Γιώτη άνοιξε το σκορ στο 34’ όταν ο Καλές έκανε τη σέντρα και ο Γιαννακούλης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τόμπρα κάνοντας το 1-0.
Οι Αμπελόκηποι είχαν την ευκαιρία να κάνουν το 1-1 στο 56’ όμως η κεφαλιά του Λιπιώτη κατέληξε άουτ.
Στο 70’ σουτ του Κατσούδα απέκρουσε τη μπάλα ο Τόμπρας.
Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Παπαδόπουλος-Σιαμέτης).
Κράψη: Τσακμάκης, Ηλίας, Καλές, Συνοδινός, Νιτσιάκος, Κατσάνος, Κατσούδας (84΄ Αλεξίου Ν.), Μασούρας, Γιαννακούλης, Μάης (62΄ Κολοβός), Τσάμος (72΄ Αλεξίου Ε.).
Αμπελόκηποι: Τόμπρας, Μαρκούλας, Σδούκος, Τσάνιος, Λιπιώτης, Γιάτσος, Θεοδώρου (85΄ Σκενατζής), Τόμτσος, Τούσης, Λόκας (52΄ Παπαπαναγιώτου), Γκούντας (70΄ Τσιούρης).

KATSIKA

Κατσικά-Πέραμα 1-1

• Δυνατό, αλλά χωρίς πολλές φάσεις παιχνίδι έγινε στην Κατσικά με την τοπική Θύελλα και την Προοδευτική Περάματος να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1.
Οι δύο ομάδες μπορεί να ήταν βαθμολογικά αδιάφορες, αλλά μέσα στο παιχνίδι δεν έλλειψνα οι δυνατές μονομαχίες και το πάθος για τη νίκη.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν το σκορ στο 13’ όταν ο Παπαλάμπρης θέλησε να γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι στον τερματοφύλακα Μάντζιο, αυτός όμως στην έξοδο που έκανε για να μπλοκάρει τη μπάλα γλιστράει στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα και με  αυτό  τον περιπετειώδη τρόπο το Πέραμα έκανε το 0-1.
Η Θύελλα θέλησε να βγει μπροστά, ωστόσο η καλά οργανωμένη άμυνα του Περάματος δεν την άφησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Οικονόμου.
Στο δεύτερο μέρος η Κατσικά χωρίς να παρουσιάζει κάτι το ιδιαίτερο, πίεσε και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση 67’ όταν ο Βλάχος έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Οικονόμου ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα δεν έμελλε να αλλάξει κάτι, αφού και οι δύο ομάδες δεν ξέφυγαν από τη γενική μετριότητα σε όλο το παιχνίδι.
Διαιτησία: Μωυσιάδης (Κολιός-Πάνος Σ.)
Κατσικά: Μάντζιος, Λέκκας, Λυπίτκας, Παπαλάμπρης, Νεφρός, Γούλας (46’ Χαλιάσος), Παππάς, Αντωνίου (46’ Βαρτζιώτης), Γιαννάκης, Βλάχος, Ασωνίτης.
Πέραμα: Οικονόμου, Στόλης, Μπίζιος (80’ Νούτσος), Λισγάρας, Τσακανίκας, Ζήσης, Τάτσης (73’ Ντόβας), Τζάλλας, Μανούρης (90’ Στεργίου), Καρασάς (92’ Απατζιάδης).

NHSI

Νησί – Κρύα 1-2

Στο κόλπο της αποφυγής του απευθείας υποβιβασμού μπήκε για τα καλά η ομάδα της Κρύας, η οποία πήρε μεγάλο διπλό με 1-2 μέσα στο Νησί, έφτασε τους 19 βαθμούς και εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία των Μικρασιατών με τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά, πλησιάζοντας  την ΑΕΜ στον έναν βαθμό. Από την άλλη το Νησί έχασε την ευκαιρία να ξεπεράσει τα Πράμαντα και παραμένει με 23 βαθμούς στη ζώνη των play out.
Η ομάδα του Κώστα Βελτσίστα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ. Συγκεκριμένα, μόλις στο 2’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατσαρού από αριστερά, ο Βλαχιώτης έδιωξε προς τα πίσω και ο επερχόμενος Κατράνας με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ για το 0-1.
Οι Νησιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 34’ είχαν δοκάρι. Ο Μπίλης εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί της Κρύας απομάκρυναν και η μπάλα στρώθηκε στον Χριστογιώργο, ο οποίος έκανε το σουτ, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Πρέντζας που έκανε το τακουνάκι, όμως αυτή δεν του έκανε το χατίρι και πήγε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βάσιου.
Στο 38’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ όταν ο Μάντζαρης έβγαλε πάσα «πάρε-βάλε» στον Κώστα, ο οποίος αν και ολομόναχος καθυστέρησε και έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 0-2.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το Νησί έφτασε στην ισοφάριση. Συγκεκριμένα, στο 47’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παπαδάμου, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι στον Μάτσια, ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα και  ισοφάρισε σε 1-1, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα καθώς  είχε μπει μόλις στο παιχνίδι.
Η ψυχολογία πήγε με το μέρος του Νησιού, το οποίο πίεσε και για το δεύτερο γκολ, όμως η Κρύα ήταν αυτή που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 62’. Μετά από αντεπίθεση ο Μάντζαρης σέντραρε από δεξιά για τον Κοσμά, ο οποίος έπιασε το μονοκόμματο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκάμα.
Η φάση που έκρινε το παιχνίδι έγινε στο 79’. Ο Κατσαρός έκλεψε τη μπάλα από τον Κοτσίνα και πάσαρε στον Κοσμά, αυτός ανατράπηκε από τον Τζιμογιάννη εντός περιοχής και ο διαιτητής Θάνος με σχετική καθυστέρηση καταλόγισε το πέναλτι,  απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 80’ ο Μπαμπούλιας Η., ο οποίος νίκησε τον Γκάμα και διαμόρφωσε το τελικό 1-2.
Διαιτησία:  Θάνος (Πασχάλης – Στύλιου)
Αετός Νήσου (Μπόλος): Γκάμας, Κοτσίνας, Βλαχιώτης, Στραγάλης (88’ Λάππας), Γιώτης Ε., Τζιμογιάννης, Χριστογιώργος (46’ Μάτσιας), Παπαδάμος (73’ Γιώτης Δ.), Πρέντζας, Μπίλης, Σπαθάρης (83’ Γούσης).
Κρύα (Βελτσίστας): Βάσιος, Μπαμπούλιας Α., Δούβλης, Τζώρτζης, Πέτσιος, Κατράνας, Κώστας (50’ λ.τρ. Σίμος), Μπαμπούλιας Η., Κατσαρός, Μάντζαρης (90+1’ Κακογλέπης), Κοσμάς (83’ Θανάσης).

* * *

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βελισσάριο-Χουλιαράδες    α.α. 0-3    
Κατσικά-Πέραμα    1-1
ΠΑΣ Κράψης-Αμπελόκηποι    1-0
Ανατολή-Πράμαντα    4-0
Σερβιανά-Ελεούσα    4-2
Μικρασιάτες-Αγροτ.Αστέρας    1-1
Αετός Νήσου-Κρύα    1-2
Ροδοτόπι-Μουσιωτίτσα    4-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σερβιανά*     68    62-18
2. Ανατολή     61    76-18
3. Ελεούσα     50    61-22
4. Χουλιαράδες*     46    35-23
5. Κατσικά*    45    53-252
6. Πέραμα    44    44-22
7. Αγροτ. Αστέρας*     42    47-35
8. Μουσιωτίτσα     31    41-44
9. ΠΑΣ Κράψης     28    25-30
10. Ροδοτόπι     27    31-36
11. Πράμαντα     24    31-58
12. Αετός Νήσου     23    34-47
13. Μικρασιάτες     20    23-34
14. Κρύα     19    24-42
15. Αμπελόκηποι     8    14-68
16. Βελισσάριο     -7    7-86
* Έχουν ένα ματς περισσότερο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(24/3/2018)
Aμπελόκηποι - Βελισσάριο
Αγροτ. Αστέρας - Κατσικά     (14/3) 0-3
Χουλιαράδες - Σερβιανά     (14/3) 0-1
Πράμαντα - Ελεούσα
Πέραμα - Ανατολή
Κρύα - Μικρασιάτες
Ροδοτόπι - Αετός Νήσου
Μουσιωτίτσα - Κράψη