Για μετά το Πάσχα πάει η επανέναρξη του πρωταθλήματος

on .

MANTHATHS MAYROPANOS

• Χωρίς την παρουσία φιλάθλων αλλά και εκπροσώπων του Τύπου θα πραγματοποιηθεί το φιλικό του ΠΑΣ Γιάννινα την ερχόμενη Παρασκευή με αντίπαλο την Κέρκυρα στο «Ζωσιμάδες».

Την απόφαση αυτή έλαβε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα μετά από σχετική εντολή  της ΕΠΟ, η οποία  απαγορεύει την κάλυψη  των φιλικών παιχνιδιών μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.
Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στο σημερινό φιλικό του Ατρόμητου με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου, το οποίο θα μείνει κι αυτό χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη. Η σχετική απόφαση  πάντως δεν εφαρμόστηκε χτες το απόγευμα στο ΟΑΚΑ καθώς το χτεσινό φιλικό της ΑΕΚ με την Λαμία (3-0) καλύφθηκε δημοσιογραφικά.
Μετά το Πάσχα η επανέναρξη
Κι όλα αυτά, όταν το τοπίο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι θολό. Μάλιστα χθες ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το πρωτάθλημα θα επαναρχίσει μετά το Πάσχα.
Ο Υφυπουργός ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν θα ξεκινήσουν οι αγώνες αν πρώτα δεν υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις από τις ΠΑΕ και επανέλαβε τους τρεις βασικούς πυλώνες για την επανέναρξη της Super League.
Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε πως θα πρέπει οι ΠΑΕ να δεσμευτούν για την αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα, ώστε να διορθωθούν τα λάθη και να καλυφθούν τα νομικά κενά, εμπλουτίζοντας για παράδειγμα τον κώδικα με ποινές που οδηγούν στη βία, όπως για παράδειγμα οι αιχμηρές δηλώσεις.
Το δεύτερο κριτήριο που έθεσε ο υφυπουργός είναι ότι αν μια ομάδα εμπλακεί 2 φορές σε μια σεζόν σε επεισόδια μεγάλης έκτασης θα χάνει την αδειοδότηση. 
Το τρίτο κριτήριο είναι να βγει η αστυνομία από τα γήπεδα. Ο Γιώργος Βασιλειάδης επισήμανε πως αυτά που ζητάει θεωρούνται αυτονόητα στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
Χαρακτηριστικά είπε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω αν δεν πάρει τις γραπτές δεσμεύσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτές θα λειτουργήσουν από τη νέα χρονιά. Ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε πως αν δεν γίνει βήμα πίσω, τότε θα υπάρχει καλύτερη μέρα στο ποδόσφαιρο.
Στην Εθνική Ελπίδων Μανθάτης και Μαυροπάνος
Στην Εθνική Ελπίδων για τα παιχνίδια με Σαν Μαρίνο και Τσεχία κλήθηκαν ο Γιώργος Μανθάτης του ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ηπειρώτης Ντίνος Μαυροπάνος, ο οποίος πήρε πρόσφατα μεταγραφή στην αγγλική Άρσεναλ. Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Νικοπολίδης έκανε τις κλήσεις για τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Εθνικής Ελπίδων. Στις κλήσεις για τους αγώνες με Σαν Μαρίνο (22/3 17:00) και Τσεχία (27/3 16:00) συμπεριλαμβάνονται και οι Μανθάτης και Μαυροπάνος.
Και οι δύο αγώνες θα πραγματοποιηθούν στα Πηγάδια της Ξάνθης στην έδρα της ξανθιώτικης ομάδας.