Με Λιάσο, Νίνη ή Μπιλμπάο στο αρχικό σχήμα ο ΠΑΣ στο Ηράκλειο

on .

PAS PROPONHSH 2 2 23

• Με προπόνηση στο «Ζωσιμάδες» συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την εκτός έδρας αυριανή αναμέτρηση (4/2-17:00) στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» με αντίπαλο τον ΟΦΗ.

Η γιαννιώτικη ομάδα θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο για ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον ΟΦΗ που αυτή τη στιγμή είναι ισόβαθμος μαζί της 19 βαθμούς με τις δύο ομάδες να δίνουν μάχη για να μαζέψουν όσους περισσότερους βαθμούς μπορούν και να πάρουν όσο το δυνατόν μια καλύτερη θέση ενόψει των play out. 

Ελπίδες για Καραχάλιο

Τελικά φαίνεται ότι υπάρχει μια ελπίδα, αν και αμυδρή,  για να αγωνιστεί ο Ζήσης Καραχάλιος στο παιχνίδι του Σαββάτου. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο μέσος του ΠΑΣ στους προσαγωγούς δεν είναι τόσο σοβαρό όσο είχε εκτιμηθεί αρχικά και ναι μεν χθες δεν έκανε προπόνηση, αλλά αν συμμετάσχει στην τελευταία προπόνηση που θα γίνει σήμερα το πρωί (8:15) τότε ίσως να είναι και στην αποστολή. 

Ο Θανάσης Στάικος ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει 100% ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές  και αυτό ίσως παίξει και τον ρόλο του μιας και ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ιωνικό και εκεί ο Στάικος θέλει να έχει στη διάθεση του τόσο τον Καραχάλιο, όσο και τον Τζίνο ο οποίος αυτός θα απουσιάσει οριστικά από το ματς με τον ΟΦΗ. Η θέληση και το πείσμα του Καραχάλιου  για να αγωνιστεί το Σάββατο είναι δεδομένα, ωστόσο υπάρχει και η παράμετρος του να πάθει κάποια ζημιά και να απουσιάσει από τα υπόλοιπα παιχνίδια. Όλα αυτά θα προσμετρηθούν και η απόφαση αν θα είναι στην αποστολή (με την προϋπόθεση να κάνει σήμερα προπόνηση) θα ανακοινωθεί σήμερα.

Με προβλήματα έγινε και η χθεσινή προπόνηση στο «Ζωσιμάδες» αφού η πλευρά που είναι προς την μεγάλη κερκίδα ήταν παγωμένη με αποτέλεσμα ο Θανάσης Στάικος με τους συνεργάτες του να κάνουν την προπόνηση στο υπόλοιπο γήπεδο όπου τον αγωνιστικό χώρο τον έβλεπε ήλιος. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επιθετική τακτική στην κεντρική ζώνη στην αρχή σε απλή μορφή και μετά σε παιχνίδια 11 εναντίον 11 (τρία δεκάλεπτα).

Ο 43χρονος προπονητής δοκίμασε διάφορα σχήματα και ο προβληματισμός υπάρχει στην περίπτωση που ο Καραχάλιος δεν αγωνιστεί αν θα είναι ο Μπιλμπάο ή ο Νίνης που θα τον αντικαταστήσει. Ο Ισπανός δεν είναι ακόμη έτοιμος να βγάλει ενενήντα λεπτά, όπως φυσικά και ο Νίνης αλλά μην εκπλαγούμε αν δούμε τον Νίνη να ξεκινάει στο βασικό σχήμα. Ο Λιάσος θα είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του Τζίνο.Μία πιθανή ενδεκάδα με την προϋπόθεση ότι δεν θα αγωνιστεί ο Καραχάλιος είναι Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος, Ριένστρα, Νίνης (Μπιλμπάο), Μορέιρα, Παμλίδης, Μπάλαν.

Ατομικό έκανε ο Ροσέρο, ενώ οι νεαροί Κύρκος, Λώλης Ν. και Μουστάκας έκαναν προπόνηση με την Κ19. Η προετοιμασία της γιαννιώτικης ομάδας ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί και μετά θα ανακοινωθεί η αποστολή όπου θα αναχωρήσει οδικώς  για την Αθήνα και στη συνέχεια θα πετάξει για Ηράκλειο.

Ο Ευαγγέλου «άρχοντας» του αγώνα

Ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα που θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου (17:00) στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Ο Αθηναίος διαιτητής είχε σφυρίξει και την αναμέτρηση του πρώτου γύρου στα Γιάννινα. Βοηθοί του θα είναι ο Γεώργιος Χριστακόγλου από τη Χαλκιδική και ο Γεώργιος Χριστοδούλου από την Ημαθία ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Σταύρος Τσιμεντερίδης από την Κοζάνη. Στο VAR θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα και AVAR ο Κωνσταντίνος Ψαρρής από τη Ζάκυνθο. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Λιαχούδης από τη Μακεδονία.

Και νέο πρόστιμο…

Νέα «λυπητερή» έφθασε χθες στην ΠΑΕ μιας και καλείται να πληρώσει νέο πρόστιμο ύψους 6.500 ευρώ για λίγους πυρσούς και χρήση laser από τους οπαδούς της στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ατρόμητο! Ο ΠΑΣ Γιάννινα ως υπότροπος λόγω και των πρόσφατων επεισοδίων στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, πληρώνει επαυξημένο χρηματικό πρόστιμο.