Πρόβα τζενεράλε για τον ΠΑΣ με την κυπριακή Καρμιώτισσα

on .

PAS KARMIOTISSA SHMATA

• Το έκτο και τελευταίο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας δίνει σήμερα το βράδυ (9 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχεται την κυπριακή Καρμιώτισσα στο "Ζωσιμάδες" στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος και την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Στα 5 προηγούμενα φιλικά του ΠΑΣ Γιάννινα υπάρχει ισορροπία καθώς οι Γιαννιώτες μετρούν 2 νίκες, 2 ήττες και μία ισοπαλία. Έχουν νικήσει με 0-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και 4-3 στα πέναλτι τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ έχουν ηττηθεί με 2-1 από την Ομόνοια Λευκωσίας και με 2-0 από τον Βόλο. Τέλος, ισόπαλο 1-1 τέλειωσε το φιλικό με την τσέχικη Μπάνικ Οστράβα. 

Χωρίς Κόντε και Σταματελόπουλο

Στο σημερινό φιλικό ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παραταχθεί χωρίς δύο επιθετικούς του, τους Κόντε και Σταματελόπουλο. Ο Πέδρο Κόντε ταλαιπωρείται ακόμα από ενοχλήσεις στη γάμπα και χτες συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας. Ο Ισπανός επιθετικός δεν έχει καταφέρει να βρει τον ρυθμό του και έχει συμμετάσχει στο φιλικό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, όπου και σκόραρε, ωστόσο δε έπαιξε στα φιλικά με τον Βόλο και τον Αστέρα Τρίπολης.

Εκτός δράσης παραμένει και ο Αποστόλης Σταματελόπουλος. Ο Ελληνοαυστραλός επιθετικός δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του σε μυ στην ποδοκνημική και χτες έκανε και πάλι ατομικό πρόγραμμα. Τέλος, ατομικό έκανε ο Ιβοριανός Μανσούρ Φοφανά, ο οποίος ξεκίνησε προπονήσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς συμφώνησε για τριετές συμβόλαιο, ωστόσο η απόκτησή του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Το χτεσινό πρόγραμμα προπόνησης, μετά την αρχική προθέρμανση, περιελάμβανε ασκήσεις αμυντικής τακτικής σε παθητική μορφή, ασκήσεις συναρμογής και αγωνιστικού ρυθμού. 

Στο τελευταίο κομμάτι έγιναν δίτερμα στο μισό γήπεδο. Να σημειωθεί ότι την ώρα της προπόνησης του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ, στο δεύτερο γήπεδο του Πανηπειρωτικού έκανε προπόνηση και η σημερινή αντίπαλος, η κυπριακή Καρμιώτισσα. 

Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ για το σημερινό φιλικό είναι η εξής: Πριόρ, Σόρια, Κιακος, Εραμουσπε, Παντελάκης, Kαραχάλιος, Μπιλμπάο, Ριενστρα, Μορέιρα, Ροσερο, Παμλιδης.

Ποια είναι η Καρμιώτισσα

Η Καρμιώτισσα ιδρύθηκε το 1979 από πρόσφυγες κάτοικους των Πάνω Πολεμιδιών. Η ονομασία της προέρχεται από το εξωκλήσι της Παναγίας της Καρμιώτισσας που βρίσκεται στα Πάνω Πολεμίδια. Επίσημα χρώματα της ομάδας είναι το κόκκινο και το άσπρο. 

Την περσινή σεζόν η Καρμιώτισσα κατέκτησε την πρώτη θέση στη δεύτερη κατηγορία της Κύπρου και μέσω των αγώνων μπαράζ ανέβηκε στην Α Εθνική. 

Η ομάδα ενισχύθηκε με μεταγραφές την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και έχει ξεκινήσει καλά στα φιλικά καθώς μετράει 3 νίκες σε ισάριθμα φιλικά με Χάποελ Χάιφα (3-0), ΠΑΕΕΚ (2-0) και Δόξα Κατωκοπιάς (2-1).

Προπονητής της Καρμιώτισσας είναι από τον Ιούνιο ο 54χρονος Τσέχος Ντούσαν Ούχριν Τζούνιορ, ο οποίος ήταν προηγουμένος τεχνικός στη Ντιναμό Βουκουρεστίου, ενώ στο παρελθόν έχει δουλέψει σε ομάδες όπως η Τιμισοάρα, η Ντιναμό Τμπίλισι με την οποία κατέκτησε το νταμπλ, η Βικτόρια Πλζεν, Ντιναμό Μινσκ, Σλάβια Πράγας, Μλάντα Μπόλεσλαβ και Γκαζ Μετάν. Στο ρόστερ της Καρμιώτισσας ανήκουν παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα, όπως ο Μανώλης Τζανακάκης και ο Νίκος Καλτσάς. 

10 ευρώ τα εισιτήρια

Παρότι δεν υπήρξε κάποια σχετική ανακοίνωση, στο σημερινό παιχνίδι με την κυπριακή Καρμιώτισσα θα υπάρξει γενική είσοδος και το εισιτήριο θα κοστίζει 10 ευρώ. 

Είναι το πρώτο φιλικό του ΠΑΣ Γιάννινα επί γιαννιώτικου εδάφους και όπως είναι λογικό υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον των φιλάθλων, ωστόσο αρκετοί βρίσκονται σε καλοκαιρινές διακοπές είτε σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος είτε στα χωριά τους για τον Δεκαπενταύγουστο.

Να σημειωθεί ότι οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας θα έχουν ελεύθερη είσοδο στο σημερινό φιλικό του ΠΑΣ Γιάννινα με την Καρμιώτισσα.