Φιλική νίκη με... σεφτέ από τον Κόντε

on .

KONTE PAS FILIKO

• Ποδαρικό με νίκη στα εν Ελλάδι φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, έκανε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επικράτησε με 0-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο χάρη σε γκολ με τακουνάκι του Πέδρο Κόντε (55’) που επέστρεψε δριμύτερος. Καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα από τους Γιαννιώτες, δοκάρι ο Παναιτωλικός με τον Κορνέλιους.

Μετά την ισοπαλία 1-1 με την Μπάνικ Οστράβα και την ήττα του με 2-1 από την Ομόνοια Λευκωσίας, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να σημειώσει την πρώτη του νίκη στο τρίτο φιλικό της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Το παιχνίδι έγινε κάτω από αφόρητη ζέστη και είναι χαρακτηριστικό την ώρα έναρξης του αγώνα το θερμόμετρο έδειχνε 39 βαθμούς Κελσίου! 

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ

Φανέλα βασικού πήρε στο φιλικό στο Αγρίνιο ο Πέδρο Κόντε ο οποίος λόγω των ενοχλήσεων που είχε στη γάμπα, δεν αγωνίστηκε στα φιλικά επί πολωνικού εδάφους. Κανονικά θέση στο βασικό σχήμα πήρε και ο Μπιλμπάο πάρα το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε την Παρασκευή. Όπως και στα ματς με Μπάνικ Οστράβα και Ομόνοια, ο προπονητής Θανάσης Στάικος προτίμησε να παρατάξει τον ΠΑΣ με σχηματισμό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πριόρ, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Κιάκος και στόπερ έπαιξαν οι Εραμούσπε και Παντελάκης.Τα αμυντικά χαφ αποτελούσαν οι Μπιλμπάο και Καραχάλιος και λίγο μπροστά τους ήταν ο Λιάσος. Δεξί χαφ αγωνίστηκε ο Λώλης, αριστερό ο Ροσέρο και στην κορυφή της επίθεσης ο Κόντε.

Κακό πρώτο μέρος λόγω... καύσωνα

Η αφόρητη ζέστη που επικρατούσε στο Αγρίνιο δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των δυο ομάδων κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε καλό passing game και η ομάδα φαίνεται δουλεμένη στις μεταβιβάσεις, ωστόσο είναι εμφανής η απουσία ενός δημιουργικού μέσου που θα βγάζει κάθετες πάσες προς τους επιθετικούς, είτε στα πλάγια είτε στον άξονα. 

Ο Παναιτωλικός έκανε την πρώτη του αξιόλογη τελική στο 26’. Ο Κορνέλιους  άνοιξε έξυπνα δεξιά στον Ντουάρτε, ο οποίος έκανε εξαιρετικό κοντρόλ, ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε όμως ο Πριόρ στη γωνία του έδιωξε σε κόρνερ. Δύσκολη επέμβαση από τον Γάλλο γκολκίπερ, οποίος έδειξε τα αντανακλαστικά του και σε παρόμοιες περιπτώσεις στα φιλικά που έγιναν στην Πολωνία.

Η ομάδα του Στάικου βρήκε την απάντηση στην ευκαιρία του Ντουάρτε, σε μία φάση που προήλθε από στατική μπάλα. Στο 30’ ο Κόντε εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα βρήκε στα σώματα, στρώθηκε στον Σόρια που έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας και την μπλοκαρε ο Ανέστης.

Επέστρεψε στα γκολ ο Κόντε!

Με κέφια μπήκε με το ξεκίνημα της επανάληψης και το πρώτο 15λεπτο του δευτέρου μέρους ανήκε ολοκληρωτικά στους Γιαννιώτες που πέτυχαν γκολ και άγγιξαν κι άλλα σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις. Στη μία μάλιστα πρωταγωνιστές ήταν δυο παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, οι Ριένστρα και Μορέιρα. Στο 47’ ο Ριένστρα εκτέλεσε γρήγορα ένα κερδισμένο φάουλ, η άμυνα του Πανατωλικού πιάστηκε στον ύπνο, ο Μορέιρα βγήκε απέναντι από τον Ανέστη που έκανε το πλασέ με τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού να αποκρούει την μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Ροσέρο που σέντραρε, ο Μορέιρα πλάσαρε εκ νέου αλλά ο Ανέστης έσωσε και πάλι. 

Στο 48' ο Μπιλμπάο έκανε το σουτ αλλά ο Ανέστης απέκρουσε δύσκολα, ενώ δύο λεπτά αργότερα στο 50' οι συμπατριώτες Κόντε και Σόρια συνεργάστηκαν, ο τελευταίος έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ανέστη.

Η πίεση που άσκησε στα προηγούμενα λεπτά, καρποφόρησε τελικά στο 55'. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ανέστη, οι αμυντικοί απομάκρυναν τη μπάλα, κάτοχος έγινε έξω από την περιοχή ο Μπιλμπάο που έκανε το δυνατό σουτ, στην πορεία της πετάχτηκε ο Κόντε και με τακουνάκι την έστειλε στα δίχτυα του Ανέστη για το 0-1. «Σαν το παλιό καλό κρασί» ο αρχηγός πλέον του ΠΑΣ που κατάφερε να βρει δίχτυα στο πρώτο του παιχνίδι έστω και φιλικό της νέας σεζόν. 

Δοκάρι και φάσεις ο Παναιτωλικός

Οι Αγρινιώτες που δεν είχαν φανεί καθόλου στην επανάληψη, έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 65’. Ο Χουχούμης σέντραρε από αριστερά μετά από αρχική εκτέλεση κόρνερ, ο Κορνέλιους βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού του Σούλη. Η μεγάλη ευκαιρία για τους Αγρινιώτες να ισοφαρίσουν χάθηκε στο 89’. Έπειτα από ωραίο συνδυασμό των γηπεδούχων στον άξονα,ο Αποστολάκης έδωσε στον Βαρόνε, ο Ιταλός βγήκε απέναντι από τον Σούλη, έκανε το πλασέ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να κάνει την επέμβαση του αγώνα παραχωρώντας κόρνερ. 

Διαιτησία: Βεργέτης Χ. (Τριανταφύλλου - Βεργέτης Δ.)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Λιάβας (62’ Αποστολάκης), Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης (86’ Αναστασόπουλος), Μάρτενσον (70’ Τσιγγάρας), Φλόρες (62’ Ξενιτίδης), Ντίας (70’ Βαρόνε), Μπελεβώνης, Ντουάρτε (62’ Χατζηθεοδωρίδης), Καρέλης (70’ Πέδρο).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πριόρ (46’Σούλης), Σόρια (87’ Τσάβος), Κιάκος (74’ Πήλιος), Παντελάκης, Εραμούσπε (64’ Μπαγκαλιάνης), Καραχάλιος (83’ Κύρκος), Μπιλμπάο (64’ Τζίμας), Λιάσος (46’ Ριένστρα), Λώλης Α. (46’ Μορέιρα), Ροσέρο, Κόντε (55’ Παμλίδης).

Στάικος: «Χρήσιμα συμπεράσματα»

Χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε από το φιλικό στο Αγρίνιο ο Θανάσης Στάικος, ο οποίος έθεσε ως άμεσο στόχο τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού και ομοιογενούς συνόλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι:

«Ικανοποιημένοι δεν είμαστε σχεδόν ποτέ. Ήταν ένα φιλικό στο οποίο βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα και όταν το αναλύσουμε θα έχουμε και περισσότερα. Υπήρχαν διαστήματα στο παιχνίδι που είτε ο Παναιτωλικός, είτε εμείς είχαμε την κυριαρχία. Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες όσες υπήρχαν στο δεύτερο και από τις δύο ομάδες. Εμείς έχουμε μια νέα ομάδα και το ζητούμενο για εμάς είναι έχουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα ένα ομοιογενές και ανταγωνιστικό σύνολο».

Για το αν είναι στόχος της ομάδας στο να δώσει εξέλιξη στην περσινή πορεία: «Θα το θέλαμε πολύ αλλά η λέξη εξέλιξη έχει να κάνει τις περισσότερες φορές με την βαθμολογική θέση. Όπως σας είπα άλλαξε το 80% του ρόστερ μας και μετά από μια τέτοια σεζόν πέρυσι το ξέρω ότι είναι δύσκολο να ξαναγίνει. Το πρώτο μας μέλημα είναι να δημιουργήσουμε ένα σύνολο ανταγωνιστικό με ομοιογένεια και βήμα-βήμα θα δούμε τι μπορούμε να διεκδικήσουμε στο πρωτάθλημα».