ΑΡΤΑ: Αθλητές απ’ όλη τη χώρα στον 18ο Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού

on .

DIAPLOYS

 Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη τη χώρα ολοκληρώθηκε ο 18ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού και το 5ο Koronisia Sprint Triathlon στην Κορωνησία και στην καρδιά του Αμβρακικού. 

«Μέσω της διοργάνωσης αυτής και των αθλητικών γεγονότων που κάθε χρονιά εντάσσουμε και εμπλουτίζουμε στο πρόγραμμα, στόχος μας ως Δήμος Αρταίων είναι να μεταφέρουμε το μήνυμα της προστασίας του Αμβρακικού Κόλπου, καθώς και να αναδείξουμε αυτό το εξαίρετο οικοσύστημα. Επιπλέον, μέσω αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων προβάλλουμε την περιοχή μας και ιδιαίτερα την Κορωνησία, που αποτελεί προορισμό για ντόπιους και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Λιόντος.

Οι διακριθέντες 

Στον 18ο Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού, που ξεκίνησε από τη Βόνιτσα (απόσταση περίπου 11 χιλιόμετρα) για ακόμη μια χρονιά, στη κατηγορία των γυναικών, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ελίνα Μάνθα της Δόξας Άρτας με 2.59.57, ενώ 2η με 3.06.50 ήταν η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, που αν και από τη Θεσσαλονίκη, δίνει κάθε χρόνο το «παρών» στη διοργάνωση, με τρίτη την συναθλήτριά της Χριστίνα Βουλγαροπούλου με χρόνο 4.04.41. Στους άνδρες στο πρώτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε με χρόνο 3.30.46 ο Παναγιώτης Σουραβλιάς από τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας, που ήταν και ο μοναδικός άνδρας που κατάφερε φέτος να ολοκληρώσει την απαιτητική διαδρομή των 11 χιλιομέτρων.

Στο τρίαθλο, που περιελάμβανε 750 μέτρα κολύμπι, 20 χιλιόμετρα ποδήλατο και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο, πρώτος ήταν ο Αργύρης Χαλιμάς με 1.05.32, δεύτερος ο Νίκος Θώμος από τη Λαμία με 1.08.57, και τρίτος ο Χρήστος Τσελης με 1.09.56. Στις γυναίκες, στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ανδριάνα Παππά με 1.19.48 ενώ δεύτερη ήταν η Κυριακή Χαρίση με 1.41.51.