Πρώτο δείγμα θετικό για τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS FILIKO BANIK OSTRAVA 20 7 22

lσόπαλο 1-1 τελείωσε το χθεσινό πρώτο φιλικό που έδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα επί πολωνικού εδάφους με αντίπαλο την Μπάνικ Οστράβα από την Τσεχία.

Η ομάδα του Θανάση Στάικου είχε απέναντι της έναν αντίπαλο σαφώς πιο έτοιμο μιας και οι Τσέχοι είχαν ήδη οκτώ φιλικά παιχνίδια στα πόδια τους και σχεδόν ένα μήνα προετοιμασία και παρόλα αυτά στάθηκε σε γενικές γραμμές καλά μέσα στο παιχνίδι.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ 

Ένα σφίξιμο που είχε στη γάμπα ο Πέδρο Κόντε οδήγησε τον προπονητή Θανάση Στάικο να θέλει να προφυλάξει τον Ισπανό επιθετικό. Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο του ΠΑΣ ο Στάικος παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πριόρ, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Ποζνάνσκι και στα στόπερ οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Στα χαφ έπαιξαν οι Μπιλμπάο, Λιάσος, Κιάκος. Στα φτερά της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Λώλης και Ροσέρο και ο Σταματελόπουλος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Παρόλο που δεν ανακοινώθηκε επίσημα η απόκτησή του, ο Γιώργος Παμλίδης ήταν κανονικά στην αποστολή του χθεσινού φιλικού.

 Γκολ από τα αποδυτήρια- ισοφάρισε η Μπάνικ…

Με το καλημέρα της πρώτης του φιλικής αναμέτρησης επί πολωνικού εδάφους, οι Γιαννιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 5’. Ο Σταματελόπουλος εκμεταλλεύτηκε την πάσα από τον Ροσέρο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Μπάνικ για το 1-0. Η Μπάνικ προσπάθησε με κάποια σουτ να ισοφαρίσει, αλλά βρήκε απέναντί της τον Γάλλο Πριόρ που έκανε δυο επεμβάσεις. Ο ΠΑΣ είχε και ένα σουτ στην αντίπαλη εστία, με τους Τσέχους να βρίσκουν δίχτυα στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Frydrych έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα του ΠΑΣ για το 1-1, σκορ με το οποίο πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ευκαιρίες με Κιάκο και Μορέιρα

Στο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα της Τσεχίας μπήκε πιο δραστήρια στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, ωστόσο είχε και ο ΠΑΣ τις καλές του στιγμές. Με μακρινό σουτ ο Μορέιρα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα της Μπάνικ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Πολύ κοντά έφτασε στο γκολ ο ΠΑΣ με τον Κιάκο, όμως αμυντικός της Μπάνικ έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. 

 Στην Πολωνία ο Γιώργος Χριστοβασίλης

Στην Πολωνία και στο προπονητικό κέντρο στην πόλη Warka όπου κάνει την προετοιμασία του ο ΠΑΣ Γιάννινα θα βρίσκεται μέχρι το Σάββατο ο Γιώργος Χριστοβασίλης. Ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΣ αναχώρησε αεροπορικώς για την Πολωνία για να είναι κοντά στην ομάδα προκειμένου να δει τα δύο φιλικά επί πολωνικού εδάφους. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει και με τον Θανάση Στάικο προκειμένου να ενημερωθεί για το πως κυλάει η προετοιμασία αλλά και για την αγωνιστική ετοιμότητα των μεταγραφικών αποκτημάτων.  Μάλιστα, παρακολούθησε το χθεσινό φιλικό με τη Μπάνικ μαζί με τη σύζυγό του.

ΠΑΣ Γιάννινα: Πριόρ (46’ Σούλης), Σόρια (72’ Τσάβος), Ποζνάνσκι (60’ Καραχάλιος), Παντελάκης (46’ Μπαγκαλιάνης), Εραμούσπε, Μπιλμπάο (56’ Πήλιος), Λιάσος (80’ Ριένστρα), Κιάκος (82’ Ρίζος), Σταματελόπουλος (46’ Μορέιρα), Λώλης Α. (56’ Πούντιτς), Ροσέρο (72’  Κύρκος).

Μπάνικ Οστράβα: Letacek, Frydrych, Klima, Fleisman, Tetour, Pokorny, Tijani, Jaron, Sehic, Takacs, Ndege.

Ο Θανάσης Στάικος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε τα εξής:

«Ήταν το πρώτο φιλικό για εμάς απέναντι σε μια σαφώς πιο έτοιμη ομάδα. Μπορώ να πω ότι είδαμε αρκετά καλά στοιχεία από αυτά που έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις. Φυσικά και έχουμε αρκετά περιθώρια βελτίωσης, ωστόσο είμαστε στη σωστή κατεύθυνση αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας».

• Η χθεσινή αναμέτρηση δεν είχε τελικά τηλεοπτική μετάδοση και ως εκ τούτου η ανταπόκριση από την Πολωνία γίνονταν με ιδιαίτερη δυσκολία και χάρη στον Γενικό Αρχηγό της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα Μπάμπη Καρβέλη.