Πρώτη προπόνηση του ΠΑΣ χθες στην Πολωνία

on .

PAS POLONIA 13 7 22

• Στο Κίελτσε της Πολωνίας βρίσκεται από χθες το μεσημέρι ο ΠΑΣ Γιάννινα όπου ξεκίνησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η αποστολή αναχώρησε χθες το πρωί από το «Ελ. Βενιζέλος» με τον Θανάση Στάικο να έχει δύο απουσίες αφού στα καθιερωμένο έλεγχο που γίνεται στους ποδοσφαιριστές για τον covid-19 οι Ζήσης Καραχάλιος και Άγγελος Γωγουβίτης βρέθηκαν θετικοί με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από το ταξίδι στην Πολωνία.

Εφόσον αρνητικοποιηθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πάνε στη Πολωνία αλλά ήδη θα έχουν χάσει το μισό κομμάτι της προετοιμασίας.

Οι 22 ποδοσφαιριστές που ταξίδεψαν για το Κίελτσε είναι οι Εραμούσπε, Ροσέρο, Παντελάκης, Πήλιος, Λώλης Α., Κιάκος, Σταματελόπουλος, Μορέιρα, Πονζάνσκι, Σούλης, Λιάσος, Αθανασίου, Τσάβος, Ρίζος, Κύρκος, Κόντε, Μπιλμπάο, Πριόρ, Σόρια, Τσίρης, Λώλης Ν. και Ριένστρα.

Εκτός τους Καραχάλιο και Γωγουβίτη στα Γιάννινα έμειναν και οι νεαροί Βρακάς και Κουτσάκης αφού στις επιλογές του Στάικου ήταν οι Λώλης Ν. και Τσίρης.

 Πρώτη προπόνηση στο Κίελτσε

Την πρώτη του προπόνηση στο προπονητικό κέντρο στο Κίελτσε πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά το ζέσταμα όπου είχε παιχνίδια πέντε εναντίον δύο ο Θανάσης Στάικος μαζί με τους συνεργάτες του αφιέρωσαν το υπόλοιπο πρόγραμμα στην τακτική. Πιο συγκεκριμένα το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε, προπόνηση προσαρμογής, παιχνίδια κατοχής, επιθετική τακτική σε παθητική μορφή και λειτουργική δύναμη.

Περιμένει τις απαντήσεις  για Μπαγκαλιάνη και Τζίμα

Όσον αφορά τους Μπαγκαλιάνη και Τζίμα ενώ για τον πρώτο φαινόταν ότι ΠΑΣ και Ολυμπιακός τα έχουν βρει σε όλα για τη μεταγραφή οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν να τον παραχωρήσουν ελεύθερο με ποσοστό μεταπώλησης,  αλλά ως δανεικό και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τη διοίκηση αφού δεν θέλει να πάρει δανεικούς παίκτες αλλά σε αυτή την περίπτωση ίσως γίνει μια εξαίρεση.

Για τον Τζίμα ο ΠΑΟΚ ακόμη δεν έχει απαντήσει στην πρόταση του ΠΑΣ με τον Γιώργο Χριστοβασίλη να πιέζει για να πάρει την απάντηση αφού ο Θανάσης Στάικος θέλει να έχει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τους παίκτες στη Πολωνία εφόσον φυσικά επιτευχθεί συμφωνία. 

Κλήρωση στις 25/7 - Χωρίς  αλλαγές η προκήρυξη 

Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2022-23 σύμφωνα με απόφαση που πήρε η Λίγκα. 

Το χρονοδιάγραμμα της Λίγκας είναι από 20/8 μέχρι 13/11 να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος μιας και υπάρχει στη συνέχεια η διακοπή για ένα μήνα λόγω του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Οι ομάδες αποφάσισαν ότι θα διατηρήσουν το ίδιο μοτίβο με πέρυσι στον υποβιβασμό με την τελευταία ομάδα να πέφτει απευθείας στη Super League 2 και την ομάδα που θα τερματίσει στην 13η θέση να δίνει αγώνα μπαράζ με τη δεύτερη ομάδα της Super League 2, ενώ δεν θα γίνουν αλλαγές στα play off και play out.