Αναχωρεί για Πολωνία σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS FASH 12 7 22

• Αναχωρεί σήμερα για το Κίελτσε της Πολωνίας ο ΠΑΣ Γιάννινα όπου εκεί θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας χρονιάς. 

Η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε χθες το πρωί οδικώς για την Αθήνα, όπου και θα διανυκτερεύσουν και σήμερα «πετάνε» για Πολωνία όπου ο Θανάσης Στάικος θα «χτίσει» την ομάδα της επόμενης χρονιάς. 

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ είχαν την ευκαιρία χθες να χαλαρώσουν αφού δεν είχε προγραμματιστεί κάποια προπόνηση, ενώ ο προπονητής των «κυανόλευκων» βρέθηκε και με τον Γιώργο Χριστοβασίλη και είχαν συζήτηση για τα μεταγραφικά μιας και ο ΠΑΣ Γιάννινα χρειάζεται ενίσχυση σε καίριες θέσεις.

 Υπέγραψαν Σόρια και Ριένστρα

Ολοκληρώθηκε χθες και το τυπικό σκέλος δυο μεταγραφών που ήταν «κλεισμένες» εδώ και μέρες με την επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ των Σόρια και Ριένστρα. 

Πρώτος χρονικά ανακοινώθηκε ο 26χρονος Ισπανός δεξιός οπισθοφύλακας Κάρλες Σόρια ο οποίος υπέγραψε για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. 

Ο Σόρια, ο οποίος μαζί με τον Άγγελο Τσάβο θα καλύψουν την δεξιά πλευρά των «κυανόλευκων» την επόμενη χρονιά, είναι η έβδομη χρονικά μεταγραφή των Γιαννιωτών την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο μετά τους Κιάκο, Ροσέρο, Τσάβο, Σταματελόπουλο, Μπιλμπάο και Πριόρ. 

Ο Σόρια ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Χιμνάστικ Μανρέσα το 2009 πριν πάρει τον δρόμο για τις ακαδημίες της Εσπανιόλ φτάνοντας μέχρι την Εσπανιόλ Β’, για να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2017 για την Κύπρο και την ΑΕΚ Λάρνακας έχοντας μετρήσει συνολικά 62 συμμετοχές και 4 γκολ.

Στην κυπριακή ομάδα έμεινε μια σεζόν όπου αγωνίστηκε δέκα φορές έχοντας και μία ασίστ, εγώ συμμετείχε και στα προκριματικά του Europa League. Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στην Εσπανιόλ αγωνιζόμενος με την Β’ ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Στο δεύτερο πέρασμα του από την Εσπανιόλ μέτρησε 57 συμμετοχές με δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ. Το καλοκαίρι του 2020 αποφάσισε να δοκιμάσει για δεύτερη φορά την τύχη του μακριά από την Βαρκελώνη αποδεχόμενος την πρόταση της Εστορίλ. Στις δύο σεζόν με την πορτογαλική ομάδα είχε φανέλα βασικού όπως φαίνεται και από τις 54 συμμετοχές και το ένα γκολ. 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Κάρλες Σόρια στις πρώτες του δηλώσεις στο pasgiannina.gr ανέφερε: «Θέλω να συνεχίσω να μεγαλώνω ως ποδοσφαιριστής και γι’ αυτό έρχομαι στον Π.Α.Σ. Γιάννινα με μεγάλη επιθυμία και ενθουσιασμό. Βρήκα ένα κλαμπ που είναι οικογένεια και σε κάνουν να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Ελπίζω να επιστρέψω όλον αυτόν τον ενθουσιασμό με την απόδοσή μου στο γήπεδο και να πετύχω σπουδαία πράγματα με αυτόν τον σύλλογο. Πάμε Π.Α.Σ.!»

Αργά χθες το απόγευμα η  ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε την απόκτηση κα του Ολλανδού μέσου, Νταν Ριένστρα, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Ριένστρα από μικρός εντάχθηκε στις περίφημες ακαδημίες του Άγιαξ και σε ηλικία 17 ετών μεταπήδησε σε αυτές της Φέγενορντ. 

Στην ομάδα του Ρότερνταμ έμεινε μια χρονιά και στη συνέχεια φόρεσε την φανέλα της SV Meervogels ’31. Το καλοκαίρι του 2011 ακολούθησε η ADO ’20 Heemskerkστην οποία αγωνίστηκε για δύο χρόνια. Τον Ιούλιο του 2013 ήρθε το πρώτο μεγάλο βήμα υπογράφοντας συμβόλαιο με την Χέρακλες, για να ακολουθήσει η Βααλβάικ το 2015 στην οποία αγωνίστηκε για πέντε χρόνια. 

Στην ολλανδική ομάδα είχε συνολικά 149 συμμετοχές, έξι γκολ κι εννιά ασίστ.

Το 2020 αποφάσισε για πρώτη φορά στην καριέρα του να βγει εκτός Ολλανδίας υπογράφοντας συμβόλαιο με το Βόλο. 

Στην ομάδα της Μαγνησίας αγωνίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια μετρώντας 40 συμμετοχές με δύο γκολ και δύο ασίστ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας το νέο απόκτημα της ομάδας μιλώντας στο pasgiannina.gr τόνισε: «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Π.Α.Σ. Γιάννινα για την ευκαιρία που μου δίνουν να αγωνιστώ σε μια ιστορική ομάδα. Στόχος είναι τη νέα χρονιά να πάμε ακόμα καλύτερα παίζοντας ωραίο κι ελκυστικό ποδόσφαιρο το οποίο θα το ευχαριστηθούν οι οπαδοί μας και με την παρουσία μου να συμβάλω κι εγώ ώστε η ομάδα να είναι το ίδιο πετυχημένη».