«Ντεμαράζ» μεταγραφών για τον ΠΑΣ με τους Σόρια και Ριένστρα

on .

PAS DIARKEIAS 10 7 22

• Έτοιμος να πραγματοποιήσει δύο ακόμα μεταγραφικές κινήσεις είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Ισπανού Κάρλες Σόρια που έφτασε ήδη στα Γιάννινα και του Ολλανδού Ντάαν Ριένστρα, ο οποίος αναμένονταν αργά χτες το βράδυ στην πόλη. 

Ένα μεγάλο ποσοστό του ρόστερ της επόμενης σεζόν θέλει να έχει συμπληρωμένο ο Θανάσης Στάικος στην αναχώρηση της ομάδας για την Πολωνία. Για τον λόγο αυτό ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει έρθει σε συμφωνία με δύο ακόμα ποδοσφαιριστές που αναμένεται να ενισχύσουν άμεσα τους Γιαννιώτες. Ο λόγος για τον Ισπανό δεξιό οπισθοφύλακα Κάρλες Σόρια και τον Ολλανδό κεντρικό χαφ Ντάαν Ριένστρα που αγωνίζονταν στον Βόλο. Ο Σόρια έφτασε χτες στα Γιάννινα και αργά χτες το βράδυ αναμένονταν στην πόλη και ο Ριένστρα. Αμφότεροι θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις κι αν όλα είναι καλά θα υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Ηπείρου. 

Το βιογραφικό του Σόρια

Ο Κάρλες Σόρια είναι 26 ετών, γεννημένος στις 8 Οκτωβρίου του 1996 στην Ιγκουαλάδα της Ισπανίας και είναι βραχύσωμος καθώς έχει ύψος 1,70  μέτρα. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της ισπανικής Μανρέσα και στη συνέχεια μεταπήδησε στις ακαδημίες της Εσπανιόλ. Αγωνίστηκε σε όλα τα τμήματα υποδομής της ισπανικής ομάδας και το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στη δεύτερη ομάδα της Εσπανιόλ, με την οποία κατέγραψε συνολικά 119 συμμετοχές και πέτυχε 6 γκολ, μοιράζοντας και 2 ασίστ. 

Το καλοκαίρι του 2017 πήγε στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΚ Λάρνακας, με την οποία είχε 10 συμμετοχές, εκ των οποίων 2 στα προκριματικά του Europa League, σημείωσε 1 γκολ και μοίρασε και 1 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στην Εσπανιόλ Β', όπου έμεινε για ακόμα δύο σεζόν. Τα τελευταία 2 χρόνια ο Σόρια αγωνίστηκε στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Εστορίλ. Συνολικά με την πορτογαλική ομάδα είχε 54 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 26 στο περασμένο πρωτάθλημα, ενώ μοίρασε και 1 ασίστ. 

Το βιογραφικό  του Ριένστρα

Ο Ντάαν Ριένστρα είναι 30 ετών, γεννημένος στις 6 Οκτωβρίου του 1992 και έχει ύψος 1,76 μέτρα. Παρότι γεννημένος στο Άλκμααρ της Ολλανδίας, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Άγιαξ το 2008 και έπαιξε στην Κ17 του Αίαντα. Ένα χρόνο μετά μεταπήδησε στις ακαδημίες της Φέγενορντ και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε το 2010 με την Μερβόγκελς, με την οποία όμως δεν κατέγραψε συμμετοχή σε επίσημο αγώνα. Από το 2011 έως το 2013 βρίσκονταν στο ρόστερ της Άμκο Χέμσερκ και είχε 3 συμμετοχές και το 2013 πήρε μεταγραφή για την Χέρακλες. 

Ούτε εκεί όμως αγωνίστηκε πολύ και το μεγάλο βήμα στην καριέρα του έγινε το καλοκαίρι του 2015 όταν πήγε στην Βααλβάικ, όπου μέτρησε συνολικά 149 συμμετοχές, πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 9 ασίστ. Τη σεζόν 2019-20 που έληξε άδοξα λόγω κορωνοϊού στην Ολλανδία 21 συμμετοχές με τη Βααλβάϊκ πριν διακοπεί το πρωτάθλημα, δίχως να πετύχει γκολ. 

Το καλοκαίρι του 2020 τον απέκτησε ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου και με τους Βολιώτες έκανε 40 συμμετοχές συνολικά, πέτυχε 2 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ. Στην περσινή προετοιμασία ο Ριένστρα στάθηκε άτυχος καθώς υπέστη ολική ρήξη χιαστού και έμεινε σχεδόν 9 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, χάνοντας ουσιαστικά όλο το πρωτάθλημα. Επέστρεψε μόνο σε ορισμένα παιχνίδια των Play Out και είχε ολιγόλεπτες συμμετοχές. 

Κοιτάζει τους Τζίμα  και Μπαγκαλιάνη 

Εκτός από τις μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών ο ΠΑΣ Γιάννινα κοιτάει και στην εγχώρια αγορά κι από ότι φαίνεται τον ενδιαφέρει ο δανεισμός παικτών από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, πρακτική που είχε αφήσει τα προηγούμενα χρόνια. 

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΣ Γιάννινα ενδιαφέρεται για τον 21χρονο δεξιό μπακ χαφ του ΠΑΟΚ, Παναγιώτη Τζίμα, αλλά και τον 21χρονο κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού, Πέτρου Μπαγκαλιάνη.

Ο Τζίμας έχει καταγωγή από την Πρέβεζα και ένα ακόμα ταλέντο της περιοχής μας που το είδαν πρώτοι οι άνθρωποι της ακαδημίας του Αστέρα Τρίπολης.

Με την Κ10 των Αρκάδων κατέγραψε 54 συμμετοχές και σκόραρε 21 φορές, επίδοση που προκάλεσε το ενδιαφέρον της πρώτης ομάδας. Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Αστέρα τον Ιανουάριο του 2018 και πέτυχε 1 γκολ σε 17 συμμετοχές με τους Αρκάδες. Το περσινό καλοκαίρι τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ και στελέχωσε την Β' ομάδα, με την οποία είχε 30 συμμετοχές και πέτυχε 7 γκολ. 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αρέσκεται να τον χρησιμοποιεί ως δεξί μπακ και δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα τον κρατήσει στην πρώτη ομάδα.

Εκτός όμως από τον Τζίμα από τον ΠΑΟΚ ενδιαφέρον υπάρχει για έναν ακόμα 21χρονο και συγκεκριμένα τον κεντρικό αμυντικό Πέτρο Μπαγκαλιάνη, ο οποίος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό και ο ΠΑΣ σύμφωνα με πληροφορίες τον θέλει με τη μορφή δανεισμού. 

Ο Μπαγκαλιάνης αγωνίστηκε πέρυσι με τον Ολυμπιακό Β΄στο πρωτάθλημα της Super League 2 έχοντας 25 συμμετοχές και 1 γκολ ενώ είχε και 2 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League και αυτή τη στιγμή είναι στην Αυστρία όπου κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας με τον Ολυμπιακό.

 Ανακοινώθηκαν τα  εισιτήρια διαρκείας

Με ανεβασμένες τιμές σε σχέση με τις περσινές ξεκινάει σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΣ Γιάννινα για τη σεζόν 2022-2023. Οι τιμές διαμορφώθηκαν στα 170 ευρώ για την παλιά σκεπαστή (θύρα 9) και στα 200 ευρώ για τη μεγάλη κερκίδα (θύρες 3,4,6) για τους παλαιούς κατόχους, ενώ για όσους πάρουν εισιτήριο για πρώτη φορά οι τιμές αυτές ανεβαίνουν στα 200 και 250 ευρώ αντίστοιχα. Στη θύρα 10 των οργανωμένων η τιμή θα είναι στα 150 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η ανανέωση των εισιτηρίων για τους παλιούς κατόχους των διαρκείας πρέπει να γίνει από σήμερα έως τις 6 Αυγούστου. Βέβαια, η διαφορά με τα περσινά διαρκείας είναι ότι φέτος περιλαμβάνει όλους τους αγώνες, ακόμα και στην περίπτωση που ο ΠΑΣ Γιάννινα μπει στα Play offs, πρόβλεψη που δεν υπήρχε στις περσινές τιμές.