Πικρό φινάλε για τον ΠΑΣ, 0-3 από τον Άρη

on .

PAS ARHS 17 5 22

• Με άσχημο τρόπο ολοκλήρωσε τις φετινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ηττήθηκε με 0-3 από τον Άρη χτες στο «Ζωσιμάδες» στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των Playoff της Super League. Δέκα γκολ παθητικό για τους Γιανιώτες στα τελευταία τρία παιχνίδια που κέρδισαν όμως το χειροκρότημα των φιλάθλων για τη συνολική εικόνα της φετινής σεζόν.
Η γιαννιώτικη ομάδα παρουσίασε και χτες κακό αγωνιστικό πρόσωπο, αντίστοιχο με αυτό που έδειξε στις ήττες από ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Με το χτεσινό διπλό στο «Ζωσιμάδες», ο Άρης νίκησε για πρώτη φορά τον ΠΑΣ και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό σκορ όχι όμως του μεγέθους του 0-5 που σημείωσε ο ΠΑΣ στο «Βικελίδης» τον περασμένο Νοέμβριο. Οι Φαμπιάνο (8’), Καμαρά (23’) και Εμπακατά (81’) έβαλαν την υπογραφή τους στη νίκη του Άρη. 

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ 
Επιστροφές παικτών μέτρησε στο τελευταίο ματς της σεζόν με τον Άρη ο προπονητής Ηρακλής Μεταξάς, ο οποίος είδε τους Περέα, Εραμούσπε και Καραχάλιο να επανέρχονται μετά την ταλαιπωρία με την γαστρεντερίτιδα. Η διάταξη που προτιμήθηκε ήταν το 4-4-1-1.  Κάτω από τα δοκάρια ήταν  ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Ποζνάνσκι και στόπερ οι Κάργας και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν  οι Καραχάλιος και Στάνκο, δεξί εξτρέμ ο Σνάιντερ, αριστερό ο Γκαρντάφσκι και ο Κύρκος έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Περέα που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Γρήγορο γκολ  με Φαμπιανο
Φιλάθλους άλλης ομάδας φιλοξένησε μετά από τουλάχιστον τρία χρόνια το «Ζωσιμάδες», μιας και στο χτεσινό ματς οι φίλαθλοι του Άρη κατέκλυσαν τη θύρα 7 του Εθνικού Σταδίου με το κλίμα στους κίτρινους να είναι πανηγυρικό μετά την έξοδο στην Ευρώπη. Πολύ όμορφη εικόνα όταν οι φίλαθλοι και των δυο ομάδων φώναξαν σύνθημα με το όνομα του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.Στο γήπεδο χτες βρέθηκε και  ο μεγαλομέτοχος του Άρη Θεόδωρος Καρυπίδης. Στα αγωνιστικά, ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, περιορίζοντας τον ΠΑΣ σε παθητικό ρόλο από το ξεκίνημα του αγώνα. Στο 2’ προειδοποίησε με ένα σουτ του Ιτούρμπε από αριστερά με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. 
Η κακοδαιμονία με τραυματισμούς και αναγκαστικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα συνόδευσαν τον ΠΑΣ και στο τελευταίο ματς της χρονιάς. Ο Καραχάλιος έπεσε τραυματίας στο έδαφος και στο 8’ μπήκε στη θέση του ο Λιάσος. Η αποχώρηση του Καραχάλιου έκανε πιο τρανταχτές τις αδυναμίες του ΠΑΣ στη μεσαία γραμμή. Η πίεση των φιλοξενούμενων δεν άργησε να έρθει και στο 8’ πέτυχαν το 0-1. Από κόρνερ του Ματίγια, ο Μαντσίνι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Φαμπιάνο με σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Λοντίγκιν βάζοντας την ομάδα του από νωρίς σε θέση οδηγού.

Δεύτερο γκολ  από Καμαρά
Οι παίκτες του Μπούργος συνέχισαν να πιέζουν ψηλά, έχοντας την κατοχή της μπάλας και ευτύχησαν στο 23’ να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Σε γρήγορη αντεπίθεση, ο Ιτούρμπε πάσαρε στον κενό χώρο για τον Καμαρά, ο οποίος  βγήκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν και με δυνατό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα του Άρη και έκανε το 0-2. Σε μία παρένθεση από το κυριαρχικό επιθετικό παιχνίδι του Άρη, ο Λιάσος έκανε το σουτ στο 24’ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα. 
Ο Άρης είχε μία ακόμη φάση όταν στο 28’ από εκτέλεση κορνερ του Ματίγια, η άμυνα του ΠΑΣ έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Πάλμα που έκανε το σουτ - βολέ, αλλά η μπάλα κόντραρε και πάλι και κατέληξε άουτ.  Στο επόμενο λεπτό, ο Ιτούρμπε εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να κάνουν ό,τι θέλουν την άμυνα του ΠΑΣ και στο 34’ ο Καμαρά έφυγε στην κόντρα, πάτησε περιοχή, έκανε προσποίηση στον Λοντίγκιν αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.Η μοναδική φορά που ο ΠΑΣ έφτασε με αξιώσεις στα καρέ του Κουέστα ήταν στο 39’, όταν ο Σάλιακας πάσαρε με το κεφάλι στον Σνάιντερ, εκείνος σέντραρε στην περιοχή, ο Κύρκος έκανε την κεφαλιά ψαράκι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 45’ από εκτέλεση κόρνερ του Σάλιακα, ο Κάργας πήρε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Κουέστα. 

Φάσεις Γκαρντάφσκι - Γκαρσία 
Πιο ζωηρός και δραστήριος σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο μπήκε στην επανάληψη ο ΠΑΣ, ο οποίος έχασε καλή στιγμή στο 48’ να μειώσει στο σκορ. Ο Γκαρντάφσκι σούταρε από αριστερά και ο Κουέστα έπεσε στην κλειστή του γωνία και απέκρουσε τη μπάλα. 
Ωστόσο, ο Άρης επανήλθε στο επιθετικό μοτίβο του καλού του πρώτου ημιχρόνου και λίγο έλειψε να πετύχει τρίτο γκολ στο 57’ και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Ο Μαντσίνι τροφοδότησε κάθετα τον Ματέο Γκαρσία αλλά εκείνος από πλεονεκτική θέση τετ-α-τετ αστόχησε στο σουτ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ, με τον ΠΑΣ να γλιτώνει τα χειρότερα. 
Την αποθέωση γνώρισε ο Πέδρο Κόντε κατά την είσοδό του στο ματς αντί του Ποζνάνσκι στο 62’. Οι μαζεμένες αλλαγές είχαν ως αποτέλεσμα το πάγωμα του ρυθμού.

Σκόραρε και ο Εμπακατά
Στο 81’ ο Σάκιτς έκανε εναλλαγή της μπάλας από τα δεξιά προς τα αριστερά στον Εμπακατά, ο Κονγκολέζος προσποιήθηκε στον Οικονομόπουλο και με σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Λοντίγκιν και στα δίχτυα για να σημειώσει το 0-3. 
Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, οι φίλαθλοι του ΠΑΣ έστησαν το δικό τους πάρτι στις κερκίδες, τραγουδώντας για την ομάδα τους, αναγνωρίζοντας τη σπουδαία πορεία που διέγραψε ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στο φετινό πρωτάθλημα και αποθεώνοντας τους παίκτες που ανταπέδωσαν το χειροκρότημα.
Ο ΠΑΣ τερμάτισε στην έκτη θέση με 46 βαθμούς, ενώ ο Άρης με 62 βαθμούς τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας.  Με το διπλό αυτό στα Γιάννινα, ο Άρης έβαλε τέλος σε ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων στην έδρα του ΠΑΣ μιας και είχε να κερδίσει από τις 17 Ιανουαρίου 2010 (0-1) με γκολ του Ναφτί. 
Διαιτησία: Παπαπέτρου (Απτόσογλου - Πετρόπουλος)
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας (73’ Οικονομόπουλος), Ποζνάνσκι (62’ Κόντε), Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος (8’ λ.τρ Λιάσος), Στάνκο, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Κύρκος, Περέα.
Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πάλμα, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (59’ Μπρούνο Γκάμα), Ιτούρμπε (54’ Ματέο Γκαρσία), Ματίγια, Καμαρά (73’ Δεληζήσης).