Ραντεβού… στην Καστοριά για τους τίτλους Πρωταθλητή και Πολυνίκη!

on .

FOTO 1

• Aντιμέτωποι με αντίξοες καιρικές συνθήκες οι οποίες προκάλεσαν ποικίλα προβλήματα γενικότερα στη διεξαγωγή των αγώνων βρέθηκαν οι Γιαννιώτες κωπηλάτες οι οποίοι έλαβαν μέρος στην α΄ φάση του 88ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που διεξήχθη στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.
Όσον αφορά στην αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, η «συγκομιδή» ήταν 16 μετάλλια εκ των οποίων τα επτά χρυσά, βάση των οποίων ο Ν.Ο.Ι. κατετάγη στη δεύτερη θέση του πίνακα των μεταλλίων. Πρώτος αναδείχθηκε ο ΕΟΑΝΑΒ με συνολικά 11 μετάλλια, εκ των οποίων τα οκτώ χρυσά. Σύμφωνα δε με τα ανεπίσημα προς το παρόν αποτελέσματα που αναμένεται να οριστικοποιηθούν σύντομα από την ΕΚΟΦΝΣ, ο Ν.Ο.Ι. είναι πρώτος Όμιλος στον πίνακα της βαθμολογίας! Πάντως, οι τίτλοι του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος θα κριθούν οριστικά τον ερχόμενο Ιούλιο στην Καστοριά όπου θα διεξαχθεί η β΄ φάση του Πρωταθλήματος κι ο Ν.Ο.Ι. στρέφει πλέον το βλέμμα του σ’ αυτήν.

Η Πρόεδρος Ν.Ο.Ι.
Σε δήλωσή της αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου ανέφερε τα εξής: «Παρά την πολύ μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστη εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών, η ομάδα μας κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στην α΄ φάση του 88ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κατακτώντας 16 μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες εκ των οποίων τα επτά χρυσά. Θέλω να συγχαρώ όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του Ομίλου, καθώς και τους προπονητές μας για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν. Επόμενος στόχος μας είναι το Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων της Καστοριάς τον ερχόμενο Ιούλιο όπου θα κριθούν οι τίτλοι του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος». Ειδικότερα για τις καιρικές συνθήκες στον Σχινιά, εξαιτίας των οποίων υπήρξαν απανωτές ανατροπές και αναβολές στο αγωνιστικό πρόγραμμα, η κ. Παλαιοπάνου τόνισε πως «πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε όλοι ότι το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο δεν είναι… πανάκεια για τη διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος, καθώς είναι γνωστά τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή».

Τα μετάλλια
Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:
- Η Δίκωπος άνευ Εφήβων με τους Βασίλη Κωστούλα – Δημήτρη Κούτρα.
- Το Διπλό Σκιφ Νεανίδων με τις Νεφέλη Ντάρα – Κατερίνα Γκόγκου.
- Η Τετράκωπος μετά Εφήβων με τους Αριστοτέλη Λάππα – Στέφανο Δημητρίου – Σταύρο Μέγα – Λεωνίδα Κοπίδη και Κων/νο Κασιούμη.
-Το Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων με τις Χριστίνα Παπαϊωάννου – Κατερίνα Γκόγκου – Δήμητρα Παπαϊωάννου – Δήμητρα Τζούμα.
- Η Τετράκωπος άνευ Εφήβων με τους Αριστοτέλη Λάππα – Κων/νο Καραγιάννη – Βασίλη Κωστούλα – Λεωνίδα Κοπίδη.
- Το Διπλό Σκιφ Γυναικών με τις Χριστίνα Παπαϊωάννου – Κατερίνα Γκόγκου.
- Η Τετράκωπος Ανδρών με τους Λεωνίδα Παλαιοπάνο – Παύλο Φαϊτά – Ιάσονα Εξάρχου – Θανάση Παλαιοπάνο.
Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν τα ακόλουθα πληρώματα:
- H Tετράκωπος άνευ Νεανίδων με τις Δήμητρα Τζούμα – Μαρκέλλα Κολιάκη – Έλενα Παπαζαχαρή – Αγγελική Ευθυμίου.
- Το Διπλό Σκιφ Ανδρών με τους Θανάση Παλαιοπάνο – Παύλο Φαϊτά.
-Η Οκτάκωπος Εφήβων με τους Νίκο Ντούτση – Άγγελο Κολιό – Άγγελο Λαγό – Νίκο Γκρέμο – Αριστοτέλη Λάππα – Στέφανο Δημητρίου – Βασίλη Κωστούλα – Λεωνίδα Κοπίδη – Κων/νο Κασιούμη.
-Η Οκτάκωπος Ανδρών με τους Γιώργο Δημητρίου – Γιάννη Τσίλη – Αποστόλη Λαμπρίδη – Λεωνίδα Παλαιοπάνο – Στέφανο Δημητρίου – Ιάσονα Εξάρχου – Θανάση Παλαιοπάνο – Παύλο Φαϊτά – Κων/νο Κασιούμη.
Τέλος, χάλκινα μετάλλια πήραν τα εξής πληρώματα του Ομίλου:
-To Σκιφ Νεανίδων με την Κατερίνα Γκόγκου.
-Η Δίκωπος άνευ Νεανίδων με τις Έλενα και Σοφία Παπαζαχαρή.
- Η Δίκωπος μετά Εφήβων με τους Νίκο Ντούτση – Νίκο Γκρέμο – Αγγελική Ευθυμίου.
- Το Διπλό Σκιφ Ανδρών ελαφρών βαρών με τους Άγγελο Κολιό – Βασίλη Ντέμο.
- Το Τετραπλό Σκιφ Γυναικών με τις Δήμητρα Τζούμα – Σοφία Παπαζαχαρή – Χριστίνα Παπαϊωάννου – Πολυξένη Χελά.

Τρία μετάλλια για τον ΠΝΟΙ στο Πανελλήνιο

• Με ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο επέστρεψαν από τον Σχινιά στα Γιάννενα οι αθλητές του έτερου κωπηλατικού σωματείου της πόλης, του Περιβαλλοντικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων, ο οποίος κατετάγη στην 11η θέση του πίνακα των μεταλλίων.
Συγκεκριμένα, τα πληρώματα του Π.Ν.Ο.Ι. που διακρίθηκαν ήταν το σκιφ ανδρών με τον Ντούσκο Στέφανο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, η δίκωπος ανδρών άνευ πηδαλιούχου με τους Ντούσκο Στέφανο και Βλάχο Νικόλαο, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο και η δίκωπος ανδρών μετά πηδαλιούχου με τους Βλάχο Νικόλαο, Παπατσίμπα Μιχάλη και πηδαλιούχο τη Βλάχου Αικατερίνη, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.
Εξάλλου, την πέμπτη θέση πήρε η τετράκωπος ανδρών μετά με τους Νταλαμάγκα Βασίλη, Πάνου Βασίλη, Βλάχο Νικόλαο, Παπατσίμπα Μιχάλη και πηδαλιούχο τη Βλάχου Αικατερίνη, την τέταρτη θέση η τετράκωπος ανδρών άνευ ελαφρών βαρών με τους Παπασταύρου Εμμανουήλ, Παπακώστα Βασίλη, Αντώνη Σπύρο και Καλουιάν Σεμπάστιαν και η τετράκωπος ανδρών άνευ με τους Παπατσίμπα Μιχάλη, Αντώνη Σπύρο, Βλάχο Νικόλαο και Καλουιάν Σεμπάστιαν, τέταρτο ήταν το διπλό σκιφ εφήβων με τους Ντούσκο Άγγελο και Κουτσογιάννη Δημοσθένη και έβδομο το σκιφ γυναικών με τη Χρύσα Πάνου.