Ο Ποδηλατικός Γύρος τερμάτισε με φόντο τη Λίμνη Παμβώτιδα

on .

1

• Μία μεγάλη γιορτή στήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Ακτή Μιαούλη δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα με αφορμή τον τερματισμό του 5ου ετάπ του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας παρουσία πλήθους κόσμου.
Η μεγάλη και ιδιαίτερα απαιτητική διοργάνωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και νικητή τον Emil Toudal της Bhs PL Beton Bornholm που εξήρε και αυτός όπως οι περισσότεροι συμμετέχοντες τη διοργάνωση.

Οι δηλώσεις
- Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για «ποδηλατική επανάσταση» και ανέφερε τα εξής χαρακτηριστικά: «Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι. Προσωπικά νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας ολοκληρώθηκε με επιτυχία… Επιχειρούμε μία ποδηλατική επανάσταση! Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα σε δέκτες 150 χωρών και των 5 Ηπείρων. Αυτή η προβολή πολλαπλασιάζεται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιογράφοι, αθλητές, ΜΜΕ, απλοί πολίτες αναπαράγουν τις ζωντανές Live streaming μεταδόσεις, καθώς και τις υπέροχες εικόνες από τα τοπία της χώρας μας. Αυτό που έγινε ήταν από τα καλύτερα όνειρα μας, η συστράτευση ήταν μοναδική και συγκινητική».
Ο κ. Αυγενάκης κατέληξε τονίζοντας πως «δημιουργούμε ένα τεράστιο γεγονός, όχι μόνο αθλητικό. Χτίζουμε ένα κίνητρο ανάπτυξης για το ποδήλατο, τόσο ως άθλημα, αλλά και ως μέσο ασφαλούς και βιώσιμης κινητικότητας».
-Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς που ήταν παρών στις εκδηλώσεις παρομοίασε τον Ποδηλατικό Γύρο ως ένα τρένο, με πολλά βαγόνια. «Κάθε βαγόνι και ένας υπέροχος σταθμός, ένα βαγόνι που υπηρετεί το ποδήλατο ως άθλημα, το άλλο βαγόνι το «τουριστικό», καθώς οι περιοχές που περνάει το πελοτόν προβάλλονται και δέχονται επισκέπτες από όλον τον κόσμο και ένα βαγόνι για το «περιβάλλον» που εμείς στο Υπουργείο έχουμε επενδύσει για να αφήσει το οικολογικό του αποτύπωμα», είπε χαρακτηριστικά.
-Την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της διοργάνωσης εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ. «Είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε μέρος αυτής της τεράστιας διοργάνωσης. Ευχαριστούμε τον Λευτέρη Αυγενάκη για την ευκαιρία που μας έδωσε και ανυπομονούμε για τον επόμενο Γύρο», τόνισαν χαρακτηριστικά.
Το «παρών» στις παράλληλες δράσεις του Ποδηλατικού Γύρου έδωσαν επίσης οι βουλευτές Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα και Σταύρος Καλογιάννης, ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος και ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας.