Επιστροφή στις προπονήσεις στον ΠΑΣ ενόψει Ολυμπιακού

on .

KONTE PAS

• Διακοπές τέλος για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι μετά την πενθήμερη άδεια που τους έδωσε ο Ηρακλής Μεταξάς για να περάσουν το Πάσχα με τις οικογένειες τους, επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις ενόψει του αγώνα της Κυριακής (1/5-5:00 μ.μ.) στο «Γ. Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική των play off της Super League. 
Όσκαρ ατυχίας ο Πέδρο Κόντε που υπέστη θλάση στον προσαγωγό και θα μείνει τουλάχιστον 3 εβδομάδες εκτός προπονήσεων χάνοντας ουσιαστικά των δεύτερο γύρο των play off. 
Η σεζόν που ολοκληρώνεται σιγά σιγά, ήταν η χειρότερη δυνατή για τον Πέδρο Κόντε καθώς στάθηκε άτυχος με τον σοβαρό τραυματισμό του και τη ρήξη χιαστών. Ο Ισπανός επιθετικός επέστρεψε μετά από 7 μήνες και είχε ολιγόλεπτη συμμετοχή στον αγώνα με την ΑΕΚ. Ωστόσο η ατυχία του χτύπησε και πάλι την πόρτα και υπέστη θλάση στον προσαγωγό, γιαυτό και δεν αγωνίστηκε στο φιλικό της Μεγάλης Πέμπτης με τον Θεσπρωτό. Οι μυϊκοί τραυματισμοί είναι συνηθισμένοι σε ποδοσφαιριστές που προέρχονται από μακροχρόνιες απουσίες και χειρουργεία και παρότι ο Κόντε προετοιμάστηκε προσεκτικά για την επάνοδο του δεν τον απέφυγε.
Η εκτίμηση του γιατρού του ΠΑΣ Γιάννινα, Σταύρου Ριστάνη είναι ότι ο Κόντε θα μείνει συνολικά τουλάχιστον 3 εβδομάδες εκτός προπονήσεων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Ισπανός χάνει σίγουρα τα παιχνίδια με Ολυμπιακό (1/5), ΠΑΟΚ (8/5) και ΑΕΚ (11/5) και θα επιστρέψει στις προπονήσεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες των play off. Ωστόσο είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο Ηρακλής Μεταξάς θα πάρει το ρίσκο να τον χρησιμοποιήσει σε κάποιον από τους δύο τελευταίους αγώνες με Παναθηναικό (14/5) και Άρη (17/5) ή θα προτιμήσει να τον αφήσει εκτός για να μην υπάρχει κάποια υποτροπή ή κάποιος νέος τραυματισμός. Φαίνεται λοιπόν ότι η φετινή χρονιά θα χαθεί αγωνιστικά για τον Κόντε, ωστόσο οι άνθρωποι του ΠΑΣ ελπίζουν να είναι καλά στην υγεία του ώστε να δώσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο όσα δεν μπόρεσε φέτος.
Για σήμερα έχει προγραμματιστεί διπλή προπόνηση.
Το πρωί οι ποδοσφαιριστές θα γυμναστούν σε δύο γκρουπ στο γυμναστήριο της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ και το μεσημέρι στις 15:00 θα πατήσουν και πάλι γήπεδο για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.
Τα κεφάλια μέσα λοιπόν για τους παίκτες του ΠΑΣ μιας και την Κυριακή θα κληθούν απέναντι στον Ολυμπιακό να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να μπορέσουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, πράγμα δύσκολο μεν αλλά όχι ακατόρθωτο μιας και οι «ερυθρόλευκοι» θα προέρχονται και από την σημερινή ρεβάνς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας και ίσως η κούραση να είναι ένα σημείο που θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά.
Σενάρια για Άρη και Εραμούσπε
Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται τον προσεχή Ιούνιο και είναι δεδομένο ότι η πετυχημένη φετινή σεζόν της γιαννιώτικης ομάδας έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Φαίνεται λοιπόν ότι ο Άρης έχει κάνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού με παίκτες που μένουν ελεύθεροι από τους Γιαννιώτες. 
Μετά τη φημολογούμενη συμφωνία με τον Μάρβιν Πίρσμαν και το ενδιαφέρον για τον Γιούρι Λοντίγκιν, για τον οποίο γράφτηκε ότι ο Καρυπίδης του προσφέρει 250.000 ετησίως για 3 χρόνια συμβόλαιο, ήρθε να προστεθεί στη λίστα και το όνομα του Ροντρίγκο Εραμούσπε. Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την ομάδα της Θεσσαλονίκης οι διοικούντες του Άρη φέρονται να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον 31χρονο Αργεντίνο στόπερ της γιαννιώτικης ομάδας. Το κατά πόσο υπάρχει βάση σε αυτή τη φημολογία θα φανεί όταν έρθει η ώρα των μεταγραφών, ωστόσο θα πρέπει πρώτα ο Άρης να πάρει το «πράσινο φως» από το CAS για την υπόθεση Ντουρμισάι η οποία θα εκδικαστεί στις 29 Απριλίου.
Πέθανε ο Κώστας Καραπατής
Σε ηλικία 93 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Κώστας Καραπατής ο οποίος είχε περάσει για ένα εξάμηνο από το καλοκαίρι του 1987 ως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ως προπονητής στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Εργάστηκε ως προπονητής σε αρκετούς συλλόγους (Ηρακλής, Προοδευτική, Πιερικός, Καβάλα, Παναχαϊκή, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Κόρινθος, Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας, Αιγάλεω, Πανσερραϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, Νάουσα). Επίσης ήταν προπονητής στην εθνική Νέων, ενώ το 1968 βρέθηκε για έναν αγώνα και στον πάγκο της Ανδρών (Ελβετία – Ελλάδα 1-0, 1968, προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου).