Την Πρωτομαγιά παίζει ο ΠΑΣ με Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης»

on .

PAS SHMA

Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το χθεσινό ρεπό που τους έδωσε ο Ηρακλής Μεταξάς ύστερα από τον αγώνα της Δευτέρας με την ΑΕΚ. Διακοπή στα play off λόγω των εορτών του Πάσχα, την Πρωτομαγιά ο επόμενος αγώνας του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.
Τη δεύτερη ήττα του στα play off γνώρισε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΠΑΣ Γιάννινα με 2-3 από την ΑΕΚ στο «Ζωσιμάδες». Οι Γιαννιώτες αιφνιαδιάστηκαν από το γρήγορο γκολ της αθηναϊκής ομάδας και πέτυχαν γκολ με τον Σάλιακα, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως off side στον Περέα στο ξεκίνημα της φάσης με χρήση του VAR. Η φάση είναι εντελώς οριακή και σηκώνει αρκετή συζήτηση, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για κακή χρήση των γραμμών από τον Πορτογάλο διαιτητή που ήταν στο VAR.
Παρά το ψυχολογικό μειονέκτημα που δημιούργησε το χρονικό σημείο που ήρθε το 0-2 από τον Ρότα, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε ορεξάτος στην επανάληψη και μείωσε νωρίς στο σκορ με τον Περέα. Αν δεν ήταν το...σταμάτημα του Πίρσμαν και η ολιγωρία στο γκολ του Αραούχο το παιχνίδι σίγουρα θα είχε διαφορετική τροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΣ ακόμα και στο 1-3 πάλεψε το παιχνίδι και δεν το παράτησε. Μείωσε το σκορ με δεύτερο γκολ του Περέα κι αν είχε λίγο ακόμα χρόνο θα είχε φτάσει στην ισοφάριση.
Το άγχος της ΑΕΚ και τις καθυστερήσεις που έκαναν οι παίκτες της διέκρινε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα και ο Ηρακλής Μεταξάς και έκανε λόγο για ανοιχτές γραμμές που στοίχισαν στον ΠΑΣ. «Νομίζω ότι ξεχάσαμε κάποιες από τις βασικές αρχές μας. Στο πρώτο ημίχρονο πρώτη φορά βλέπω την ομάδα μου τόσο ανοιχτή. Αυτό το είχα δει και στην προετοιμασία με τον Παναιτωλικό και τον Άρη όπου είχαμε ηττηθεί. Είδα τις γραμμές μας πολύ έξω και πολύ ανοιχτές. Θέλουμε να παίξουμε μπάλα, να κάνουμε το παραπάνω βήμα αλλά μην ξεχνάμε και τα καλά που είχαμε. Αν μπορούμε να συνδυάσουμε αυτά τα δύο κομμάτια θα πάμε καλύτερα», ήταν η αρχική τοποθέτηση του προπονητή των Γιαννιωτών.
Αναφερόμενος στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ σημείωσε ότι: «Mπορεί να κέρδισε η ΑΕΚ 2-3 αλλά την είδαμε να κάνει καθυστερήσεις και να παίζει με το χρόνο από το 42’ ενώ στο τέλος ξάπλωναν κάτω για να κερδίσουν χρόνο. Εμείς πρέπει να μάθουμε και με αυτά τα κόλπα να νικάμε».
Πρωτομαγιά με Ολυμπιακό στο Φάληρο
Οι προπονήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα θα σταματήσουν για τις πασχαλινές διακοπές και θα συνεχιστούν από εβδομάδα καθώς υπάρχει διακοπή και στα play off. Ο ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφει στην αγωνιστική δράση την Πρωτομαγιά, ημέρα Κυριακή, αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» του Φαλήρου.
Χτες η Super League ανακοίνωσε το πρόγραμμα του δευτέρου γύρου των Play Off, δηλαδή από την 6η ως τη 10η αγωνιστική. Ο ΠΑΣ μετά τη διακοπή του Πάσχα θα παίξει την Κυριακή 1 Μαΐου (5:00 μ.μ) με τον Ολυμπιακό.
Να σημειωθεί ότι ο δεύτερος γύρος των play off δεν ακολουθεί σε σειρά τον πρώτο, ενώ ορίστηκαν και δύο εμβόλιμες αγωνιστικές. Αρχικά την Τετάρτη 11 Μαΐου όταν και ο ΠΑΣ θα αγωνιστεί με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ τα play off θα ολοκληρωθούν Τρίτη 17 Μαΐου με ταυτόχρονη ώρα έναρξης των αγώνων στις 20:00 και ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τον Αρη στο «Ζωσιμάδες».
Αναλυτικά το πρόγραμμα του του ΠΑΣ Γιάννινα:
6η αγωνιστική Κυριακή 1/5 17:00 Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα
7η αγωνιστική Κυριακή 8/5 18:00 ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ
8η αγωνιστική Τετάρτη 11/5 19:30 ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
9η αγωνιστική Σάββατο 14/5 20:00 Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα
10η αγωνιστική Τρίτη 17/5 20:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης