Με διαφορετικό πλάνο ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στην ΑΕΚ

on .

PAS GIANNINA AEK SHMATA

• Με πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό που είχαν οι ποδοσφαιριστές την Πέμπτη ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ τη Μεγάλη Δευτέρα (6 μ.μ.) στο «Ζωσιμάδες» για την 5η αγωνιστική των Play Οff της Super League.
Το ευχάριστο για τον Ηρακλή Μεταξά ήταν ότι είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του πλην του Καραγιάννη, ο οποίος παραμένει κλινήρης με ίωση και του Μίνα ο οποίος έκανε τρέξιμο και δεν ακολούθησε το πρόγραμμα καθώς επέστρεψε αργά το βράδυ της Πέμπτης από τις προπονήσεις τις Εθνικής Νέων στην Αθήνα.
Η αναμέτρηση με την ΑΕΚ είναι κομβικής σημασίας για την γιαννιώτικη ομάδα μιας και ακόμη δεν έχει πάρει νίκη στα play off και είναι κολλημένη στην 6η θέση της βαθμολογίας. Για να έχει στόχο ο ΠΑΣ και να κυνηγήσει στον δεύτερο γύρο κάτι καλύτερο θα πρέπει να τα δώσει όλα για να πάρει τη νίκη απέναντι σε μια ΑΕΚ που θα έρθει στα Γιάννινα με την «πλάτη στον τοίχο» μετά την εντός έδρας ήττα από τον Άρη με 1-2 καθώς υποχώρησε στην 5η θέση με 48 βαθμούς.
Στην χθεσινή προπόνηση μετά το αρχικό ζέσταμα το πρόγραμμα χωρίστηκε σε δύο κομμάτια. Το πρώτο περιελάμβανε ασκήσεις με ταχυδύναμη, ενώ στο δεύτερο κομμάτι έγινε δουλειά πάνω στην επιθετική τακτική με αγωνιστικά παιχνίδια. Ο Μεταξάς στο δεύτερο κομμάτι ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές του συνεχή pressing, δείχνοντας έτσι ότι σκοπεύει να ανεβάσει πιο ψηλά την ομάδα και να πρεσάρει την «Ένωση» ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και να μην περιοριστεί σε παθητικό ρόλο όπως συνέβη στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Όσον αφορά την ενδεκάδα η επιστροφή του Ντομίνγκεθ στη θέση του Μορέιρα θα είναι και η μοναδική αλλαγή που θα κάνει ο Ηρακλής Μεταξάς. Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ και Περέα.
Σήμερα το πρωί θα συνεχιστεί η προετοιμασία και μετά το τέλος της προπόνησης ο Ηρακλής Μεταξάς θα παραχωρήσει στις 12:30 την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, όπου θα αναφερθεί τόσο στον προηγούμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όσο και σε αυτόν που έρχεται κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Μανούχος «άρχοντας»  του αγώνα
Ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα ορίστηκε από την ΚΕΔ και τον Κλάτενμπεργκ να διευθύνει την αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕΚ.
Βοηθοί του Μανούχου θα είναι ο Ιορδάνης Απτόσογλου από την Αθήνα και ο Ανδρέας Μεϊντάνας από την Αχαΐα και τέταρτος ο Γεώργιος Τζοβάρας από τη Φθιώτιδα. Στο VAR θα βρίσκεται ο Μπρούνο Εστέβεζ από την Πορτογαλία και AVAR θα είναι ο Δημήτριος Σαμοίλης από την Αθήνα. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Κωνσταντίνος Βλάχος από τα Γρεβενά.

Πρόστιμο 2.500 ευρώ
Με πρόστιμο 2.500 ευρώ τιμωρήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Μοιρασμένη η  προϊστορία με ΑΕΚ
ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΚ έχουν αναμετρηθεί συνολικά 24 φορές στα Γιάννινα σε επίπεδο πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής Κατηγορίας με την ισοπαλία να έχει την τιμητική της σε δέκα από αυτές. Επτά νίκες μετράει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ επτά είναι και οι φορές που έφυγε νικήτρια η ΑΕΚ από το «Ζωσιμάδες», εκ των οποίων αρκετές είναι τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, η γιαννιώτικη ομάδα έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης σε παιχνίδι κόντρα στην «Ένωση» από τις 8 Απριλίου 2013. Τότε που η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου επικρατούσε με 2-0 της ΑΕΚ με γκολ των Κοροβέση και Γεωργίου, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την είσοδο στα play off. Έκτοτε οι Γιαννιώτες αγνοούν τη νίκη μετρώντας μόνο ισοπαλίες και ήττες.

Ατομικό ο Άμραμπατ  στην ΑΕΚ
Όσον αφορά την ΑΕΚ ο προπονητής Σωκράτης Οφρυδόπουλος αντιμετωπίζει τρία σημαντικά προβλήματα. Ο λόγος για τους Στάνκοβιτς, Τάνκοβιτς οι οποίοι θα απουσιάσουν από το παιχνίδι της Δευτέρας, αν και ο πρώτος ανεβάζει ρυθμούς στις προπονήσεις αλλά δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του ο Οφρυδόπουλος, ενώ χθες ο Άμραμπατ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και γυμνάστηκε ατομικά και μέχρι την Κυριακή θα ξεκαθαρίσει αν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ.