Ο τραυματισμός Κόντε επισκίασε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού!

on .

PAS PAO 1 19 9 21

• Την απέραντη χαρά που προέκυψε στο στρατόπεδο της γιαννιώτικης ομάδας και στις τάξεις των φιλάθλων από τη νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 το Σάββατο στο «Ζωσιμάδες», διαδέχθηκε το σοκ από τον τραυματισμό του Ισπανού επιθετικού Πέδρο Κόντε.

Τα νέα για τον Κόντε είναι άσχημα, μιας και η μαγνητική τομογραφία που υποβλήθηκε, έδειξε πρόβλημα και συγκεκριμένα ρήξη στους χιαστούς και θα οδηγηθεί στο χειρουργείο. Χθες νωρίς το πρωί έγινε σε ιδιωτικό θεραπευτικό κέντρο η μαγνητική τομογραφία και στην οποία δυστυχώς επαληθεύτηκε το χειρότερο δυνατό σενάριο, ότι δηλαδή το πρόβλημα ήταν στους χιαστούς και όχι στον μηνίσκο ή σε κάποιο άλλο σημείο στο γόνατο.
Τις επόμενες ημέρες και πιθανότατα την Πέμπτη ο Κόντε θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση από τον γιατρό του ΠΑΣ Γιάννινα και διακεκριμένο ορθοπεδικό Σταύρο Ριστάνη προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά στον χιαστό. Η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους υπολογίζεται το λιγότερο σε 4 μήνες και ανάλογα με το μέγεθος του μοσχεύματος που θα τοποθετηθεί στο γόνατο του Ισπανού. Η ολική ρήξη χιαστών, πρόσθιου και οπίσθιου, απαιτεί περίπου 6 μήνες για αποκατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κόντε θα χρειαστεί πατερίτσες αρκετές ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση.
Πελατειακή σχέση
Η… πελατειακή σχέση που έχει φτιάξει ο ΠΑΣ Γιάννινα στις αναμετρήσεις του με τον Παναθηναϊκό συνεχίστηκε και το βράδυ του Σαββάτου στο «Ζωσιμάδες». Οι Γιαννιώτες επικράτησαν με 1-0 των «πράσινων» χάρη στο γκολ-«ζωγραφιά» του Γκαρντάφσκι, ζευγάρωσαν τις νίκες τους στο πρωτάθλημα και απολαμβάνουν τον αέρα της κορυφής στον βαθμολογικό πίνακα μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι Γιαννιώτες νίκησαν για έκτη συνεχόμενη φορά εντός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις τον Παναθηναϊκό, επίτευγμα που δεν έχουν πετύχει ποτέ ούτε ο «αιώνιος αντίπαλος» Ολυμπιακός, αλλά ούτε κάποια άλλη ομάδα. Καλύτερος του ΠΑΣ ο Περέα που έδωσε απαντήσεις στον Γιοβάνοβιτς και τον Αλαφούζο που τον άφησαν ελεύθερο το καλοκαίρι.
Γκολάρα από τα αποδυτήρια
Οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξά μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και άσκησαν ασφυκτική πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού στα πρώτα λεπτά, έχοντας την πρώτη ευκαιρία στο 2’ με τον Πίρσμαν. Το γκολ ήρθε για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 5’. Ο Περέα κράτησε την μπάλα και την έστρωσε παράλληλα στον Γκαρντάφσκι και ο Γερμανοπολωνός με ένα απίστευτο πλασέ με το δεξί «κρέμασε» τον Διούδη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ο ΠΑΣ ήταν εξαιρετικά οργανωμένος ανασταλτικά και έκλεινε υποδειγματικά τους χώρους προς την περιοχή του Λοντίγκιν. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν για τον ΠΑΣ στο 39’ με τον Περέαι να κάνει τη σέντρα, ο Κόντε άπλωσε το πόδι του, ωστόσο τραυματίστηκε, έφυγε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο και αντικαταστάθηκε από τον Μορέιρα.
Μία και μοναδική  φάση ο Παναθηναϊκός
Η πιο σημαντική και ενδεχομένως μοναδική φάση του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι ήρθε στο 42’ όταν ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα, ο Αϊτόρ σούταρε από το ύψος του πέναλτι, και η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 45’ ο Μορέιρα έκανε το παράλληλο γύρισμα, όμως ο Περέα δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.
Πήρε πίσω το πέναλτι ο Παπαδόπουλος
Η εικόνα του παιχνιδιού έμεινε ίδια και στην επανάληψη, με τον Παναθηναϊκό να έχει ανούσια κατοχή μπάλας και τον ΠΑΣ να αμύνεται μαζικά, αλλά να βγαίνει έξυπνα και γρήγορα στις αντεπιθέσεις.
Ο Πίρσμαν στο 59' έκανε την ντρίμπλα στον Αιτόρ που βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Μετά την εξέταση της φάσης από το VAR ο Παπαδόπουλος πήρε πίσω το πέναλτι. Οι «πράσινοι» απείλησαν μετά από γύρισμα του Κάργα με το κεφάλι που έβγαλε ο Λοντίγκιν στο 85᾽. Από πλευράς του ο ΠΑΣ είχε ένα σουτ του Περέα στο 63’ που έδιωξε με τις γροθιές ο Διούδης. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Παπαδόπουλου με τους περισσότερους από 5.000 Γιαννιώτες φιλάθλους να πανηγυρίζουν μαζί με τους παίκτες τη σπουδαία νίκη και το ζευγάρωμα των νικών. Την Πέμπτη (23/09, 18:15) o ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει τον Ιωνικό στη Νίκαια για την εμβόλιμη 3η αγωνιστική της Super League.
Διαιτησία: Παπαδόπουλος (Μεϊντανάς – Χριστάκογλου)
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος (70’ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Γκαρντάφσκι, Περέα, Κόντε (42’ λ.τρ. Μορέιρα, 86’ Μιλιντσεάνου).
Δηλώσεις
Ικανοποιημένος από τη νίκη με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΣ Ηρακλής Μεταξάς αλλά για μία ακόμη φορά προσγειωμένος, αναφέροντας πώς ήταν δυο νίκες με μεγάλες ομάδες, αλλά δεν φτάνουν αυτές. Ο αρχηγός Γιάννης Κάργας αφιέρωσε τη νίκη στον τραυματία Πέδρο Κόντε. Τέλος, συγχαρητήρια στον ΠΑΣ για το παιχνίδι του έδωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς.