Ο 15ος Γύρος Λίμνης έχει σύνθημα «τρέχουμε για τον εμβολιασμό»!

on .

GYROS LIMNHS SYNENTEYKSH 16 9 21

• Για 15η χρονιά θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων ή Ioannina Lake Run, το οποίο διοργανώνεται με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με σύνθημα «τρέχουμε για τον εμβολιασμό».
Πάνω από 900 αθλητές θα δώσουν το «παρών» στις τρεις διαδρομές που θα έχει η διοργάνωση. Χθες έγινε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου όπου μίλησαν ο Γενικός Διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ηλίας Σπυριούνης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης και ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΠΠΓΝΙ Κωνσταντίνος Κωστίκας.

«Κρατάμε ζωντανό...»
Ο Γενικός Διευθυντής του Ioannina Lake Run ότι η υγειονομικές συνθήκες έχουν βάλει ένα φρένο στην πορεία του θεσμού αλλά δεν τον διέκοψαν, ενώ ανέφερε ότι η στήριξη των δρομέων, των εθελοντών, τον φορέων, των χορηγών και της αγοράς είναι εκείνη που κράτησε ζωντανό τον θεσμό μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Ο κ. Σπυριούνης έκανε αναφορά στα 30 χρόνια που κλείνει φέτος ο Σύλλογος «Ποσειδών» Ιωαννίνων, βασικός διοργανωτής του αγώνα, ενώ είπε ότι στη διοργάνωση θα συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές, κυρίως στα 30 χιλιόμετρα. Τέλος, ανέφερε ότι φέτος υπάρχει στο Ioannina Lake Run και η καμπάνια «τρέξε για το εμβόλιο» που έχει να κάνει με τους εμβολιασμούς μιας και ανταποκρίθηκαν, όπως είπε, με χαρά στην πρόσκληση της «Συνεδριακής Α.Ε.» και του πνευμονολογικού συνεδρίου που διοργανώνεται επίσης αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη μας από την Πνευμονολογική Κλινική του ΠΓΝΙ.

Σημαντικό μήνυμα
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ τόνισε πως η διοργάνωση είναι ένας θεσμός όχι μόνο για τα Γιάννινα αλλά και για τα εξωτερικό. Συνεχάρη τους διοργανωτές του Γύρου Λίμνης και ανέφερε ότι ο Δήμος είναι πάντα αρωγός υποστηρίζοντας τον μεγάλο αυτό αγώνα. Επισήμανε και αυτός από την πλευρά του την αξία που έχει η συνεργασία του Ioannina Lake Run και της «Συνεδριακής Α.Ε.» για τους εμβολιασμούς. «Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να βγει από την διοργάνωση, ότι ο μόνος δρόμος να πάρουμε πίσω τις ζωές μας είναι ο εμβολιασμός και να πείσουμε τους συνανθρώπους μας για το πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν», σημείωσε.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης έδωσε επίσης τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές που, παρά τις αντιξοότητες, διοργανώνουν και φέτος στα Γιάννενα τον Γύρο Λίμνης, όπου κάθε χρόνο ανεβαίνει επίπεδο με συμμετοχές και από το εξωτερικό. Ο κ. Γοργόλης είπε ότι θα πρέπει οι Ηπειρώτες να στηρίξουν το Ioannina Lake Run, να το παρακολουθήσουν και να είναι δίπλα στους αθλητές και πρόσθεσε πως τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να έρχονται πιο πολλές στην περιοχή της Ηπείρου.

Λόγοι για εμβολιασμό
Τέλος, τον λόγο πήρε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΠΠΓΝΙ Κων/νος Κωστίκας ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τους διοργανωτές του Ioannina Lake Run και τη Συνεδριακή που θα τρέξουν μαζί για την καμπάνια «τρέχουμε για τον εμβολιασμό» η οποία, όπως είπε είναι η πιο ουσιαστική πράξη του τελευταίο εννεάμηνου. Στη συνέχεια ο κ. Κωστίκας έκανε αναφορά στο συνέδριο που διεξάγεται στα Γιάννενα και, όπως είπε, υπάρχουν τρεις ακόμη λόγοι για να εμβολιαστεί ο κόσμος. Πρώτον για τα μικρά παιδιά που υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν ακόμα και τα οποία επίσης κινδυνεύουν από τον ιό έστω και λιγότερο από τους ενήλικες, δεύτερο, για τους ανοσοκατεσταλμένους και τέλος όπως είπε, «ως επαγγελματίες που παρέχουμε υπηρεσίες που απαιτούν επαφή ανθρώπου με άνθρωπο». Ευχήθηκε δε καλή επιτυχία στον αγώνα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΥΒΑΣ