Το μετάλλιο της πόλης στον Δημήτρη Μπακοχρήστο!

on .

MPAKOXRHSTOS DHMARXEIO 14 9 21

• Τον πρωταθλητή του ΑΚΜΩΝ ΑΜΕΑ Ιωαννίνων Δημήτρη Μπακοχρήστο που έκανε υπερήφανη την πόλη μας με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην άρση βαρών σε πάγκο στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο τίμησε ο Δήμος Ιωαννιτών.
Η εκδήλωση υποδοχής του σπουδαίου πρωταθλητή με καταγωγή από το Μοναστηράκι Βόνιτσας, ο οποίος είχε κατακτήσει το χάλκινο και στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016, έγινε χθες στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Ιωαννίνων παρουσία των περισσότερων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μήνυμα ελπίδας
Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ συνεχάρη τον Δημήτρη Μπακοχρήστο για τη σπουδαία πορεία του στο αθλητικό γίγνεσθαι και του απένειμε το μετάλλιο της πόλης. Όπως είπε, η εκδήλωση που έγινε από τον Δήμο αποτελεί μία πράξη τιμής και αναγνώρισης προς έναν σπουδαίο αθλητή και άνθρωπο που με το ήθος και τις επιδόσεις του κέρδισε τον θαυμασμό και την αγάπη όλων, σημειώνοντας πώς «τους φετινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες θα τους θυμόμαστε για πάντα καθώς τα Γιάννινα υποδέχθηκαν τον χρυσό Στέφανο Ντούσκο και τον χάλκινο Δημήτρη Μπακοχρήστο».
Ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε πώς ο Δημ. Μπακοχρήστος δίνει μήνυμα ελπίδας γιατί τις δυσκολίες τις μετέτρεψε σε δημιουργική δύναμη, σε θέληση, σε πίστη και επιμονή. «Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι μια ευκαιρία για να συναισθανθούμε το μέγεθος των ευθυνών μας. Όλοι μας, και πρώτα η πολιτεία οφείλει να κάνει πολύ περισσότερα ώστε η σωματική αναπηρία να πάψει να αποτελεί για πάρα πολλούς συμπολίτες μας εμπόδιο για την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική τους πρόοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δύναμη και αισιοδοξία…
Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος ευχαρίστησε τον Δήμο για την εκδήλωση που οργάνωσε όπως και όλους τους Γιαννιώτες που στηρίζουν την προσπάθειά του, αναφέροντας πώς η συμμετοχή σε αυτή την Ολυμπιάδα ήταν μεγάλη επιτυχία. «Ένα ακόμη μετάλλιο μας δίνει μεγάλη χαρά. Μεγάλη δύναμη, αισιοδοξία και ενέργεια μας δίνει η στήριξη του κόσμου. Εύχομαι σε όλους χαρά, υγεία, αισιοδοξία και να ονειρεύεστε», ανέφερε.
Από την πλευρά του, ο προπονητής του Χρήστος Τριφύλλης τόνισε πως η εκδήλωση υποδοχής αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει η δυνατότητα για συνέχιση αυτής της προσπάθειας, δίνοντας χαρακτηριστικά την υπόσχεση με τον Δημ. Μπακοχρήστο και τους άλλους αθλητές να εκπροσωπήσουν τα Γιάννενα και στην επόμενη Ολυμπιάδα και να τα ξανακάνουν περήφανα.

Άλλοι χαιρετισμοί…
-«Η νίκη του πρωταθλητή μας είναι νίκη της θέλησης του ανθρώπου. Χρέος δικό μας, χρέος όλων είναι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να ξαναζήσουμε συγκλονιστικές στιγμές όπως αυτές που ζήσαμε στην φετινή Ολυμπιάδα», ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου.
- Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας συνεχάρη το Δημήτρη Μπακοχρήστο και ευχήθηκε κι άλλες επιτυχίες. «Ως δήμαρχος είχα την χαρά να βραβεύσω τον Δημήτρη στο παρελθόν και χαίρομαι για την σημερινή εκδήλωση που γίνεται. Ο Δημήτρης και όλη η ομάδα που τον στηρίζει καταβάλλουν υπερπροσπάθεια για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε», ανέφερε με έμφαση.
- «Είναι μία μεγάλη νίκη γιατί αποτελεί υπέρβαση του εαυτού του και των δυνάμεων του. Τον συγχαίρουμε, τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε μόνο νίκες και επιτυχίες», σημείωσε επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα – πολίτες για την ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ