Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΣ για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ

on .

PAS PROPONHSH 8 9 2021

• Με την παρουσία όλων των διεθνών ποδοσφαιριστών που επέστρεψαν από τις εθνικές τους ομάδες θα πραγματοποιηθεί η σημερινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το χτεσινό ρεπό που έδωσε ο Ηρακλής Μεταξάς κι ενώ ολοκληρώνεται η προετοιμασία για τον κυριακάτικο (12/09, 7:00 μ.μ.) αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League. Ο Διαμαντόπουλος διαιτητής στην Τούμπα, Σάββατο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο «Ζωσιμάδες».
Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα το πρωί στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το χτεσινό ρεπό που τους έδωσε ο προπονητής Ηρακλής Μεταξάς και θα μπει στην τελική ευθεία η προετοιμασία για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων και το δύσκολο παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αρχικά υπήρχε η σκέψη να διεξαχθεί η προπόνηση στο Εθνικό Στάδιο, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και έτσι η προπόνηση θα γίνει, όπως και τις υπόλοιπες ημέρες, στο κεντρικό γήπεδο του Πανηπειρωτικού.

Ατομικό για Σάλιακα, Λιάσο και Λώλη
Τα ευχάριστα νέα για τον Ηρακλή Μεταξά αφορούν τους πέντε διεθνείς ποδοσφαιριστές που επέστρεψαν στη βάση της ομάδας στα Γιάννινα και είναι διαθέσιμοι για τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά, πρώτα επέστρεψαν στα Γιάννινα οι νεαροί Άγγελος Λιάσος και Αλέξανδρος Λώλης που συμμετείχαν στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων του Γιώργου Σίμου. Ο Λιάσος πήρε μια ολιγόλεπτη συμμετοχή στην ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Ισλανδία, ενώ ο Λώλης δεν αγωνίστηκε. Χρόνο συμμετοχής δεν πήρε ούτε ο Μανώλης Σάλιακας στη νίκη με 2-1 της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στη Σουηδία το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ, αποτέλεσμα που αναπτέρωσε τις λιγοστές ελπίδες της ελληνικής ομάδας για πρόκριση στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ. Σάλιακας, Λιάσος και Λώλης ακολούθησαν χτες το μεσημέρι ατομικό πρόγραμμα υπό τις οδηγίες του προπονητή φυσικής κατάστασης, Γιάννη Ντουρουντού και από σήμερα επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς με την υπόλοιπη ομάδα.

Αίσιο τέλος για Μορέιρα
Ο Ηρακλής Μεταξάς μπορεί να υπολογίζει και στους δύο ξένους διεθνείς, τον Νικολάε Μιλιντσεάνου και τον Αχμάντ Μορέιρα. Ο Μιλιντσεάνου έπαιξε μισή ώρα με την Εθνική Μολδαβίας και παρά το γκολ που πέτυχε δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα της χώρας του με 2-1 από τα Νησιά Φερόε. Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του Αχμάντ Μορέιρα στη Γουϊνέα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να φύγει σώος και αβλαβής από την αφρικανική χώρα που βρίσκεται υπό στρατιωτικό καθεστώς καθώς έγινε πραξικόπημα και με πτήση να μεταβεί στο Παρίσι και τη Γαλλία. Από εκεί αργά το βράδυ της Τετάρτης έφτασε στην Αθήνα και χτες το μεσημέρι επέστρεψε στα Ιωάννινα.
Η σημερινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 και στη συνέχεια, στις 11:30, ο Ηρακλής Μεταξάς θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

Διαιτητής ο Διαμαντόπουλος
Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει την κυριακάτικη αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Αρκάδας ρέφερι ήταν ο διαιτητής και της περσινής αναμέτρησης των δύο ομάδων που είχε γίνει στο Περιστέρι με τυπικά γηπεδούχο τον ΠΑΣ και είχε επικρατήσει με 0-2 ο ΠΑΟΚ. Ο Διαμαντόπουλος είχε προκαλέσει αντιδράσεις στη γιαννιώτικη ομάδα για τον καταλογισμό του πέναλτι μέσω VAR στο περσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ σε εναέρια μονομαχία του Χουτεσιώτη με τον Χνιντ.
Βοηθοί του Διαμαντόπουλου θα είναι ο Κούλα Χασάν από τη Ξάνθη και ο Κωνσταντίνος Ψαρρής από τη Ζάκυνθο, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας από τα Γρεβενά, ο διαιτητής που απέβαλε τον Κάργα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο πρόσφατο φιλικό με τον Άρη. Στο VAR θα είναι ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα και AVAR ο Παντελής Σπυρόπουλος από την Ανατολική Αττική.

Σάββατο με Παναθηναϊκό
Εν τω μεταξύ, χτες ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια Super League το αναλυτικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος από τη 2η ως την 5η αγωνιστική. Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχτεί το επόμενο Σάββατο (18/09) τον Παναθηναϊκό στο Ζωσιμάδες για την 2η αγωνιστική. Στη συνέχεια υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική λόγω της καθυστέρησης της έναρξης του πρωταθλήματος και ο ΠΑΣ Γιάννινα θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Ιωνικό στη Νίκαια την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, ενώ την 4η αγωνιστική θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου.
Τέλος, την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου (03/10) θα παίξει με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΠΑΣ Γιάννινα έχει ως εξής:
2η αγωνιστική
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου
20:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός
3η αγωνιστική
Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου
18:15 Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα
4η αγωνιστική
Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου
18:15 ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ
5η αγωνιστική
Κυριακή 3 Οκτωβρίου
16:00 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα