Διήμερο ρεπό στον ΠΑΣ Γιάννινα, Δευτέρα η προετοιμασία για ΠΑΟΚ

on .

SHMA PAS GIANNINA

 Με ξεκούραση θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ο Ηρακλής Μεταξάς τους έδωσε διήμερο ρεπό και από το πρωί της Δευτέρας θα μπει στην τελική ευθεία η προετοιμασία των Γιαννιωτών για το παιχνίδι της πρεμιέρας την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ολοκληρώθηκε χτες το πρωί η τελευταία εβδομάδα προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα πριν μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς το επόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινάει το πρωτάθλημα, με τους Γιαννιώτες να έχουν δύσκολο έργο καθώς θα αντιμετωπίσουν στην πρεμιέρα τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και το γήπεδο της Τούμπας.

Μετά το αρχικό ζέσταμα, το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις με τη μπάλα και «κορόιδο» οκτώ εναντίον δύο, ενώ στη συνέχεια έγιναν ασκήσεις κατοχής με στόχο το γκολ σε μικρές εστίες.

Στο τελευταίο κομμάτι του προγράμματος οι παίκτες εξασκήθηκαν στα τελειώματα των φάσεων.

Τα ευχάριστα νέα από τη χτεσινή προπόνηση είναι ότι ο Ηρακλής Μεταξάς είδε τον Σνάιντερ και τον Μίνα συμμετέχουν ως μπαλαντέρ στις ασκήσεις κατοχής και στη συνέχεια να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα.

Κανονικά στην προπόνηση συμμετείχαν και οι Γκαρντάφσκι και Πίρσμαν μετά την ολιγοήμερη ανάπαυλα που πήραν από τον προπονητή τους αφού δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε στο φιλικό με τον Θεσπρωτό την Τετάρτη.

Αντίθετα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο νεαρός Κύρκος, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Κ 19 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Από τις προπονήσεις των τελευταίων ημερών απουσιάζουν οι πέντε διεθνείς Μορέιρα, Μιλιντσεάνου, Σάλιακας, Λώλης και Λιάσος, αλλά και ο Μπρένερ που εγχειρίστηκε την Πέμπτη στο χέρι στην Αθήνα από τον γιατρό του ΠΑΣ και διακεκριμένο ορθοπεδικό Σταύρο Ριστάνη.

Τέλος, εκτός ομάδας βρίσκονται και δύο παίκτες που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό και δεν συμμετείχαν ούτε στο φιλικό της Τετάρτης με τον Θεσπρωτό.

Χωρίς τηλεοπτική στέγη ο ΠΑΟΚ

Μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League η μόνη ομάδα που πλέον δεν έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι ο ΠΑΟΚ και είναι ορατός ο κίνδυνος να μην μεταδοθεί τηλεοιπτικά το παιχνίδι της πρεμιέρας του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα.

Μπορεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος να ψηφίστηκε και να εγκρίθηκε μετά τη συμφωνία των 5 ομάδων με την Cosmote, ωστόσο υπάρχει ακόμα η εκκρεμότητα με τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν κοντά σε συμφωνία με τη Nova, όμως τελικά οι συζητήσεις δεν είχαν αποτέλεσμα καθώς ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να απαντήσει αρνητικά στο συνδρομητικό κανάλι για την πρόταση ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμα δεν έχει υπάρξει οριστικό ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση ενδεχομένως να επιλεχθεί η λύση του Open TV, τηλεοπτικό κανάλι συμφερόντων και ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη καθώς οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ δεν θέλουν να επιστρέψουν στη λύση του PAOK TV που δεν ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ενδεχομένως λοιπόν να υπάρξει μετάδοση του αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα από ελεύθερο κανάλι και συκγκεριμένα από το Open TV, κάτι που θα οριστικοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα.