Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Γκαβέλας, χάλκινη η Σταματοπούλου

on .

gkabelas

• Για πρώτη φορά στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο έγινε η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου, καθώς ο Θανάσης Γκαβέλας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα στον Στίβο, σημειώνοντας μάλιστα και νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 10.82.
Ο Γκαβέλας ήταν συγκλονιστικός και αφού σημείωσε πάγκόσμιο ρεκόρ στα προημιτελικά του αθλήματος μία μέρα νωρίτερα, μπήκε στον μεγάλο τελικό μαζί με τον Σωτήρη Γκαραγκάνη που είναι ο συνοδός του στον αγώνα και έκαναν νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Συγχαρητήρια από τον Κ. Τασούλα
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας συνεχάρη τον Θανάση Γκαβέλα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αλλά και για την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ, στα 100 μέτρα ανδρών, κατηγορία Τ11, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
«Θέλω να εκφράσω προσωπικά, αλλά και εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, τα θερμά συγχαρητήριά μου στον Θανάση Γκαβέλα για τις εκπληκτικές επιδόσεις του. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στον συνοδό του, Σωτήρη Γκαραγκάνη, για την ολόθερμη υποστήριξή του. Ο κοινός τους αγώνας αποτελεί δίδαγμα ενότητας για την επίτευξη και των πιο δύσκολων στόχων», ανέφερε ο Γιαννιώτης Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

stamatopoyloy

Χάλκινο η Σταματοπούλου
Στο τρίτο σκαλί του βάθρου στον τελικό των 50μ. ύπτιο κατηγορίας S4 ανέβηκε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, χαρίζοντας το τρίτο μετάλλιο στη χώρα στο άθλημα της κολύμβησης και συνολικά το ένατο στην ελληνική αποστολή. Η 34χρονη κολυμβήτρια αγωνίστηκε στον τελικό των 50μ. ύπτιο S4 και τερμάτισε στην τρίτη θέση με χρόνο 49.63, κατακτώντας και το πρώτο της μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.