Νέο φιλικό του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό

on .

PAS PROPONHSH AYG 2021

• Η νέα αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Super League ανάγκασε τον ΠΑΣ Γιάννινα να αναζητήσει εκ νέου αντίπαλο για φιλική αναμέτρηση το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Αυτός βρέθηκε και είναι ο Παναιτωλικός, για δεύτερη φορά φέτος, με το παιχνίδι αυτή τη φορά να γίνεται στα Γιάννινα και στο «Ζωσιμάδες». Πρόκειται για το πρώτο εντός έδρας φιλικό και συνολικά το πέμπτο της καλοκαιρινής προετοιμασίας Η αναμέτρηση (18.30) θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών για τους φιλάθλους, ενώ θυμίζουμε ότι στο παιχνίδι που έγινε στις 8 Αυγούστου στο Αγρίνιο οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλοι 0-0.
Η απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να γίνει κεκλεισμένων των θυρών το φιλικό με τον Παναιτωλικό προκάλεσε αρνητικά σχόλια από ορισμένους φιλάθλους και αντιδράσεις στα social media από τους φίλους της γιαννιώτικης ομάδας καθώς τα φιλικά που έδωσε ο ΠΑΣ σε Λαμία, Τρίπολη και «Κλ. Βικελίδης» έγιναν με την παρουσία θεατών στις κερκίδες. Προφανώς, ο λόγος έχει να κάνει με τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης που πρέπει να γίνονται στην είσοδο καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους φιλάθλους.
Τηλεοπτική μετάδοση  από Nova
Μπορεί το φιλικό με τον Παναιτωλικό να είναι κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς θεατές, ωστόσο θα υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση. Συγκεκριμένα, η Nova θα καλύψει τηλεοπτικά την αναμέτρηση στο «Ζωσιμάδες», δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους να δουν, έστω και τηλεοπτικά, την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα «στεγάζεται» και φέτος τηλεοπτικά στη Nova, με την οποία βρίσκεται στον δεύτερο χρόνο συμβολαίου, έχοντας εξασφαλίσει ένα καλό ποσό που ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Ατομικό για Σνάιντερ  και Τριάδη
Με διπλή προπόνηση συνεχίστηκε χτες η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής. Ο προπονητής Ηρακλής Μεταξάς επέστρεψε από τη Γερμανία και βρέθηκε στη χτεσινή προπόνηση, ωστόσο θα μεταβεί ξανά στη Γερμανία μετά τη σημερινή πρωινή προπόνηση. Ο λόγος του ταξιδιού του 54χρονου προπονητή είναι πένθιμος καθώς έφυγε από τη ζωή συγγενικό του πρόσωπο και θα μεταβεί εκεί για την κηδεία.
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και χτες ο Γερμανός Σνάιντερ και ο Αλέξης Τριάδης, ενώ σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων επέστρεψε ο Κάργας που δεν προπονήθηκε προληπτικά τη Δευτέρα. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη μόνο πρωινή προπόνηση, ενώ για την Πέμπτη υπάρχει προγραμματισμένο ρεπό.
Δανεικός στον Ηρακλή  ο Πήλιος
Δανεικός από τον ΠΑΣ Γιάννινα στον Ηρακλή δόθηκε ο 20χρονος Γιαννιώτης αμυντικός Σταύρος Πήλιος ο οποίος υπέγραψε στον «Γηραιό» και θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Super League 2.
Ο Πήλιος ανανέωσε τον περασμένο Μάρτιο το συμβόλαιο του με τον ΠΑΣ Γιάννινα και το επέκτεινε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του νέου προπονητή Ηρακλή Μεταξά και αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Φυσικά θα είναι υπό παρακολούθηση από το τεχνικό επιτελείο, ωστόσο προκαλεί απορία ο δανεισμός ενός αριστερού μπακ καθώς ο μόνος διαθέσιμος ποδοσφαιριστής στη συγκεκριμένη θέση είναι ο Βέλγος Πίρσμαν. Παρόλα αυτά θεωρείται πιθανό το τεχνικό επιτελείο να εκτίμησε ότι μπορεί να αγωνιστεί στη συγκεκριμένη θέση και ο Γερμανοπολωνός Γκαρντάφσκι.