Μέχρι τις 11 Ιουλίου οι δηλώσεις συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα

on .

G ETHNIKI

Στις 11 Ιουλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής στη Γ’ Εθνική κατηγορία, η οποία τη νέα χρονιά θα αποτελείται από 72 ομάδες και θα γίνει σε έξι ομίλους.

Την αγωνιστική περίοδο 2025 – 2026 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δύο (2) ποδοσφαιριστών γεννηθέντων από 01.01.2007 και εντεύθεν στην ενδεκάδα για όλη την χρονική διάρκεια του αγώνα. Υπενθυμίζεται ότι από την Ήπειρο θα είναι πέντε συνολικά ομάδες και συγκεκριμένα η Αναγέννηση Άρτας και η Πρόοδος Ρωγών από την ΕΠΣ Άρτας και τρεις ομάδες από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας (Θεσπρωτός, Άρης Φιλιατών, Νέα Σελεύκεια). Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν η ΕΠΣ Ηπείρου δεν θα έχει εκπρόσωπο στη Γ΄ Εθνική. Αν και μετά από αυτή την ημερομηνία (11 Ιουλίου) οι ομάδες της Γ’ Εθνικής είναι λιγότερες από 72 τότε θα αναπληρωθούν από επιλαχόντες των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Προηγούνται οι ομάδες που τερμάτισαν στην τέταρτη θέση των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική και είναι κατά σειρά: Αναγέννηση Σχηματαρίου, Αρης Λεπενούς, Ερμής Ζωνιανών και Πανναξιακός. Αν παρόλα αυτά οι ομάδες συνεχίζουν να είναι κάτω από 72, τότε θα γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος στους πέμπτους των ομίλων. 

Οι πέμπτοι των ομίλων: Ηρόδοτος, Αχέρων Καναλακίου, Πόντιοι Χειμάρρου, Διγενής Νεοχωρίου, Θύελλα Χαλκειού, Νίκη Πολυγύρου,  ΑΕ Ερμιονίδας, Θύελλα Αμπελοκήπων Ζακύνθου.

Από τις ακαδημίες της Μίλαν στην Άρτα ο Μαικ. Σιφουέντες

Στην απόκτηση του Maikol Cifuentes, ενός 20χρονου Κολομβιανού ποδοσφαιριστή που αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της AC Milan και φέρνει μαζί του εμπειρία, τεχνική και επαγγελματισμό από το υψηλότερο επίπεδο του ιταλικού ποδοσφαίρου, προχώρησε η Αναγέννηση Άρτας. 

Μεγάλωσε στα σπλάχνα της Milan, ξεκινώντας από την U17 και ανεβαίνοντας σταθερά στις U18 και U19, δείχνοντας από νωρίς το ταλέντο και τη σοβαρότητά του. Milan U17 Milan U18, Milan U19.

«Ο Maikol φέρνει μαζί του εμπειρία, ταχύτητα, πνεύμα νικητή και την ποιότητα που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο το ρόστερ μας. Ένας παίκτης με ποδοσφαιρική παιδεία, διεθνή εμπειρία και ψυχή νικητή! Έρχεται στην Αναγέννηση Άρτας για να ενώσει το πάθος του με τον παλμό της κερκίδας μας και να γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία του συλλόγου», αναφέρουν οι διοικούντες του συλλόγου.

Επίσης, η Αναγέννηση απέκτησε τον αμυντικό Μιχάλη Γιαλεδάκη, τον αμυντικό μέσο Ανδρέα Γεωργάκη, τον 16χρονο Απόστολο Πλούμπη και τον Δημήτρη Κοντό από την ΑΕ Σελλάδων, τον Μάνο Νούτσο από τη Δόξα Άρτας, τον Νίκο Χαβέλα από τον Σκουφά Κομποτίου και τον Άγγελο Σκουτελιά από τον Άτλαντα Ιωαννίνων.

Πρόοδος Ρωγών: Προπονητής ο Μαγκάκης

Προπονητής ανέλαβε ο Ηλίας Μαγκάκης κάτοχος διπλώματος UEFA A και στο παρελθόν υπήρξε προπονητής σε πολλές ομάδες της Γ’ Εθνικής αλλά και Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Επίσης προπονητής φυσικής κατάστασης αναλαμβάνει ο Λάζαρος Πουλιάνος, ενώ προπονητής τερματοφυλάκων παραμένει ο Θωμάς Δημητρίου.

Αποκτήθηκε ο 16χρονος ταλαντούχος Αργύρης Μπουζάνης από τον Σκουφά Κομποτίου, ο 24χρονος αμυντικός μέσος Στέφανος Καλαμπόκης και ο 26χρονος μεσοεπιθετικός Παντελής Νάστος.