Το κατάμεστο θέατρο Βουθρωτού σείστηκε από παραδοσιακά τραγούδια!

on .

XOREYTIKO KATSIKA

• Είναι η πέμπτη κατά σειρά χρονιά που ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών «Ρόδον το αμάραντον» με έδρα τους Αγίους Σαράντα και Πρόεδρό του την Χριστίνα Νάτσιου, διοργανώνει στο αμφιθέατρο των 1.500 θέσεων του III αιώνα π.Χ. της αρχαίας πόλης, την ελληνιστική, του Βουθρωτού, το Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων από τον Βορειοηπειρωτικό και Ελλαδικό χώρο.

Εφέτος, την 1η Ιουνίου, διοργανώθηκε το 5ο Πολιτιστικό Αντάμωμα, με την συμμετοχή  Πολιτιστικών Συλλόγων από τον Βορειοηπειρωτικό και Ελλαδικό χώρο και συγκεκριμένα: τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Θεσσαλικό Χοροστάσιο», της Θεσσαλίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βέροιας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσικά - Ιωαννίνων, την Πολιτιστική Ένωση «Βουθρωτό» Αθήνας,  τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Δρόπολη», «Τα αηδόνια του Βούρκου» της Φοινίκης, τον Σύλλογο της Λιουντζεριάς Αργυροκάστρου και τον Σύλλογο Γυναικών «Ρόδον το Αμάραντον» των Αγίων Σαράντα.

 Στην ωραία αυτή εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Δημήτρης Σαχαρίδης, ο βουλευτής της περιοχής Νίκος Κούρης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Παιδείας Φοινίκης και Δρόπολης Ζήσος Λούτσης.

Για τρεις ώρες, το κατάμεστο αμφιθέατρο, με την υπέροχη ακουστική του, βούιζε από  μελωδίες  και παραδοσιακά τραγούδια που αναπαρίσταναν τα ήθη και έθιμα του γάμου, της Πασχαλιάς κι άλλων εθίμων του χώρου, κάποτε σείονταν από τους δυναμικούς ρυθμικούς χορούς  των Πολιτιστικών Συλλόγων του Κατσικά και της Βέροιας, κάποτε ηρεμούσε από τους ήσυχους, στρωτούς, παραδοσιακούς χορούς των Θεσσαλιωτών, της Δρόπολης και του «Ρόδου του Αμάραντου» των Αγίων Σαράντα. 

Οι παρευρισκόμενοι των κερκίδων και οι πολλοί τουρίστες που βρέθηκαν στην αρχαία πόλη του Βουθρωτού, χειροκρότησαν θερμά όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, ο καθένας με τον δυναμισμό του, ο καθένας με την ιδιομορφία του και ιδίως ο καθένας με τις όμορφες παραδοσιακές ενδυμασίες του. 

Όλα τα πρέποντα στην διοργανώτρια του 5ου αυτού Ανταμώματος, της Προέδρου της Ένωσης Γυναικών «Ρόδον το Αμάραντον» Χριστίνα Νάτσιου, που αναζωογονεί τον πολιτισμό μας, που δίνει ζωή στο χώρο.

Η ελκυστική αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή συμβολικών δώρων και επαίνων στους Προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων και τον κοινό χορό όλων των παρευρισκόμενων στη σκηνή του αμφιθεάτρου.