Το όνομα του Ανδρέα Φιλιππούση φέρνει πλέον το γήπεδο του Ελληνικού

on .

ellhniko

• Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Ελληνικό, η τελετή ονοματοδοσίας του γηπέδου σε «Ανδρέας Φιλιππούσης» και στη συνέχεια το τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή της Αναγέννησης Ελληνικού, των παλαίμαχων του ΠΑΣ, του Σταυρακίου και της Αναγέννησης Ελληνικού.

Τη μνήμη του αθλητικογράφου Ανδρέα Φιλιππούση που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή στις 4 Δεκεμβρίου 2022 σε ηλικία μόλις 36 ετών ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και η Αναγέννηση, με το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την πρόταση να δοθεί το όνομα του Ανδρέα στο γήπεδο του Ελληνικού, χωριό καταγωγής της μητέρας του.

Ο Ανδρέας ήταν ιδιοκτήτης του Ioannina Arena, μέλος του ΠΣΑΤ και υπηρέτησε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από τον ρόλο του δημοσιογράφου, γυρίζοντας στα γήπεδα με την κάμερά του και τη φωτογραφική μηχανή. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Θωμά Ανδρέου, ευχαριστώντας την οικογένεια για τη συμβολή της στην αποκατάσταση του παρεκκλησίου της Μικρής Παναγιάς, το οποίο θα τιμά και τη μνήμη του Αγίου Ανδρέα. Παράλληλα έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που αγαπούσε πολύ το μοναστήρι. 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαΐτσης, εκ μέρους της ΕΠΣ Ηπείρου ο Βασίλης Ευθυμίου, ο δημοσιογράφος Πέτρος Σιούλης ενώ ο πρόεδρος της Αναγέννησης Ελληνικού Βασίλης Δρούβης αναφέρθηκε στο ότι ο Ανδρέας βοήθησε τα μέγιστα για την επαναδραστηριοποίηση της ομάδας του Ελληνικού πριν μερικά χρόνια. 

Στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής, ενώ έξω από τα αποδυτήρια βρίσκεται μια προσωπογραφία του Ανδρέα από τον γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη και ένας πίνακας με φωτογραφίες του Ανδρέα. Στη συνέχεια έγινε το Τουρνουά όπου πρώτα αναμετρήθηκαν οι παλαίμαχοι του ΠΑΣ με το Ελληνικό (0-1), στη συνέχεια το Σταυράκι με τη Θύελλα Κατσικάς (2-0) και το τουρνουά κατέκτησε για την ιστορία το Ελληνικό με σκορ 2-0 επί του Σταυρακίου.