Σε «τρικυμία» το… καράβι του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων!

on .

NOI SHMAIA

• Την πιο κρίσιμη ίσως καμπή της 70χρονης πορείας του διανύει, όπως όλα δείχνουν, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ένα σωματείο που αποτελεί από την ίδρυσή του το μακρινό 1954 και μέχρι σήμερα τη «ναυαρχίδα» του αθλήματος της Κωπηλασίας σε πανελλήνιο επίπεδο, έχοντας γράψει λαμπρές σελίδες αθλητικής ιστορίας.

Χθες το μεσημέρι άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο σ’ αυτή την ιστορία, καθώς με απόφαση της Προέδρου Πρωτοδικών Ιωαννίνων ορίστηκε εννεαμελές προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο στον Ν.Ο.Ι., το οποίο αναλαμβάνει την εκπροσώπηση και διαχείριση του σωματείου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2024 και ώσπου να γίνουν αρχαιρεσίες για νέα Διοίκηση.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου ήρθε έπειτα από δύο προσωρινές διαταγές που είχαν κατατεθεί, μετά την παραίτηση της πλειοψηφίας των μελών του προηγούμενου πλέον Διοικητικού Συμβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη παραίτηση ήταν εκείνη του απερχόμενου Δημάρχου Δημήτρη Παπαγεωργίου λίγο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Παπαγεωργίου τα τελευταία δυόμισι χρόνια ήταν αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προβλήματα στον Ν.Ο.Ι. υπόβοσκαν εδώ και καιρό και οι παραιτήσεις των περισσότερων μελών του Δ.Σ. ήταν το επιστέγασμα αντιπαραθέσεων με την πρώην πλέον πρόεδρο του Ομίλου Μάρθα Παλαιοπάνου, η οποία και παύθηκε τελικά χθες από το Πρωτοδικείο μαζί με τα λίγα  μέλη της διοίκησης που είχαν απομείνει σ’ αυτήν. 

Οι πρώτοι «τριγμοί»

Οι πρώτοι σοβαροί «τριγμοί», πάντως, φαίνεται πως επήλθαν με την αποχώρηση του χρυσού Ολυμπιονίκη της Κωπηλασίας Στέφανου Ντούσκου, ο οποίος ανδρώθηκε στους κόλπους του Ναυτικού Ομίλου. Τελευταία, δε, οι παραιτήσεις προπονητών και οι απώλειες αθλητών είχαν εντείνει το κακό κλίμα. Φαίνεται όμως πως μομφές διατυπώνονται γενικότερα για τη διαχείριση του σωματείου, το οποίο, συν τοις άλλοις, διαθέτει και σημαντική περιουσία, από την οποία αντλεί έσοδα.

Ο προσωρινός Πρόεδρος

Κρίσιμος λοιπόν είναι ο ρόλος του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Ο.Ι., πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Νικόλαος Εξάρχου. Ο «Π.Λ.» επικοινώνησε με τον κ. Εξάρχου ζητώντας του να σχολιάσει τα τεκταίνομενα. Ο ίδιος περιορίστηκε σε μία λιτή αλλά ιδιαίτερα εύγλωττη δήλωση. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου έχει πλήρη επίγνωση των ευθυνών που αναλαμβάνει και θα εργαστεί για να ανταποκριθεί σ’ αυτές με σύμπνοια και συμμετοχικότητα. Σε πρώτη προτεραιότητα θέτουμε τους αθλητές μας που θέλουμε να έρχονται με χαρά στον Σύλλογο και τους γονείς τους που επιδιώκουμε να νιώθουν ασφάλεια για τα παιδιά τους. Θέλουμε ένα Δ.Σ. το οποίο να λειτουργεί με διαφάνεια και θα κάνουμε ανοίγματα στην τοπική κοινωνία, καταρχήν απευθύνοντας κάλεσμα στους εκατοντάδες παλιούς αθλητές του Ομίλου να επιστρέψουν στους κόλπους του». 

Επίσημες τοποθετήσεις για όσα έχουν συμβεί στον Ν.Ο.Ι. δεν υπάρχουν προς το παρόν. Ωστόσο, κάποια στιγμή θα πρέπει η κατάσταση να ξεδιαλύνει οριστικά και να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια που έχουν οδηγήσει τον Όμιλο σε «τρικυμία», καθώς πρόκειται για ένα σωματείο με βαριά ιστορία, η οποία πρέπει να διαφυλαχθεί. Οι όποιες «σκιές» είναι ανάγκη να ξεδιαλύνουν και το «καράβι» του Ν.Ο.Ι. να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία του.