Στις 23-24 Σεπτεμβρίου ο 17ος Γύρος της Λίμνης Ιωαννίνων

on .

LAKE RUN

• Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των διοργανωτών του 17ου Γύρου της Λίμνης, ο οποίος αποτελεί ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός της περιοχής αλλά και έναν από τους σημαντικότερους αγώνες δρομικών αποστάσεων της χώρας.

Φέτος, η μεγάλη αθλητική γιορτή θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 23 - 24 Σεπτεμβρίου και αναμένεται μαζική συμμετοχή αθλητών σε όλες τις κατηγορίες, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνουν το διήμερο με επίκεντρο την πλατεία Μαβίλη, η οποία αποτελεί και σημείο εκκίνησης - τερματισμού των δρομέων.

Ρεκόρ συμμετοχής

Ο διευθυντής του ILR Ηλίας Σπυριούνης σε παλιότερες δηλώσεις του αναφέρθηκε στη ψήφο εμπιστοσύνης που θα πάρει και φέτος η διοργάνωση, στους αγώνες που θα γίνουν με τους καλύτερους αθλητές, ενώ τόνισε ότι η συμμετοχή φέτος, αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, στα 30 χλμ. Στάθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει όλα τα χρόνια με Δήμο, Περιφέρεια, ενώ κάλεσε συλλόγους και σχολεία να ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες σε κάθε σημείο της διαδρομής και όχι μόνο σε εκκίνηση και τερματισμό. 

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος ο νικητής των τεσσάρων τελευταίων αγώνων και τρίτος στον περσινό Μαραθώνιο της Αθήνας Κωνσταντίνος Σταμούλης, ο νικητής του περσινού Μαραθωνίου και δεύτερος στον Γύρο Λίμνης το 2022 Χαράλαμπος Πιτσιώλης και ο τέταρτος στον Μαραθώνιο Παναγιώτης Καραΐσκος. Επίσης, η περσινή νικήτρια του Μαραθωνίου και του Γύρου Λίμνης Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, η νικήτρια του Μαραθωνίου και του Γύρου Λίμνης το 2021 Γκλόρια Πριβιλέτζιο, καθώς και η δεύτερη στον περσινό Μαραθώνιο της Αθήνας, Κατερίνα Ασημακοπούλου.

Παράλληλες δράσεις

Εκτός από τον αγώνα των 30 χλμ. την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν ο αγώνας των 10 χλμ. την ίδια μέρα και των 5 χλμ. μία ημέρα νωρίτερα. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει και φέτος τους αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα Μαμά – Καρότσι, Family Run, Παραλίμνιο Δρόμο ΑμεΑ και το Kids Race για μαθητές των τελευταίων τεσσάρων τάξεων του Δημοτικού, με δωρεάν συμμετοχή.

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του αγώνα και πρόεδρος του ΑΟ Ποσειδών, Αγνή Δρίμτζια, αναφέρθηκε στη φωτογραφική έκθεση και στο γεγονός ότι θα πάρει μέρος στον αγώνα μια ομάδα από το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων της ΕΨΕΠ. 

Η Τράπεζα Ηπείρου

Και φέτος προβλέπονται χρηματικά έπαθλα για τους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ., με αθλοθέτη τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η οποία από πέρυσι είναι αθλοθέτης και του ρεκόρ διαδρομής, ενώ αποτελεί χορηγό και του Παραλίμνιου Δρόμου 1 χλμ. για ΑμεΑ.

To πρόγραμμα 

 Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 

17:00  Ποδηλατώ δίπλα στη Λίμνη

20:00  Επίσημη Τελετή Έναρξης - Ειδικές Βραβεύσεις 

  Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

 16:30  Αγώνας 1.000 μ. μαθητών Δημοτικού - Lake Run Kids Race

17:00  Παραλίμνιος Δρόμος 

1 χλμ. για ΑΜΕΑ

17:30  Family Run 1 χλμ.

18:00  Παραλίμνιος Δρόμος 

«Μαμά - Καρότσι»

18:30  Παραλίμνιος Δρόμος 5 χλμ.

  Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 

07:15  Δυναμικό Βάδισμα 30 χλμ.

08:15  Γύρος Λίμνης 30 χλμ.

08:30 Αγώνας Δρόμου 10 χλμ

Όλοι οι αγώνες έχουν σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Μαβίλη, όπου θα λάβει χώρα και η τελετή έναρξης.