Εθελοντές του Ioannina Lake Run εκπαιδεύτηκαν σε πρώτες βοήθειες

on .

ETHELONTES LAKE RUN

• Στην εκπαίδευση 15 στελεχών και εθελοντών του στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και την παροχή πρώτων βοηθειών προχώρησε το Ioannina Lake Run.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Energean, που κάλυψε το κόστος συμμετοχής, μέλη της οργανωτικής επιτροπής της διοργάνωσης, καθώς και μέλη συλλόγων και ομάδων, που συμμετέχουν ως εθελοντές στο αγωνιστικό event, παρακολούθησαν το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες» στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ειδικότερα, συμμετείχαν μέλη της ανοιχτής εθελοντικής ομάδας Paguristas, του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιωαννίνων, του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηλιόκαλης και κριτές χρονομέτρησης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Για ένα διήμερο και συνολικά 12 ώρες, οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές Δημήτρης Αλεξίου και Κλεάνθης Ξουρίδας ανέπτυξαν με λεπτομέρεια το θεωρητικό μέρος του προγράμματος, που περιελάμβανε την αντιμετώπιση εμφραγμάτων ανακοπής, τραυμάτων, αιμορραγίας, καταγμάτων, καθώς και περιστατικών θερμοπληξίας, υποθερμίας και δηλητηριάσεων. Μεγάλο μέρος του προγράμματος αφιερώθηκε στην πρακτική εξάσκηση σε προπλάσματα και στη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, με τη βοήθεια και της εθελόντριας του Ερυθρού Σταυρού Γεωργίας Βεδουρά. Η απονομή των πιστοποιητικών στους 15 συμμετέχοντες θα γίνει κατά την τελετή έναρξης του Ioannina Lake Run 2023 την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου.