Ο ΝΟΘ Πολυνίκης, ο ΝΟΙ απών από την Πανελλ. Συνάντηση Ανάπτυξης!

on .

ANAPTYKSH NOI

• Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε Πολυνίκης στη β΄ φάση της 15ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ανάπτυξης για αρχάριους νεαρούς κωπηλάτες και κωπηλάτριες που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στη λίμνη Βόλβη, όπως εξάλλου συνέβη και στον πρώτο αγώνα ο οποίος έγινε στην Καστοριά αρχές Ιουλίου.

Ο ΝΟΘ στους δέκα τελικούς του προγράμματος κέρδισε τρία χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλιο. Ακολούθησε ο ΝΟ Γιαννιτσών με δύο χρυσά, ένα ασημένιο, ένα χάλκινο μετάλλιο,  ενώ δύο χρυσά κατέκτησε ο Όμιλος Ερετών. Ο ΝΟ Κατερίνης πήρε ένα χρυσό, τρία ασημένια κι ένα χάλκινο μετάλλιο, το Πενθελινό ένα χρυσό, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο, το Μαυροχώρι ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο. Τέλος, ο ΝΟ Κοζάνης πήρε ένα ασημένιο και τρία χάλκινα, o NO Σούδας, ο ΟΦΘ και ο Περιβαλλοντικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων από ένα ασημένιο μετάλλιο και ο ΝΑΟ Σαλαμίνας δύο χάλκινα. Το μετάλλιο για τον ΠΝΟΙ κατέκτησε το τετραπλό σκιφ παίδων με τους Μπασάκο Μιχαήλ, Βλάχο Φοίβο, Τζίμα Ευάγγελο και Λάμπρο Ιάσωνα, ενώ το Γιαννιώτικο σωματείο πήρε επίσης 4η θέση στο διπλό σκιφ κορασίδων με τις Καραγιάννη Αικατερίνη και Δημητρίου Μαρία, 7η θέση στο σκιφ κορασίδων με την Ήλη Άννα-Μαρία και 10η θέση στο διπλό σκιφ παίδων με τους Καλυβόπουλο Ιωάννη και Νούσα Γεώργιο-Δάντη.

Μεγάλος απών από τη διοργάνωση ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο οποίος συμμετείχε στην α΄ φάση, όχι όμως και στην τελική. Μέχρι και πέρυσι ο ΝΟΙ πρωταγωνιστούσε στη Συνάντηση Ανάπτυξης κερδίζοντας σημαντικό αριθμό μεταλλίων και, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τον τίτλο του πολυνίκη, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για τη φετινή απουσία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση αφορά σε αθλητές που αποτελούν το μέλλον της ελληνικής Κωπηλασίας, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα μέσω της συμμετοχής τους σ’ αυτήν να πάρουν μία πρώτη γεύση της και σε αγωνιστικό επίπεδο.