Στα προημιτελικά του Παγκ. Πρωταθλήματος οι Ντούσκος και Παλαιοπάνος

on .

PALAIOPANOS

• Με το δεξί μπήκαν τα τρία πρώτα ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών που ξεκίνησε στο Βελιγράδι της Σερβίας αφού και τα τρια, όλα των ανδρών, προκρίθηκαν στα προημιτελικά χωρίς να χρειαστεί να μπουν στη διαδικασία μιας παραπάνω κούρσας, ενός επαναληπτικού.

Την αρχή έκανε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο και πρωταθλητής του ΠΝΟΙ Στέφανος Ντούσκος που αγωνίστηκε στην πρώτη κούρσα του παγκοσμίου τον 1ο προκριματικό του σκιφ ανδρών. Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής μπήκε από το ξεκίνημα της κούρσας δυναμικά, πήρε τα ηνία και παρέμεινε στην κορυφή μέχρι τη γραμμή του τερματισμού και κατέλαβε την 1η θέση και μαζί την πρόκριση απευθείας στα προημτελικά με χρόνο 6:45.46. 

«Νιώθω πολύ καλά και η προετοιμασία πήγε καλά. Ένιωσα εξαιρετικά μέσα στη κούρσα. Τις τελευταίες εβδομάδες όλα πήγαν καλά και τώρα περιμένουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση» τόνισε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης στις δηλώσεις του αμέσως μετά την κούρσα. Επόμενος αγώνας πλέον του Στέφανου Ντούσκου τα προημιτελικά της Τετάρτης.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο πρωταθλητής του ΝΟ Ιωαννίνων Θανάσης Παλαιοπάνος με τον συναθλητή του Γιάννη Καλανδαρίδη στο διπλό σκιφ ανδρών.

 Γνωρίζοντας ότι τα τέσσερα πρώτα πληρώματα περνάνε απευθείας στα προημιτελικά ξεκίνησαν από τη 2η θέση όπου παρέμειναν ως τα μισά της κούρσας και στη συνέχεια κατέβασαν ρυθμό και χωρίς ρίσκο πήραν την 4η θέση με χρόνο 6:16.62 και βέβαια την πρόκριση.  Και τα προημιτελικά του διπλού θα γίνουν το πρωί της Τετάρτης.