Χάλκινη η Νεφέλη Ντάρα του Ν.Ο. Ιωαννίνων με την Ασβεστά

on .

NOI KOPILASIA

• Τα διαπιστευτήρια της σε μια ακόμη διεθνή διοργάνωση κατέθεσε η ελληνική κωπηλασία φτάνοντας στην κατάκτηση τεσσάρων μεταλλίων , δυο ασημένιων και δυο χάλκινων, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Κρέφελντ της Γερμανίας. Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα έλαμψαν και τα γιαννιώτικα κουπιά με αποκορύφωμα το χάλκινο μετάλλιο από τη Νεφέλη Ντάρα, ενώ δυο ακόμα πληρώματα που έφτασαν στους τελικούς.

Η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Νεφέλη Ντάρα μαζί με την Ιωάννα Ασβεστά κράτησαν με νύχια και με δόντια τη 3η θέση στον τελικό. Τα δυο κορίτσια τερμάτισαν σε 7:10.54, αφήνοντας στη 4η θέση τη Λιθουανία που τερμάτισε σε 7:10.61 ενώ το χρυσό πήγε στη Ρουμανία (7:02.70) και το ασημένιο στην Ελβετία (7:03.14).

Στον τελικό αγωνίστηκε η δίκωπος ανδρών με τους Παύλο Φαϊτά του ΝΟΙ και Ζήση Μπουκουβάλα να τερματίζουν στην 4η θέση με 7:00.83 κι ενώ το χάλκινο πήγε τη Νορβηγία (6:54.42), το ασημένιο στη Σλοβενία (6:52.43) και το χρυσό στη Ρουμανία (6:49.47).

Η τετράκωπος των ανδρών με τους τρεις κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι. Βασίλη Κωστούλα-Δημήτρη Κούτρα-Λεωνίδα Παλαιοπάνο και τον Λεωνίδα Τζουμέζη τερμάτισε έκτη με 6:26.64. Στους τελικούς Β, το διπλό ελαφρύ των ανδρών με τους Άγγελο Αθανασιάδη Καούδη και τον κωπηλάτη του Ν.Ο.Ι. Κων/νο Καραγιάννη πήραν τη 2η θέση και την 8η στη γενική.