Ρεπορτάζ από τους αγώνες της Β' Ερασιτεχνικής

on .

 ERASITEXNIKO

• Στη δεύτερη θέση που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ ανόδου με τον δεύτερο του δευτέρου ομίλου ανέβηκε η Προοδευτική Περάματος μετά τη σπουδαία νίκη που πέτυχε 0-1 μέσα στους Αμπελόκηπους για την 6η αγωνιστική των Play Off.

Μία αναμέτρηση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του αγώνα, μία αναμέτρηση που είχε πάθος, δύναμη και ένταση, αλλά και μία λανθασμένη απόφαση του διαιτητή που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και μάλιστα πολύ έντονων από πλευράς Περάματος.

Οι Αμπελόκηποι που τους βόλευε και η ισοπαλία ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο.

Στο 13΄ο Μάντζαρης έκανε το σουτ με τον Δημητρίου να απομακρύνει σε κόρνερ.

Απάντησε το Πέραμα στο 16’ με τον Μοχάμεντ να προσπαθεί από κοντά να νικήσει τον Κατσιγιάννη χωρίς να τα καταφέρει με τον τελευταίο να αποκρούει τη μπάλα. Το Πέραμα  από το 25΄και μετά πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 41΄έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Μπάφας εκτέλεσε κόρνερ, ο Ζήσης πήρε την κεφαλιά με τον Κατσιγιάννη να αποκρούει σωτήρια τη μπάλα. Σουτ του Μπισέλα στο 44΄έξω από την περιοχή η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι πήρε φωτιά.

Στο 48΄ σέντρα του Ζήση ο Μπισέλας πήρε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Κατσιγιάννης. Μεγάλη ευκαιρία στο 57΄για τους Αμπελόκηπους με τον Τσεκούρα να κάνει τη σέντρα, ο Κολιός έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Δημητρίου.

Στο 70΄οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ένα τζαρτζάρισμα ώμο με ώμο του Καλιακούδα με τον Τσεκούρα με τον τελευταίο να πέφτει στο έδαφος και τον διαιτητή προς γενική έκπληξη όλων να δίνει πέναλτι.

Ο πάγκος του Περάματος μπήκε όλος μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί για αυτή την απόφαση στον διαιτητή με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο προπονητής της Προοδευτικής Μιχάλης Κατσίκος.

Μετά από διακοπή τριών λεπτών την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μάντζαρης με τον Δημητρίου να διαλέγει τη σωστή γωνιά και να αποκρούει τη μπάλα πήγε και πάλι στον Μάντζαρη που σε κενή εστία με κεφαλιά την έστειλε άουτ. Με το που βγήκε η μπάλα άουτ εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ο πρόεδρος της Προοδευτικής Σταύρος Ιορδανίδης και κατευθύνθηκε προς τη μεριά του διαιτητή κάνοντας του χειρονομίες και διαμαρτυρήθηκε για την υπόδειξη του πέναλτι με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον αγωνιστικό χώρο ενώ υπήρξε νέα τρίλεπτη διακοπή με τον διαιτητή να καλεί κοντά του τους δύο βοηθούς μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στο 82΄ο Έξαρχος ανέτρεψε τον Μπισέλα με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Ζήσης στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Παρά την πίεση που άσκησαν στη συνέχεια οι Αμπελόκηποι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία και έτσι οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη.

Μετά το τέλος του αγώνα είχαμε ένταση μεταξύ του ποδοσφαιριστή των Αμπελοκήπων Μάντζαρη και του Λευτέρη Νάση με αποτέλεσμα ο Μάντζαρης να δεχθεί την κόκκινη κάρτα.

Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Θανασιάς-Τσάντας). Το πέναλτι που έχει δώσει στους Αμπελόκηπους απλά δεν υπάρχει. Παρότι έχει καλή θέση κανείς δεν κατάλαβε τι είδε. Η τύχη ήταν με το μέρος του με την απόκρουση που έκανε ο τερματοφύλακας του Περάματος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παύει να είναι ένα σοβαρό λάθος.

Αμπελόκηποι: Κατσιγιάννης, Έξαρχος, Μαρκούλας (85΄Μούτας), Τσιούρης, Βλαχιώτης (85΄ Κούτλας), Χριστογιώργος (55΄Τσεκούρας), Κολιός, Πολίτης, Μάντζαρης, Λόκας, Γαλάνης.

Πέραμα: Δημητρίου, Λαμπράκης (84΄Λέζος), Καλιακούδας, Κατσάνος, Ντεμίρης, Στεφάνου, Μοχάμεντ, Ντόβας (79΄Σήτος), Μπάφας, Ζήσης, Μπισέλας.

ΧΡ. ΚΑΛΥΒΑΣ

Τίγρεις- Αετορράχη 8-0  

• Mε απόλυτα εμφατικό τρόπο επέστρεψαν στις νίκες οι Τίγρεις, καθώς επικράτησαν με το ευρύ 8-0 της Αετορράχης για την 6η αγωνιστική των play off του Β’ ομίλου της Β’ Ερασιτεχνικής.

Οι Τίγρεις σαν σε προπόνηση ξεπέρασαν με ευκολία το εμπόδιο της Αετορράχης, έφτασαν τους 49 βαθμούς και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση, με ένα παιχνίδι περισσότερο, καθώς  τα Πράμαντα αντιμετωπίζουν την πρωτοπόρο Νεοκαισάρεια.

Σχετικά με το παιχνίδι, η ομάδα του Λάζαρου Σέμου κυριάρχησε στο παιχνίδι με αντίπαλο την Αετορράχη, στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε δυο γκολ αλλά είχε και άλλες καλές στιγμές για περισσότερα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Τίγρεις ήταν ιδιαίτερα παραγωγικοί και αποτελεσματικοί, πετυχαίνοντας έξι ακόμη γκολ και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.

Μόλις στο 2’ ο Τάτσης με ωραία ατομική ενέργεια, απέφυγε αντίπαλους παίκτες και με ιδανικό τελείωμα νίκησε τον Ζώτο για το 1-0. Στο 6’ σε τετ α τετ του Θεοδωρή, απέκρουσε σωτήρια τη μπάλα ο Ζώτος.

Το 2-0 ήρθε στο 22’ όταν σε σέντρα σουτ του Τάτση, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 27’ ο Γκούρας εκτέλεσε ένα φάουλ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ζώτου. Μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει τρίτο γκολ η ομάδα του Σέμου χάθηκε στο 41’ όταν σε σέντρα του Γκούρα, ο Τάτσης έκανε το πλασέ αλλά σε πρώτο χρόνο ο Λεοντάρης και έπειτα ο Ζώτος έδιωξαν σε κόρνερ.

Στην επανάληψη και στο 52’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Γκούρα, ενώ στο 54’ σημειώθηκε η μοναδική αξιόλογη στιγμή της Αετορράχης στο ματς. Ο Κουτσολάμπρος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κουσιόρης πήρε την κεφαλιά αλλά απομάκρυνε αμυντικός των Τίγρεων. Στο 55’ οι Τίγρεις ουσιαστικά καθάρισαν το ματς με διαγώνιο σουτ του Μπογοσιάν.

Με τη συμπλήρωση 60 λεπτών, ο Τσακαλώτος έβγαλε τη σέντρα και ο Παπαδόπουλος με πλασέ σημείωσε το 4-0. Στο επόμενο λεπτό ο Παπαδόπουλος έκανε ένα σουτ, ο Ζώτος είχε απάντηση και στην επαναφορά έγινε το 5-0 με πλασέ του Τσακαλώτου. 

Οι Τίγρεις έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους στο 67’ με ασύλληπτο σουτ του Ράπτη από πλάγια δεξιά στο γάμα της εστίας για το 6-0. Στο 70’ ο Ζώτος μπλόκαρε σε σέντρα σουτ του Ράπτη, ενώ στη συνέχεια λόγω τραυματισμού του Γερομιχάλη, η Αετορράχη έμεινε με δέκα παίκτες μιας και δεν είχε αναπληρωματικό στον πάγκο.

Στο 73’ ήταν άστοχο το σουτ του Γκούρα και στο 75’ ήρθε το 7-0. Ο Ράπτης με σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά ο Μπογοσιαν  πάσαρε στον Γκούρα και εκείνος σκόραρε με πλασέ.

Το τελικό 8-0 διαμόρφωσε με σουτ ο Γκούρας.

Διαιτησία: Δαδάνης (Κυριαζή- Βλαχοπουλου)

Τίγρεις (Σέμος): Τσόλαρος, Λύτρας, Αντωνόπουλος (62΄ Ράπτης), Αναγνωστόπουλος, Παπαδόπουλος, Ευθυμίου, Μπογοσιάν, Γκούρας, Θεοδωρής (53΄Τσακαλώτος), Τάτσης, Παπαδόπουλος.

Αετορράχη (Αντώνογλου): Ζώτος, Λεοντάρης, Μοτσενίγος, Κουσιόρης, Γερομιχάλης, Χριστογιάννης, Ντούτσης, Μαγκλάρας, Κάσσος, Νατσίκας, Κουτσολάμπρος.

Α' ΟΜΙΛΟΣ -PLAY OFF

(6η Αγωνιστική)

Βουνοπλαγιά – Πωγωνάτος 4-2

Αμπελόκηποι - Πέραμα 0-1

H BAΘMOΛOΓIA

1.Βουνοπλαγιά 56 7-5

2.Πέραμα 50 12-1

3.Αμπελόκηποι 48 6-7

4.Πωγωνάτος 30 10-12

5.Κρανούλα 26 2-12

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(7η - 17/5/2023): Πωγωνάτος – Αμπελόκηποι, Κρανούλα – Βουνοπλαγιά.

(6η Αγωνιστική)

Τίγρεις – Αετορράχη 8-0

 Πράμαντα - Νεοκαισάρεια 3-4

 Β' ΟΜΙΛΟΣ -PLAY OFF

H BAΘMOΛOΓIA

1.Νεοκαισάρεια 56 14-4

2.Τίγρεις 49 18-7

3.Πράμαντα 48 14-5

4.Ασβεστοχώρι 45 6-7

5.Αετορράχη 22 2-31

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(7η - 17/5/2023): Αετορράχη - Πράμαντα, Ασβεστοχώρι - Τίγρεις.

Α ' ΟΜΙΛΟΣ -PLAY OUT

 (6η Αγωνιστική)

Πεντέλη – Κληματιά 2-0

Ζωοδόχος - ΑΕ Γιάννενα 1-1

H BAΘMOΛOΓIA

1.Α.Ε.Γιάννενα 29 8-9

2.Κληματιά 26 15-9

3.Πεντέλη 26 6-9

4.Ζωοδόχος 21 7-5

5.Περίβλεπτος 13 7-11

 H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(7η - 17/5/2023): Περίβλεπτος - Πεντέλη, Κληματιά - Ζωοδόχος.

Β ' ΟΜΙΛΟΣ -PLAY OUT

 (6η Αγωνιστική)

Μουσιωτίτσα – Βελισσάριο 1-5

 Ρωμανό - Κάστρο 2-2

 H BAΘMOΛOΓIA

1.Κάστρο 28 13-6

2.Δαφνούλα 25 11-3

3.Μουσιωτίτσα 23 8-11

4.Βελισσάριο 21 16-14

5.Ρωμανό 11 2-16

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(7η - 17/5/2023): Κάστρο - Μουσιωτίτσα, Δαφνούλα - Ρωμανό.