Νίκη για το γόητρο θέλει ο ΠΑΣ Γιάννινα με Λεβαδειακό

on .

PAS OMADIKH 10 5 23

• Με πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ συνεχίστηκε χτες η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της σαββατιάτικης (13/05, 20:00) εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία, στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν για την 7η και τελευταία αγωνιστική των Play Out της Super League. Μετά το τέλος του προγράμματος ακολούθησε μπάρμπεκιου με ψήσιμο κρεάτων και αρκετή δημοτική παραδοσιακή μουσική.

Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να δυσκολεύτηκε και να πιέστηκε αρκετά τη φετινή χρονιά, ωστόσο κατάφερε να πετύχει τον στόχο της παραμονής, ενώ μπορεί να κατακτήσει ακόμα και την 9η θέση της Super League στην τελική κατάταξη. Μία χρονιά που πέρασε από χίλια μύρια κύματα για τη γιαννιώτικη ομάδα ωστόσο στο τέλος αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Το σημαντικό για την ομάδα της Ηπείρου είναι πώς παρέμεινε στην κατηγορία χωρίς να τις χαριστεί κανένας και στηριζόμενη μόνο στις δικές της δυνάμεις.

Αλλαγές στο βασικό σχήμα

Το παιχνίδι με τον ήδη υποβιβασμένο και μαθηματικά Λεβαδειακό είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Μοναδικό κίνητρο για τον ΠΑΣ είναι η κατάκτηση της 9ης θέσης. Για αυτό τον λόγο ο Θανάσης Στάικος ζήτησε από τους παίκτες του τη νίκη παρά το εορταστικό κλίμα που υπάρχει. Ο Θανάσης Στάικος αναμένεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές προσώπων στην αρχική ενδεκάδα καθώς θα απουσιάσουν οι Παντελάκης και Τσιντώτας, αλλά το ροτέισιον μάλλον δεν θα είναι τόσο εκτεταμένο. Ευκαιρία θα δοθεί σε κάποιους παίκτες και αυτό θα γίνει αναλόγως με το πόσοι από τους λεγόμενους βασικούς θα μείνουν στα Γιάννινα και δεν θα ακολουθήσουν την αποστολή στη Λιβαδειά. Το χτεσινό πρόγραμμα είχε προπόνηση υψηλής έντασης με διάφορα αγωνιστικά παιχνίδια κατοχής μπάλας, 5 εναντίον 5 και 6 εναντίον 6. Τα πόδια των παικτών έχουν πλέον «λυθεί» από το άγχος και βρίσκουν συνέχεια δίχτυα. Μάλιστα, ο Στάικος απευθυνόμενος προς τον πάγκο που καθόταν το ιατρικό επιτελείο χαριτολογώντας τους είπε «βλέπετε τώρα τα βάζουν όλα».

Η σημερινή προπόνηση θα γίνει στις 11:00 στο «Ζωσιμάδες», ενώ η αυριανή και πάλι στο ΠΕΑΚΙ και με αυτή θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία και θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει το μεσημέρι της Παρασκευής για τη Λιβαδειά.

Μπάρμπεκιου με δημοτική μουσική

Το γιορτινό κλίμα συνεχίστηκε και μετά την προπόνηση με μπάρμπεκιου υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και υπάλληλοι της ομάδας χαλάρωσαν μέσα σε οικογενειακό κλίμα και έψησαν σουβλάκια και άλλα κρεατικά. 

Σε ρόλο ψήστη ήταν ο φροντιστής της ομάδας Βασίλης Παναγιώτου, ενώ χαμόγελα και τα πειράγματα έδινα και έπαιρναν. Φυσικά όλα αυτά υπό τους ήχους δημοτικής παραδοσιακής μουσικής ενώ στη συνέχεια όπως ήταν φυσικό μπήκε ο ύμνος του ΠΑΣ Γιάννινα. 

Φιλικό με τους βετεράνους του ΠΑΣ

Με ένα φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα κλείσει τη χρονιά ο ΠΑΣ Γιάννινα και στη συνέχεια θα φύγουν άπαντες στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε χτες  τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα την Τετάρτη 17 Μαΐου (17:30) στο «Ζωσιμάδες» με τους βετεράνους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Το παιχνίδι αυτό θα είναι εορταστικού χαρακτήρα με την είσοδο να είναι δωρεάν για τους φίλους του ΠΑΣ, ωστόσο όσοι το επιθυμούν θα μπορούν  να ενισχύσουν τον αγώνα του 30χρονου Δημήτρη που εξακολουθεί να δίνει τη δική του μάχη στη νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.