Ζητείται κατάθεση «ψυχής» από τους παίκτες του ΠΑΣ

on .

IONIKOS PAS SHMATA

• Τον πρώτο από τους τρεις κρίσιμους  "τελικούς" επιβίωσης που απομένουν δίνει σήμερα το απόγευμα (29/04, 19:15) o ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αντιμετωπίζει τον Ιωνικό στο γήπεδο της Νεάπολης στη Νίκαια για την 5η αγωνιστική των Play Out της Super League και ψάχνει το θετικό αποτέλεσμα που θα τον κρατήσει μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Μετά τη νίκη της με 3-2 επί του Παναιτωλικού η ομάδα της Ηπείρου πήρε βαθιά ψυχολογική και βαθμολογική ανάσα καθώς ανέβηκε στους 27 βαθμούς και ξέφυγε 4 βαθμούς από τον ουραγό Λεβαδειακό που είναι στους 23 και 2 από τον Ιωνικό που είναι προτελευταίος με 23. Η νίκη κόντρα στους Αγρινιώτες, με τον τρόπο που ήρθε με ανατροπή, έδωσε ψυχολογική ώθηση στους Γιαννιώτες ενόψει της τελικής ευθείας των Play Out και τους έδειξε ότι μπορούν να γυρίσουν ένα παιχνίδι ακόμα κι όταν αυτό στραβώσει. Το κλίμα που θα συναντήσει η γιαννιώτικη ομάδα στο γήπεδο της Νίκαιας δεν θα είναι ότι καλύτερο καθώς οι διοικούντες του Ιωνικού έχουν ετοιμάσει το έδαφος για πολεμική ατμόσφαιρα, ωστόσο στο στρατόπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν λάβει ήδη τα μέτρα τους. Το εχθρικό κλίμα θα πρέπει να πορώσει περισσότερο τους ποδοσφαιριστές ώστε να μπουν στον αγωνιστικό με δύναμη, πάθος και τσαμπουκά και να πάρουν το αποτέλεσμα που χρειάζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα. 

Μέσα ο Ριένστρα, έξω ο Καραχάλιος

Τα ευχάριστα νέα από τις προπονήσεις της εβδομάδας αφορούν τον Ριένστρα. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός είναι ετοιμοπόλεμος και είναι στη διάθεση του Θανάση Στάικου για τον σημερινό αγώνα. Ο Ριένστρα ξεπέρασε τη θλάση στο γαστροκνήμιο και ενδεχομένως να προσφέρει ακόμα μια λύση στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Η σημερινή αναμέτρηση είναι δεδομένο ότι θα κριθεί στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Δυστυχώς για τον ΠΑΣ για ένα ακόμα παιχνίδι θα λείπει ο Ζήσης Καραχάλιος. Ο Καρδιτσιώτης χαφ δεν κατάφερε να προπονηθεί ούτε αυτή την εβδομάδα και παραμένει εκτός μάχης καθώς ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Με δεδομένη την απουσία του Καραχάλιου οι επιλογές του Θανάση Στάικου θα είναι στοχευμένες προκειμένου να δέσει τον χώρο του κέντρου και να αντέξει στην  πίεση από τον αντίπαλο για να μη κατεβάζει εύκολα τη μπάλα και στις αντεπιθέσεις και στους χώρους που θα βρει ο ΠΑΣ να μπορέσει να κάνει τη ζημιά.

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε χτες το πρωί με προπόνηση συναρμογής στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Θανάσης Στάικος ανακοίνωσε την αποστολή που ταξίδεψε για τον Πειραιά και συγκεκριμένα τη Νίκαια. Ο Θανάσης Στάικος επέλεξε 22 ποδοσφαιριστές για τον αγώνα με τον Ιωνικό και είναι  οι εξής: Τσιντώτας, Σούλης, Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Ριένστρα, Ράντου, Μπορταγκαράι, Τζίμας, Τζίνο, Μπιλμπάο, Λιάσος, Νίνης, Μορέιρα, Ροσέρο, Παμλίδης, Σταματελόπουλος, Μπάλαν και Κόντε.

Εκτός έμειναν οι: Καραχάλιος, Λώλης Α., Λέο, Φοφανά, Λώλης Ν., Τσάβος, Κιάκος, Τσίρης, Κύρκος, Μουστάκας και Βρακάς.

Τα πλάνα του Στάικου

Βασικός στόχος του ΠΑΣ στο σημερινό παιχνίδι είναι να φύγει αλώβητος από τη Νίκαια και για αυτό ο Θανάσης Στάικος θα ρίξει το βάρος στο χώρο της άμυνας και της μεσαίας γραμμής. Ο Ριένστρα μπορεί να έβγαλε το πρόγραμμα των προπονήσεων αλλά η συμμετοχή του στην ενδεκάδα θα κριθεί από τον βαθμό ετοιμότητας που θα έχει. Αλλαγή ίσως δούμε στην επίθεση όπου θέση βασικού διεκδικούν οι Σταματελόπουλος και Κόντε μιας και ο Μπάλαν κινείται σε ρηχά νερά.

Μία πιθανή ενδεκάδα είναι Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος (Ριένστρα), Τζίνο, Μορέιρα, Ροσέρο,  Σταματελόπουλος (Μπάλαν) Παμλίδης.

Χωρίς Φαντιγκά ο Ιωνικός

Την προετοιμασία του για το εντός έδρας παιχνίδι για την 5η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League ολοκλήρωσε ο Ιωνικός. Οι ποδοσφαιριστές που συμπεριέλαβε στην αποστολή ο Μιχάλης Γρηγορίου είναι οι:

Αλέν, Χουτεσιώτης, Σόουζα, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Ρουμπουλάκου, Μύγας, Ρομαό, Μπουενά, Σάκιτς, Τσίμπσαχ, Αντούνες, Μασάς, Λοβέρα, Κάνιας, Γούλερι, Μάνος, Ελευθεριάδης, Σεμπά, Μάντζης.

O Μπαντιουγκού Φαντιγκά έχει συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες στα playouts και θα εκτίσει την τιμωρία του στο σημερινό παιχνίδι, όπως προβλέπει άλλωστε και ο κανονισμός.

Ο Φωτιάς «άρχοντας» του αγώνα

Ο Βασίλειος Φωτιάς από την Πέλλα ορίστηκε να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση με βοηθούς τους  Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ από την Ανατολική Αττική και Δημήτριο Βεργέτη από την Αργολίδα. Τέταρτος είναι ο Φώτης Πολυχρόνης από την Πιερία. Στο VAR θα βρίσκεται ο Ανδρέας Γκάμαρης με βοηθό τον Δημήτριο Σαμοΐλη, αμφότεροι της ΕΠΣ Αθηνών. Τέλος, παρατηρητής είναι ο Χρήστος Δαγκλής από τη Μακεδονία.

Πρόστιμο 6.000 ευρώ στον ΠΑΣ

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο επέβαλλε πρόστιμο 6.000 ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Μεταβίβαση μετοχών του Γιώργου Χριστοβασίλη 

Στα παιδιά του Γιάννη και Παναγιώτη μεταβιβάζει το πακέτο των μετοχών του ο Πρόεδρος και Ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Η σχετική αίτηση υποβλήθηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που εκ του νόμου πρέπει να ελέγξει τα σχετικά δικαιολογητικά. 

Το ποσοστό που αναλογεί στο κάθε ένα από τα δύο παιδιά του Γ. Χριστοβασίλη είναι 44,775% και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας τυπικά η ΠΑΕ «γυρίζει σελίδα».