Ρεπορτάζ από τους αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

mats agonistikis

Πήρε το ντέρμπι η Καστρίτσα στο 97΄2-1 την Ελεούσα

• Επεισοδιακό ήταν το ντέρμπι ανάμεσα στην Καστρίτσα και την Ελεούσα με του γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη στο 97’ και τους φιλοξενούμενους να έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Μπούμπα. Στην αναμέτρηση οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο με την Ελεούσα να είναι καλή στο πρώτο ημίχρονο να προηγείται νωρίς στο σκορ και να ελέγχει το παιχνίδι

Στο 5΄η Ελεούσα άνοιξε το σκορ όταν μετά από σέντρα του Νάσιου από αριστερά και πλασέ του Ρίζου η μπάλα στα δίχτυα. Στο 8΄σε σουτ του Βελτσίστα η μπάλα λίγο άουτ. Σε σουτ του Σταμούλη στο 18’ απέκρουσε εκπληκτικά ο Αρχοντάκης. Στο 33΄ωραία εναλλαγή της μπάλας μεταξύ Ρίζου και Νάσιου αυτός στον Νούγια σουτ του τελευταίου η μπάλα λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος και μετά την αποβολή του Μαρμούτα η Καστρίτσα έκλεισε στα καρέ την Ελεούσα χάνοντας ευκαιρίες, κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι και να πάρει τη νίκη στο 97’ με γκολ του Ηλία. Στο 60’ σε εκτέλεση φάουλ του Σταμούλη η  μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 50’ αποβλήθηκε ο Μαρμούτας με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Γιαννιώτης στο 66΄έκανε τη σέντρα ο Σπαλιάρας την κεφαλιά η μπάλα λίγο άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Καστρίτσα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ναυρόζογλου από τον Πότση. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Σταμούλης στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας 1-1. Στο 69΄ σέντρα του Ναυρόζογλου κεφαλιά του Σταμούλη πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή έδιωξε ο Μαλλάτος. Στο 93’ σε παράλληλη σέντρα του Διαμαντόπουλου δεν μπόρεσε ο Παπαδόπουλος να κάνει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η Καστρίτσα στο 97΄έκανε το 2-1 με τον Ναυρόζογλου να κάνει τη σέντρα και ο Ηλίας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αρχοντάκη μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 

Διαιτησία: Μπούμπας (Λιόντος-Παπαλαζάρου)

Αγρ. Καστρίτσας: Βάσιος, Ναυρόζογλου (98’ Καλιοντζής), Διαμαντόπουλος, Γόγολος, Κασίμης, Σπαλιάρας, Παπουτσής (63΄Αργύρης), Ηλίας, Αλεξίου (63΄Κοσυφαρίνης), Σταμούλης, Γιαννιώτης (80΄Παπαδόπουλος).

Θύελλα Ελεούσας: Αρχοντάκης, Μαρμούτας, Καράσας, Μαλλάτος, Πότσης, Τσουμάνης, Ρίζος, Τσάνης, Βελτσίστας (63’ Κερασιώτης), Νούγιας (78΄Κεφάλας), Νάσιος (94΄Γεωλδάσης).

Σταυράκι- Ανατολή 1-1 

• Ένα ακόμη βαθμό έβαλε στο σακούλι του το Σταυράκι στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή του στην κατηγορία αφού αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 με την Ανατολή. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, να έχουν ευκαιρίες και να πετυχαίνουν ένα γκολ. 

Στο 20’ σε σουτ του Τασιούλα έξω από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε τη μπάλα ο Γκάτζιος. Στο 27΄ ο Γκουγιάννος εκτέλεσε φάουλ, ο Δρόσος έκανε το πλασέ με τον Γκάτζιο να αποκρούει σωτήρια τη μπάλα. Η υπεροχή της Ανατολής καρποφόρησε στο 32΄ όταν ο Χαμπίπης εκτέλεσε κόρνερ, ο Γκάτζιος έκανε άστοχη έξοδο και ο Κιούρκας από κοντά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 42΄ η Ανατολή έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 0-2 με τον Γκουγιάννο να βγάζει απέναντι από τον Γκάτζιο τον Γιάννο αυτός έκανε το πλασέ όμως ο τερματοφύλακας του Σταυρακίου απέκρουσε σωτήρια τη μπάλα κρατώντας την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι για ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο το Σταυράκι ήταν αυτό που πήρε τα ηνία και άρχισε να πιέζει και κατάφερε στο τελευταίο πεντάλεπτο να ισοφαρίσει και θα μπορούσε στην τελευταία φάση του αγώνα να «κλέψει» και τη νίκη.

Στο 84’ σε σουτ του Καλογεράκη έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 85΄ σε εκτέλεση κόρνερ του Γώγου απέκρουσε ο Νικολαΐδης η μπάλα έφτασε στον Ζιάρα που ανατράπηκε από τον Δρόσο με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Κοντογιάννης στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Μεγάλη ευκαιρία στο 89΄ για το Σταυράκι να κάνει την ανατροπή στο σκορ με τον Κοντογιάννη να κάνει το σουτ και τον Νικολαΐδη να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα.

Διαιτησία: Μάντζιος (Διαμαντόπουλος-Πάνος).

Σταυράκι:  Γκάτζιος, Πέπόνης (90΄ Αθανασίου), Ζάγκας, Κάτσενος (83΄ Γώγος), Μωραΐτης, Στογιάννης, Κρασσόπουλος (61΄ Καπατσέλης), Καλογεράκης, Κοντογιάννης, Κολιός, Ζιάρας.

Ανατολή: Νικολαΐδης, Κιούρκας, Γιάννος, Παππάς, Δρόσος, Ακούλλι, Τζοβάρας (70΄ Κιοσσές), Γκουγιάννος, Ζάραγκας (53΄ Ορφανός), Χαμπίμπης (83΄ Γαβρίλας), Τασιούλας.

KATSIKA

Θύελλα Κατσικάς- Νεοχωρόπουλο 2-0 

• Στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Α ερασιτεχνικής κατηγορίας, συναντήθηκαν η πρωτοπόρος και αήττητη Θύελλα Κατσικάς με το Νεοχωρόπουλο, με το σύνολο του Νίκου Γκούρα να επικρατεί χάρη σε δύο προσωπικά τέρματα του Χρήστου Σκανδάλη, έχοντας απέναντί τους έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, με τον Καρατζένη να κρατά χαμηλά το σκορ, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

Αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και πίεσαν από νωρίς για το προβάδισμα, με τους Κωσταμένα, Πολύχρονη και Σκανδάλη να φτάνουν στην... πηγή, χωρίς όμως επιτυχία. Όσο η Θύελλα πίεζε οι φιλοξενούμενοι σε μια αντεπίθεση στόχευσαν το οριζόντιο δοκάρι με τον Γιαννέτα, δημιουργώντας την μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς ως αυτό το σημείο.

Την λύση στην Θύελλα, έδωσε στο 37' ο Σκανδάλης, όταν από σέντρα του Κωσταμένα πέρασε τους αντίπαλους και από τα πλάγια με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για το 1-0. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Κωσταμένας εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπίζιος πήρε την κεφαλιά, με τον Καρατζένη να μπλοκάρει την μπάλα. Στην επανάληψη, η... επέλαση της Κατσικάς ήταν αδιάκοπη, έχοντας στα πρώτα μόλις λεπτά δύο οριζόντια δοκάρια, στο 47' και στο 52' με τους Κωσταμένα και Πολύχρονη αντίστοιχα.

Στο 60' ήταν σειρά του Τσουμάνη να απειλήσει με τον Καρατζένη να απομακρύνει τον κίνδυνο, και στην συνέχεια από ωραία ενέργεια του Θανάση, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε το σουτ, με τον Καρατζένη ωστόσο και πάλι να αποκρούει πέφτοντας.

Λίγο αργότερα και στο 66' ο Κωσταμένας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Ψαρράς πήρε την κεφαλιά, με τον Καρατζένη να αποκρούει για ακόμη μια φορά. Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 81' με το σουτ του Σκανδάλη να μην ανησυχεί καθόλου τον Καρατζένη. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 84' με την σέντρα σουτ του Μπουκουβάλα, την οποία και μπλόκαρε εύκολα ο Διαμάντης. Στο 89' οι ερυθρόλευκοι "σφράγισαν" την νίκη τους, όταν ο Κατσίφας είδε τον Κωσταμένα, ο οποίος με ανάποδο ψαλιδάκι στόχευσε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σκανδάλης έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα, με το κεφάλι αυτή την φορά για το τελικό 2-0.

Διαιτησία: Τασιούλας (Λιόντος-Χατζής)

Θύελλα Κατσικάς (Νίκος Γκούρας): Διαμάντης, Κολιούσης, Μελιγγιώτης (61' Θανάσης), Μπίζιος, Πάνος (61' Κατσίφας), Ψαρράς (74' Γούλας), Σκανδάλης, Τσουμάνης (61' Νικολάου), Δημητρακάκης (74' Πετρίδης), Πολυχρόνης, Κωσταμένας.

ΑΟ Νεοχωρόπουλου (Κωνσταντίνος Ναθαναήλ): Καρατζένης, Γαράφας, Γεωργούλης, Λαλάϊ, Φώτος, Νάτσιας, Σκαργιώτης, Πεπόνης, Χάϊδας, Μπουκουβάλας, Γιαννετας (57' Λούζης).

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

Λογγάδες- Ηλιόκαλη 3-1 

• Σημαντικό βήμα για την υπόθεση παραμονή έκαναν οι Λογγάδες με τη νίκη τους 3-1 απέναντι στην ουραγό ομάδα της Ηλιόκαλης. Μία νίκη που οι γηπεδούχοι την αφιέρωσαν στον ποδοσφαιριστή της ομάδας Λάζαρο Γκόλια.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 32΄ με δυνατό σουτ ο Σιδηρόπουλος ενώ στο 57΄οι Λογγάδες διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Σιδηρόπουλο να εκτελεί κόρνερ και ο Γκούζος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 59΄ο Χαριζάι έκανε το 3-0. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 71΄με ένα καταπληκτικό γκολ από μακρινή απόσταση ο Παππάς Π. με τη  μπάλα πρώτα να βρίσκει στο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα.

Τον αγώνα είδε και ο Γιάννης Παζαρτζής ένας παίκτης ο οποίος πέρασε από την ομάδα των Λογγάδων φορώντας τη φανέλα του συλλόγου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Διαιτησία: Βλάχος (Παπαδημητρίου-Σιαμέτης).

Λογγάδες:  Καρδάνης, Κροκίδας, Δραγάτης, Λώλης, Μπονόβας, Παναγιώτου (62΄ Κολιός (66΄ λ.τρ Γκουρμπάτσης), Σιδηρόπουλος, Γκούζος (66΄ Παπανικολάου), Γκόλιας, Γκόγκας, Χαριζάι (62΄ Ρούστα).

Ηλιόκαλη:  Τσόλης, Πανταζής, Ντέτσικας Μ. (68΄ Ντέτσικας Ν.), Λαμπρίδης, Παγώνας, Βασιλείου (68΄ Λέκκας), Παππάς Γ. (73΄ Μπίνας), Τζώρτζης (44΄ λ.τρ. Κοσμάς), Παππάς Π., Κλεισούρας.

Νησί- Κουτσελιό 3-3 

• Έναν πολύτιμο βαθμό και μάλιστα στις καθυστερήσεις απέσπασε ο Αετός Νήσου, ο οποίος ισοφάρισε στην εκπνοή του παιχνιδιού τον ΠΑΟ Κουτσελιού, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Α ερασιτεχνικής κατηγορίας. 

Αγωνιστικά, το Κουτσελιό κατάφερε να είναι πιο αποτελεσματικό στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε χωρίς δυσκολία με 0-3, οι αλλαγές στο δεύτερο μέρος ευνόησαν τους γηπεδούχους οι οποίοι έχοντας την κατοχή, πίεσαν και έφεραν το ματς στα ίσα. 

Μόλις στο 5' οι παίκτες του Σπύρου Τασιούλα απείλησαν, όταν από σέντρα του Γιάννη Δάσκαλου η μπάλα βρέθηκε στον Ναυρόζογλου, ο οποίος έστειλε άουτ την μπάλα με το κεφάλι. 

Στο 13' στο μονοκόμματο σουτ του Άρη Δάσκαλου, ο Ντούκας είπε όχι, αποκρούοντας με το ένα χέρι. Στο 17' το Κουτσελιό άνοιξε το σκορ, όταν από ατομική ενέργεια του Πέτκου η μπάλα βρέθηκε στην μικρή περιοχή και ο Καμπότας από κοντά έγραψε το 0-1. 

Οι Νησιώτες απείλησαν με τα σουτ του Καλέμι στο 18' και στο 28', χωρίς ωστόσο να ανησυχήσουν τον τερματοφύλακα Στεργίου. 

Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι έστειλαν για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα, όταν από φάουλ του Γιάννη Δάσκαλου, ο Πέτκος με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους, ο Γιάννης Δάσκαλος με στρωτό σουτ βρήκε αρχικά το κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-3. 

Στο δεύτερο μέρος, το σκηνικό άλλαξε και μάλλον το αρχικό σκορ, καθησύχασε τους παίκτες του Κουτσελιού, με το Νησί να αντιδρά νωρίς, να μειώνει και να φτάνει στην ισοφάριση.

Στο 63' ο έμπειρος Θωμάς Λιπιώτης μείωσε σε 1-3 με κεφαλιά. 

Σε πολύ καλό σημείο και στο 88' οι γηπεδούχοι μείωσαν εκ νέου με το αυτογκόλ του Γκούμα, έπειτα από σέντρα του Οικονόμου. 

Και στο 92' από το κόρνερ του Πασχάλη ο Πρέμος με κεφαλιά χάρισε έναν σπουδαίο και ανέλπιστο βαθμό στην ομάδα του, για το τελικό 3-3. 

Διαιτησία: Τζόβας (Πασιάς- Βλάχος) 

Αετός Νήσου (Μιχάλης Μπόλος): Ντούκας, Στασινός (46' Αθανασίου), Οικονόμου, Κοτσίνας, Γερούκαλης, Πρέμος, Στεργίου (76' λ.τρ. Μάτσιας), Τζημόπουλος (61' Πασχάλης), Λιπιώτης, Καλέμι, Βαλάρης.

ΠΑΟ Κουτσελιού (Σπύρος Τασιούλας): Στεργίου, Τασιούλας, Γκούμας, Ναυρόζογλου, Ανανιάδης (80' λ.τρ.Βλέτσας), Μπακαγιάννης, Δάσκαλος Α.(89' Τσακανίκας), Κακαράντζας, Πέτκος (66' Κουτσογιάννης), Δάσκαλος Ι., Καμπότας (66' Κοσμάς Π).

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

Τα αποτελέσματα

Σταυράκι - Ανατολή 1-1

Λογγάδες - Ηλιόκαλη 3-1

Μέτσοβο - Κεφαλόβρυσο 2-1

Πίνδος Κόνιτσας - Δροσοχώρι 5-0

Κατσικά - Νεοχωρόπουλο 2-0

Νησί - Κουτσελιό 3-3

Κοσμηρά - Αμφιθέα 2-3

Αγία Μαρίνα - Χουλιαράδες 0-4

Καστρίτσα - Ελεούσα 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Θύελλα Κατσικάς 62 82-21

2. Αγροτικός Καστρίτσας 59 74-10

3. Θύελλα Ελεούσας 57 64-28

4. Χουλιαράδες 50 56-24

5. Πίνδος Κόνιτσας 47 51-20

6. Ανατολή 40 37-23

7. Κουτσελιό 36 39-25

8. Κεφαλόβρυσο 34 39-36

9. Μέτσοβο 31 46-46

10. Νεοχωρόπουλο 25 45-43

11. Αετός Νήσου 25 31-34

12. Λογγάδες 24 20-28

13. Σταυράκι 19 20-44

14. Δροσοχώρι 18 28-73

15. Κοσμηρά 15 25-61

16. Αγία Μαρίνα 14 23-76

17. Αμφιθέα 9 21-67

18. Ηλιόκαλη 6 15-57

Η επόμενη  αγωνιστική 

(15/3/2023)

Ανατολή - Κουτσελιό

Αμφιθέα - Σταυράκι

Ηλιόκαλη - Κοσμηρά

Κεφαλόβρυσο - Αγία Μαρίνα

Δροσοχώρι - Καστρίτσα

Πίνδος Κόνιτσας - Κατσικά

Χουλιαράδες - Νησί

Ελεούσα - Λογγάδες

Νεοχωρόπουλο - Μέτσοβο