Νίκη πρωτιάς για τις Τίγρεις, 1-3 τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

GYNAIKEIO PODOSFAIRO

• Για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, του Α ομίλου της Γ Εθνικής γυναικών, συναντήθηκαν στο ενωσιακό γήπεδο για το Γιαννιώτικο και βαθμολογικό ντέρμπι, ο ΠΑΣ Γιάννινα και οι Τίγρεις, με μεγάλο νικητή, καθώς θα βρίσκεται μόνη της στην πρώτη θέση, την ομάδα των Τιγρών, η οποία διατηρεί το απόλυτο στο πρωτάθλημα.

Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο, και αμφότερες οι ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες, ο ΠΑΣ ήταν πιο δραστήριος, έχοντας τελικές και ένα δοκάρι,  ενώ από την άλλη οι Τίγρεις ήταν πιο αποτελεσματικές μετουσιώνοντας τις δύο καλές τους στιγμές σε γκολ και παίρνοντας το προβάδισμα με 0-2 στο ημίχρονο.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να έχει δοκάρι στο 10' με την Παΐλα.Το παιχνίδι είχε ρυθμό με την μπάλα να εναλλάσσεται ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι φιλοξενούμενες ωστόσο, ήταν εκείνες που προηγήθηκαν στο 21', όταν από το κόρνερ της Σκούρου η μπάλα βρέθηκε στα καρέ της Καλαμπακιώτη, με την Υφαντή από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για 0-1. Στην συνέχεια, οι παίκτριες του Χρήστου Ράπτη αν και δημιούργησαν προϋποθέσεις για γκολ, βρήκαν... τοίχο απέναντί τους, με την νεαρή Νούσια να σταματά όλες τις ευκαιρίες, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. Στο 30' ήταν σειρά της έμπειρης Ράπτη να βρει δίχτυα, έπειτα από ωραία ατομική της ενέργεια για το 0-2. Μέχρι και την λήξη ο ΠΑΣ πίεσε για το γκολ, κυρίως με την Δασκάλου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε πολύ, με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα να πιέζει, χάνοντας κλασικές ευκαιρίες.

Στο 50' με ένα πολύ όμορφο τέρμα από την Ντούκα, οι παίκτριες του Λάζαρου Σέμου ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Αυτό που κατάφερε ο ΠΑΣ ήταν να μειώσει στο 88' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της νεαρής Ντότη για το τελικό 1-3, ενώ στις καθυστερήσεις το δυνατό σουτ της ίδιας παίκτριας απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα η Νούσια.

Διαιτησία: Κυριαζή (Ραβάνογλου-Γώγου)

ΠΑΣ Γιάννινα (Χρήστος Ράπτης): Καλαμπακιώτη, Τσαγκογιάννη, Ρόμπερτ, Πριλίγκου, Κώτση, Φώτη (77' Τσάρη), Δασκάλου, Παΐλα (73' Γκλίναβου), Ντότη, Μπούτση (54' Καρλέτσα), Μπολιεράκη (54' Σπήλια).

Τίγρεις (Λάζαρος Σέμος): Νούσια, Τζίμα, Ντακούμη (65' Τσιούρη), Τόλη, Νταλάκα, Μπολώση (Καραγεώργου), Σκούρου, Ράπτη, Ντούκα (81' Πλουμπη), Υφαντή, Γρίβα.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ