Δύσκολη αποστολή του ΠΑΣ σήμερα (8.30 μ.μ.) στο Αγρίνιο

on .

PANAITOLIKOS PAS SHMATA

Στην πόλη του Αγρινίου βρίσκεται από χθες το μεσημέρι ο ΠΑΣ Γιάννινα όπου σήμερα (8.30 μ.μ.) όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό στο παιχνίδι που θα ανοίξει τη 19η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Super League.

Η γιαννιώτικη ομάδα, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό, θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα προκειμένου να πάρει διαφορά ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη.  Φυσικά εκτός από τους βαθμούς που θέλει ο ΠΑΣ υπάρχει και ένα έξτρα κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές στο να «ξεπλύνουν» την βαριά ήττα 1-4 που είχε η ομάδα στον πρώτο γύρο από τον Παναιτωλικό.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Αγρινίου, η οποία είχε κάνει έναν πολύ καλό πρώτο γύρο και είχε ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα, δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Έχει βέβαια μια καλή βαθμολογική απόσταση από τις δύο τελευταίες ομάδες, ωστόσο ο προπονητής του Παναιτωλικού Γιάννης Αναστασίου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το σημερινό παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι κρίσιμο για την ομάδα του δείχνοντας πως θα το αντιμετωπίσουν…

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι με προπόνηση στο Αγρίνιο μιας και τα γήπεδα στο ΠΕΑΚΙ από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις έχουν γίνει βούρκος και ο Θανάσης Στάικος δεν θέλησε να διακινδυνεύσει τυχόν τραυματισμούς παικτών.

Η αποστολή για το σημερινό παιχνίδι αποτελείται από 22 ποδοσφαιριστές και είναι η εξής: Τσιντώτας, Σούλης, Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Πήλιος, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Ποζνάνσκι, Τζίμας, Τσάβος, Ριένστρα, Καραχάλιος, Κιάκος, Τζίνο, Λιάσος, Λώλης, Σταματελόπουλος, Νίνης, Παμλίδης, Φοφανά, Μπάλαν. 

Εκτός είναι οι τραυματίες Ροσέρο, Κόντε και Λέο, ο τιμωρημένος Μορέιρα, ο ανέτοιμος Μπιλμπάο και οι Κύρκος Λώλης Α., Τσίρης, Μουστάκας και Βρακάς οι οποίοι θα αγωνιστούν το Σάββατο με την Κ19.

Τα πλάνα του Στάικου

Ο Θανάσης Στάικος δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Αχμάντ Μορέιρα και για αυτό καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του ο οποίος θα είναι ένας από τους Τζίμα ή Κιάκο. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που θα απαρτίζουν την ενδεκάδα αναμένεται να είναι οι ίδιοι με τα παιχνίδια απέναντι σε Λεβαδειακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Τζίμας (Κιάκος), Ριένστρα, Τζίνο, Παμλίδης, Μπάλαν.

Ο Παναιτωλικός

Χωρίς τους τραυματίες Μπακάκη, Αποστολάκη και Νταγκό θα παραταχθεί στο σημερινό παιχνίδι ο Παναιτωλικός. Η αποστολη των Αιτωλών: Ανέστης, Χουχούμης, Μλάντεν, Καρέλης, Βαρόνε, Πέδρο, Ντίας Χατζηθεοδωρίδης, Ντουάρτε, Λάρσον, Μάρτενσον, Μπουζούκης, Κολοβός, Ξενιτίδης, Μόρσεϊ, Σενγκέλια, Στεργιάκης, Τσιγγάρας, Μαλής, Λιάβας.

Ο Παπαπέτρου «άρχοντας» του αγώνα

Ο Αναστάσιος Παπαπέτρου από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα στους Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που θα διευθύνει αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα στο φετινό πρωτάθλημα ο Τάσος Παπαπέτρου, μετά το παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό στις 10 Νοεμβρίου όπου ο ΠΑΣ ηττήθηκε με 2-1. 

Βοηθοί του Αθηναίου ρέφερι  θα είναι ο Νικόλαος Σάββας (Σερρών) και ο Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθηνών). Τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών). Στο VAR θα είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και βοηθός VAR ο Γεώργιος Στεφανής (Καρδίτσας). Τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Δημήτριος Κύρκος (Θεσπρωτίας).

Προβάδισμα στην προϊστορία ο Παναιτωλικός

Η ομάδα του Αγρινίου έχει υπέρ της την προϊστορία όσον αφορά τα παιχνίδια που έχουν γίνει με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό.

Από τις 24 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, οι 12 ήταν για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, 11 για την μεγάλη κατηγορία και μόλις μία για την Γ' Εθνική. Η ομάδα των Ιωαννίνων μετράει πέντε νίκες σε αυτές τις 24 επισκέψεις στο Αγρίνιο, τέσσερις για την Α’ Εθνική (1975-76,2016-17,2020-21, 2021-22) και μία για τη Γ’ Εθνική (2004-05). 11 φορές ο Παναιτωλικός έχει πάρει το τρίποντο της νίκης, ενώ οκτώ παιχνίδια δεν ανέδειξαν νικητή.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σε αυτές τις επισκέψεις στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 17 φορές, ενώ οι Αγρινιώτες 26 φορές.

Υπογράφει ο Μπορταγκαράι

Στα Γιάννινα βρίσκεται ήδη ο 22χρονος Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός Χερόνιμο Μπορταγκαράι ο οποίος πέρασε χθες με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και αναμένεται σήμερα να ανακοινωθεί επίσημα από την γιαννιώτικη ΠΑΕ. Με την απόκτηση του Μπορταγκαράι φαίνεται ότι κλείνουν οι χειμερινές μεταγραφές για τον ΠΑΣ Γιάννινα αφού δύσκολα θα αποκτηθεί κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής.

 

Πρόστιμο 1.000 ευρώ…

Δεν γλίτωσε το πρόστιμο η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό μιας και το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Όργανο επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ για την εξύβριση φιλάθλων προς τον προπονητή των «πρασίνων» Ιβάν Γιοβάνοβιτς…